Politică 

TINEL GHEORGHE, DEPUTAT PNL: „Administraţia PSD a lui Victor Moraru nu a produs nimic în judeţ de mai bine de un an!”

CRITICI. Deputatul Tinel Gheorghe, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL, a făcut un bilanţ al actualei administraţii judeţene PSD şi a constatat că nu există nici măcar un singur proiect major demarat din vara anului 2016 şi până acum de Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean.

De departe cel mai vocal preşedinte pe care l-a avut vreodată Partidul Naţional Liberal la nivel judeţean, deputatul Tinel Gheorghe face un apel la ialomiţeni să amendeze la viitoarele alegeri locale toate nerealizările şi promisiunile neonorate făcute de fruntaşii Partidului Social Democrat în 2016. Parlamentarul constată că pe lângă lipsa unor proiecte noi cu impact pozitiv semnificativ asupra cetăţenilor judeţului, administraţia Moraru nu este în stare să rezolve nici vechile probleme lăsate de alte administraţii judeţene PSD.

Domnule deputat, a trecut o treime din mandatul 2016 – 2020. Cu ce efecte la nivel judeţean?

Efecte nule aş putea spune! Am rămas unul intre judeţele cu administraţie închistată în trecut, într-o mentalitate învechită care nu mai corespunde cu vremurile actuale şi cu ce ar trebui să se întâmple în Ialomiţa. Proiectele importante şi care chiar contează pentru ialomiţeni observăm că nu se mişcă absolut deloc. Ne apropiem de un an şi jumătate cu Victor Moraru şeful judeţului Ialomiţa. Daţi-mi exemplu măcar un proiect început de administraţia PSD cu care el se poate lăuda de când a preluat preşedinţia Consiliului Judeţean! Nu există!

Poate că Victor Moraru a fost ocupat cu rezolvarea vechilor probleme lăsate moştenire de administraţia PSD de dinaintea sa…

Ar fi fost bine dar şi la acest capitol este repetent. Am tot criticat că pentru investiţia podului de la Dridu onor conducerea Consiliului Judeţean Ialomiţa a catadicsit să mărească valoarea de patru ori. Acest lucru spune foarte multe despre modul în care înţelege administraţia Moraru să rezolve acea problemă. Sunt câteva întrebări pe care le pun public. Ce se întâmplă cu achiziţia pilonilor făcută pe vechiul proiect şi pentru care s-au cheltuit câteva miliarde de lei vechi? Vor mai fi folosiţi în noul proiect? Din informaţiile mele se pare că nu vor mai fi folosiţi. Dacă sunt câteva miliarde cheltuite inutil cine se face vinovat, cine suportă această risipă? Vorbim despre greşeli ale precedentei administraţii PSD pe care actuala administraţie PSD nu face decât să le şteargă cu buretele. În ritmul în care se mişcă lucrurile mă îndoiesc că în acest mandat Victor Moraru va putea să bifeze realizarea construcţiei podului de la Dridu. Este o dovadă de incompetenţă, fie prioritatea lui Moraru rămâne doar monitorizarea condicilor de prezenţă a salariaţilor, aşa cum făcea încă de pe vremea când administra oraşul Amara, fie nu înţelege care sunt problemele acestui judeţ.

Pentru că aţi adus aminte de administraţia Moraru de la Amara, cum comentaţi că promisiunile actualului primar în luna mai privind potabilizarea apei au rămas doar la stadiul de vorbe goale?

Am vorbit şi anul trecut în campania electorală pentru alegerile locale, am spus răspicat şi în primăvară când au fost alegeri pentru funcţia de primar că apa din oraş nu este potabilă. Amara nu face decât să continue nerealizările şi neîmplinirile ale lui Moraru din perioada când era primar la Amara. Nu am o explicaţie de ce locuitorii oraşului au votat acum trei luni un candidat care venea dintr-o administraţie PSD ce avea o neîmplinire majoră cum este apa nepotabilă. În condiţiile în care ştii că PSD se face vinovat pentru apă şi tu, cetăţeanul din Amara, tot îi dai votul daţi-mi voie să consider că fie este vorba de rea-voinţă, fie este vorba de o situaţie de a te complace într-o stare de complicitate cu administraţia respectivă.

Este PNL alternativa la PSD?

Toate aceste neîmpliniri administrative ar trebuie să conducă la o sancţionare drastică a celor care vin în faţa ta, ca alegător, să îţi ceară sprijinul la alegeri. Mi-e teamă că vom realiza în 2020 că bilanţul actualei administraţii PSD se va caracteriza prin neîmpliniri măreţe şi, din păcate, voturile vor fi la fel. Calculul este simplu: Spitalul Judeţean, cu peste o mie de angajaţi, este principalul angajator din Ialomiţa şi este controlat de PSD, Consiliul Judeţean, de asemenea controlat autoritar de Victor Moraru este al doilea angajator, Primăria Slobozia a altui om de bază din PSD este al treilea angajator şi veţi vedea că din punctul acesta de vedere partidul şi-a asigurat prin familiile celor care muncesc în aceste trei locuri un număr însemnat de voturi pentru a obţine un scor electoral bun. Mă îndoiesc că un astfel de comportament este dătător de speranţă pentru judeţul Ialomiţa, mă îndoiesc că sunt ceilalţi cetăţeni mulţumiţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Ori dacă nu sunt mulţumiţi astfel de lucruri ar trebui taxate la vot. O dată la patru ani ai posibilitatea de a taxa nemulţumirea ta la adresa celui care în perioada anterioară votului nu a confirmat că a meritat să conducă judeţul. Cât sunt eu preşedintele organizaţiei judeţene, PNL Ialomiţa va demonstra că este alternativa viabilă la PSD. Şi le spun oamenilor să aibă încredere în noi şi în oamenii pe care îi promovăm, oameni integri din punct de vedere moral, competenţi şi profesionişti în aşa fel încât să facă cinste judeţului.

 

Related posts