Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA NAŢIONALĂ: Măgura Cisnădie a predat o lecţie de handbal şi a depăşit HCM Slobozia cu un sec 33 – 19!

ÎNFRÂNGERE. HCM Slobozia a pierdut fără drept de apel o confruntare cu una dintre echipele din categoria a doua de valoare din Liga Naţională după un meci în care de cele mai multe ori nu a avut reacţie.

Încrezătoare, aşa au păşit fetele de la HCM Slobozia în cocheta şi moderna sală de la Cisnădie, una în care circa 700 de spectatori au plătit bilet pentru a-şi încuraja favoritele. Era un meci important prin prisma zonei ocupate în clasament, Măgura fiind una dintre formaţiile considerate de oficialii clubului din Slobozia adversară directă în lupta pentru evitarea retrogradării şi a locurilor ce duc la barajul de supravieţuire în Liga Naţională. Cel puţin aşa suna teoria de dinaintea meciului căci la finalul jocului puţine mai erau de spus.

HCM Slobozia a rezistat doar zece minute

Sub ameninţarea demiterii în cazul în care nu obţine o victorie cu HCM Slobozia, Alexandru Weber, antrenorul gazdelor, le-a cerut elevelor sale agresivitate maximă pe propriul semicerc şi contraatacuri la fiecare minge recuperată. Jucătoarele au înţeles ce au de făcut şi excelent coordonate de Ada Moldovan şi Roxana Gatzel au început în forţă cu gol marcat la fiecare dintre primele cinci aruncări la poartă. De partea cealaltă, oaspetele au construit cu migală acţiunile de atac şi până în minutul 10 golurile marcate de Burlachenko, Ivan şi Ilie (de două ori) au păstrat tabela în limitele normale, 5 – 4 pentru Măgura.

Din acel moment însă avea să se producă o cădere greu de înţeles şi, mai ales, greu de acceptat având în vedere că HCM Slobozia este o echipă de Liga Naţională. Greşeli tehnice individuale, erori la pasele pe semicercul advers, dezorganizare în apărare şi lipsa de luciditate au creat un haos general de 12 minute în care Măgura s-a distrat pe teren şi a marcat de şapte ori la rând fără a primi vreun gol! O perioadă în care intervenţiile senzaţionale ale portăriţei Mirela Paşca au adâncit criza de pe tabelă, cu o aruncare de la 7 metri apărată la Pătuleanu şi două şuturi scoase miraculos la Burlachenko şi Ilie.

Antrenorul Gheorghe Covaciu simte că echipa sa se sufocă pe teren şi îşi consumă la 11 – 4 cel de-al doilea time-out al reprizei, încercând să le trezească la realitate pe handbaliste. Sfaturile sale par a schimba ceva şi HCM Slobozia are un final de repriză ceva mai bun, reuşind în opt minute să înscrie de cinci ori şi să primească doar două goluri iar la odihnă să se intre cu un Măgura Cisnădie – HCM Slobozia 14 – 9 nu imposibil de remontat.

Apărarea ca o sită a încasat 19 goluri în repriza secundă

Speranţele unei reveniri spectaculoase s-au risipit în mai puţin de trei minute, două goluri marcate de Măgura pe tot atâtea contraatacuri declanşate ca urmare a unor pase greşite în atac făcute de HCM Slobozia stabilind deja echipa învingătoare. Cu moralul la pământ şi deranjate evident de apărarea avansată, oaspetele dau semne că sunt pe teren doar prin aruncările precise ale Alinei Ilie, mutată de pe extremă în postul ei favorit de inter.

Chiar şi aşa, Măgura nu iartă şi pe aproape fiecare minge recuperată şi aruncată rapid pe extreme scrie gol, faze spectaculoase aplaudate la scenă deschisă de un public iubitor de handbal care participă activ şi salută finalizările Larisei Şerban şi Larissei Araujo. Şi exact ca-n prima parte, HCM Slobozia traversează o perioadă de nouă minute fără gol marcat dar cu şapte încasate şi în minutul 45 tabela indică 24 – 12 pentru gazde.

Finalul de partidă este ceva mai echilibrat şi pentru că Weber a trimis pe teren garnitura a doua dar chiar şi aşa tot Măgura punctează mai mult, reuşitele semnate de Alina Ilie (cea mai bună de la HCM Slobozia, cu 8 goluri marcate), Andreea Predoi şi Raluca Dăscălete (care a jucat doar pe final) cotând doar statistic pentru un scor final 33 – 19 în favoarea Măgurei Cisnădie.

MĂGURA CISNĂDIE: Paşca, Bozovic (4), Strahan, Moldovan (10), Şreban (6), Araujo (6), Ilea, Crap (1), Mărginean, Gatze (1), Fachinello (2), Costa (2), Da Silva, Apetrei (1). Antrenor: Alexandru Weber.

HCM Slobozia: Inculeţ, Ion, Oancea, Georgescu, Pătuleanu (1), Marchidanu, Enescu, Predoi (3), Ivan (1), Corban, Burlachenko (4), Dăscălete (1), Toma (1), Ilie (8), Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

 

Related posts