Sport 

FOTBAL, CUPA ROMÂNIEI: Unirea Slobozia joacă astăzi cu ASA Tg. Mureş pentru un loc în „optimi”

EXAMEN. Trupa lui Enache Costea vrea să pătreze seria pozitivă de rezultate şi să se impună în faţa unei echipe puternice din liga secundă, formaţie ce a fost vicecampioana României în urmă cu trei sezoane.

Unirea are din nou meci în Cupa României pe stadionul din Slobozia, astăzi, de la ora 14.30, de data aceasta în „şaisprezecimi”, împotriva celor de la ASA Tg. Mureş, echipă ce ocupă în acest moment locul 4 în Liga 2. Oaspeţii vin după o victorie concludentă în campionat (6 – 2 pe terenul celor din Baloteşti) dar şi bulversaţi administrativ de o decizie luată de Tribunal de intrare în faliment care a pus sub semnul întrebării disputarea meciului de Cupă. Cum regulamentul Federaţiei Române de Fotbal stipulează clar că neprezentarea în Cupa României a unei echipe atrage automat excluderea din campionat, cel mai probabil oaspeţii vor alege să facă deplasarea la Slobozia.

„Vrem să ne calificăm pe teren!”

Indiferent de situaţia extrem de complicată prin care trece echipa din Târgu Mureş, la Unirea pregătirea s-a desfăşurat normal iar fotbaliştii şi antrenorii sunt gata să câştige pe teren o calificare în optimile de finală al Cupei României. „Noi avem o săptămână foarte grea, o săptămână de foc dacă îi putem spune aşa. Întâlnim mai întâi ASA Tg. Mureş în Cupa României şi apoi Axiopolis în deplasare într-un meci extrem de important din campionat. ASA Tg. Mureş este o echipă bună care joacă ofensiv, cu un lot cu jucători tineri de calitate, fotbalişti de viteză care în 30 de metri pot pune probleme. Sperăm să găsim soluţiile potrivite pe faza lor de apărare şi să-i surprindem cu jocul nostru combinativ. Cred că şansele sunt de egale dar noi pornim cu avantajul terenului propriu.”, prefaţează antrenorul echipei Unirea Slobozia meciul de astăzi din „şaisprezecimi”.

Întrebat dacă l-a încurcat în pregătirea meciului incertitudinea ce a planat asupra meciului legată de o posibilă neprezentare a oaspeţilor, antrenorul Enache Costea recunoaşte că a avut discuţii cu elevii săi pe această temă. „A fost o deconectare în momentul în care am aflat că ei sunt în faliment şi mulţi au spus că deja Unirea este calificată în optimile de finală. Important este că noi ne pregătim de joc, vrem să jucăm şi să le oferim suporterilor noştri un meci frumos, aşa cum a fost şi cel câştigat cu Dunărea Călăraşi, şi să ne calificăm mai departe în Cupa României doar pe teren.”, a explicat Enache Costea atmosfera din sânul echipei.

Meciul cu ASA Tg. Mureş va fi condus la centru de arbitrul constănţean Eduard Ioniţă, ajutat de la margine de tuşierii Florian Alexandru Vişan şi Daniel Vlase, ambii din Galaţi. Observatorii meciului din Cupa României sunt Victor Stănişteanu din Buzău şi Viorel Leşeanu din Giurgiu.

 

Related posts