Sport 

FOTBAL, CUPA ROMÂNIEI: Unirea Slobozia se califică după ce portarul Albert Popa a apărat două din patru lovituri de departajare

CALIFICARE MUNCITĂ. Unirea Slobozia a început cu dreptul sezonul oficial şi a reuşit să se califice în faza a treia naţională din Cupa României după un meci cu Popeşti Leordeni încheiat la egalitate după 120 de minute şi decis la loviturile de departajare.

 Un drum cât mai lung în Cupa României este unul dintre obiectivele anuale ale echipei de fotbal Unirea Slobozia. Ediţia 2017 – 2018 a început marţi cu un meci în deplasare pe terenul altei echipe de liga a treia, Popeşti – Leordeni, o echipă din top 5 la finalul ediţiei trecute de campionat. Din păcate startul de partidă a fost cu ghinion pentru antrenorul Enache Costea, obligat să-l lase pe bancă pe Răduca, accidentat uşor în timpul mişcărilor de încălzire.

Trimiterea intempestivă pe teren a lui Săvescu a schimbat din mers aşezarea pe teren a fotbaliştilor Unirii şi asta s-a văzut încă din primele minute. Echipa a părut ruptă la mijloc, cu atacantul Bucă şi colegul din atac Năstase departe de linia de mijlocaşi, de multe ori linia de apărători păcătuind cu mingi aruncate la întâmplare, pradă uşoară pentru apărarea gazdelor. Asta şi pentru că tehnianul Unirii nu i-a avut la dispoziţie pe tehnicii Teodorescu, accidentat, şi „Ţâcă” Toma, la ultimul meci de suspendare după cartonaşul roşu încasat în vară cu Dinamo II, indisponibil fiind şi căpitanul Soare.

Chiar şi aşa, ca posesie Unirea Slobozia a stat mai bine în startul partidei, marcajul eficient al tandemului Ghinea – Topor funcţionând exact. Cu o singură excepţie, cea din minutul 10, centrare Vasilache şi reluare slabă în diagonală Militaru. Ambele echipe se strâng în maxim 30 de metri în jurul centrului terenului şi jocul este cenuşiu, presărat de multe întreruperi ce nu aduc ocazii notabile la cele două porţi decât la faze fixe. La una dintre ele, în minutul 22, atacantul Bucă reia cu capul pe spate dar fără emoţii pentru Duţu, portarul de 17 ani din poarta celor de la Popeşti – Leordeni.

Cinci minute mai târziu Unirea Slobozia reuşeşte să închege o fază cursivă cu mingea circulând pe traseul Drăguţ – Săvescu – Bucă, cel din urmă rămâne singur cu portarul şi şutează puternic din 9 metri mingea izbind rădăcina barei! Reacţionează şi gazdele prin căpitanul Romanescu în minutul 30 cu un şut în diagonală uşor de reţinut de Popa. Acelaşi Romanescu, de departe cel mai bun fotbalist de la gazde, crează panică în minutul 37 cu o lansare în diagonală până la Militaru, şut din prima însă Albert Popa arată calităţi de mare portar şi scoate de sub transversală. Repriza se încheie cu un şut expediat din colţul careului de Gherasim şi Duţu are nevoie de două intervenţii succesive pentru a reţine mingea.

Schimbarea la faţă produsă de intrarea lui Răduca

Gherasim îşi bate joc de o ocazie rarisimă imediat după revenirea de la cabine: scapă prin dribling de un fundaş, intră singur în careu, îl culcă din fentă pe portar şi trage pe colţul opus însă direct în bara laterală! Oblojit de doctorul echipei Răduca insistă să intre pe teren şi o face strângând din dinţi în minutul 53. Până să se reaşeze jucătorii pe posturi Romanescu îl întoarce pe Drăguţ în extremă, îi pune mingea pe tavă în centrul careului lui Militaru dar acesta se lasă pe spate şi trage mult peste transversală.

Scăpată cu bine Unirea Slobozia trece la conducerea jocului şi mută fazele în jumătatea adversă. Mai întâi Răduca trage din lovitură liberă la o palmă de bara laterală pentru ca în minutul 72 să nu mai greşească ţinta: centrare perfectă Drăguţ, preluare pe piept Răduca şi şut năpraznic sub transversală! Fotbaliştii lui Costea se bucură doar cinci minute: fault comis de Adăscăliţei la 25 de metri, lovitură executată cu efect de nou-intratul Mărgărit, mingea sare ciudat din gazon şi, incomodat şi de soare, portarul Popa greşeşte şi scapă mingea în poartă.

Gherasim ratează din nou singur cu portarul după un un-doi în viteză cu Răduca, de data aceasta şutul din 7 metri se duce pe lângă poartă. Finalul de meci se închinge, în minutul 85 Militaru intră în careu şi şutează în forţă însă Popa respinge pentru ca pe contraatac Adăscăliţei îi pune mingea lui Bucă la marginea careului dar şutul atacantului se duce la o jumătate de metru peste iar meciul intră în prelungiri.

Albert Popa salvează la penalty-uri ce-a greşit la golul primit

Vizibil epuizate de efort cele două echipe n-au mai avut forţa de a oferi multe ocazii de gol în cele două reprize de prelungiri. Doar Năstase şi-a încercat norocul cu un şut în diagonală în minutul 97 care s-a dus mult pe lângă, pentru ca în minutul 103 Mărgărit să primească în careu un balon pe care-l şutează cu sete însă Popa respinge. Pe final Unirea ia cu asalt careul advers dar lipsa de claritate la ultima pasă nu aduce mult doritul gol care să evite loteria loviturilor de departajare.

Lovituri de la punctul cu var de unde marchează primul Răduca, apoi Albert Popa respinge lovitura căpitanului Romanescu. Marchează Adăscăliţei şi imediat şutul lui Militaru este parat de Popa! Se face 3 – 0 pentru Unirea Slobozia după şutul lui Apostol, punctează şi Militaru de la gazde pentru ca atacantul Bucă să rateze şi să ofere din nou speranţe celor de la Popeşti – Leordeni după execuţia cu gol a lui Zamfir. Totul se limpezeşte după ce fundaşul Ghinea înscrie cu sângere rece şi Unirea Slobozia se califică mai departe în Cupa României. (Galerie foto pe pagina de facebook infoialomita.ro)

POPEŞTI – LEORDENI: Duţu, Moldoveanu, Anghel, Anghilini, Zamfir, Vasilache, Stancu, Dinu, Boiangiu, Romanescu, Militaru. Au mai jucat: Mărgărit, Angelescu, Gheorghe. Antrenor: Dan Păun.

UNIREA SLOBOZIA: Popa, Drăguţ, Topor, Ghinea, Marin, Apostol, Adăscăliţei, Gherasim, Năstase, Săvescu, Bucă. Au mai jucat: Răduca, Anton. Antrenor: Enache Costea.

 

 

Related posts