Sport 

FOTBAL, CUPA ROMÂNIEI: Unirea Slobozia – Dunărea Călăraşi, meciul orgoliilor pentru un loc în „şaisprezecimi”

TURUL 4. Unirea Slobozia va avea parte de un duel teribil cu o echipă de liga a doua în Cupa României, şi nu una oarecare ci cu adversara tradiţională Dunărea Călăraşi, de fiecare dată meciurile directe fiind unele pline de încrâncenare şi ambiţie.

Unirea Slobozia va juca marţea viitoare, de la ora 14.30 pe teren propriu, un meci eliminatoriu cu Dunărea Călăraşi programat în faza a patra naţională a Cupei României, ultima înaintea intrării în competiţie a formaţiilor din Liga Naţională. Cele 18 meciuri din această fază se vor disputa în două zile, pe 3 şi 4 octombrie, de la ora 14.30, mai departe mergând formaţiile ce se vor impune la finalul timpului regulamentar de 90 minute, după eventualele reprize de prelungiri ori după executarea loviturilor de departajare dacă după 120 de minute scorul este egal.

Pentru prima dată în istoria competiţiei Federaţia Română de Fotbal a decis ca participarea în faza a patra naţională a Cupei României să aducă premii în bani echipelor participante. La finalul partidelor formaţiile calificate mai departe vor primi câte 3.000 euro în vreme ce echipele eliminate câte 1.000 de euro. Dincolo de motivaţia financiară va cântări enorm şi dorinţa de a merge în „şaisprezecimi”, acolo unde cele 18 echipe calificate săptămâna viitoare au şansa de a disputa un meci eliminatoriu în perioada 24 – 26 octombrie cu una dintre cele 14 echipe din Liga Naţională, cele mai dorite fiind FCSB ori Dinamo.

„Ne-am dorit pentru acest an un parcurs cât mai lung în Cupa României. Ne bucurăm că avem ocazia de a le oferi suporterilor un meci cu una dintre echipele foarte bune din liga secundă, acolo unde ne dorim cu toţii să ajungă cât mai repede şi Unirea Slobozia. Vrem să ne bucurăm cu toţii marţea viitoare pentru o calificare şi apoi ne dorim să primim la Slobozia o echipă din Liga Naţională.”, a comentat tragerea la sorţi Ilie Lemnaru, managerul AFC Unirea 04 Slobozia.

Dunărea Călăraşi are un start de sezon competiţional foarte bun în liga a doua şi după nouă etape ocupă locul secund în clasament cu 19 puncte acumulate din şase victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri. De partea cealaltă, Unirea Slobozia are un început ezitant şi se clasează doar pe locul 7 în liga a treia după cinci etape în care şi-a împărţit egal victoriile şi meciurile pierdute, câte două, şi a scos doar un egal la finalul unei partide în care a primit gol în minutul 97!

 

Related posts