Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Alexandru Chebac: „A fost minunat că am marcat la debutul la Unirea Slobozia!”

OPTIMISM. Mijlocaşul central Alexandru Chebac este mutarea verii la Unirea Slobozia. Experienţa la nivelul ligilor superioare poate ajuta echipa într-un campionat în care se luptă de la distanţă cu Rapid Bucureşti.

Unirea Slobozia a reuşit să-şi întărească lotul prin consolidarea compartimentului median cu mijlocaşul Alexandru Chebac. În vârstă de 26 ani, fotbalistul a fost la un pas să îmbrace tricoul galben-albastru când echipa evolua în liga a doua dar „retrogradarea” forţată de autorităţi ce n-au legătură cu fotbalul a amânat cu trei ani şi jumătate aducea sa la echipă.

Original din Galaţi, jucătorul a mai evoluat la Delta Tulcea, Dunărea Călăraşi, Oţelul Galaţi şi Academica Clinceni. El poate juca la fel de bine ca mijlocaş defensiv dar şi ca mijlocaş ofensiv, fiind un liant între apărare şi atac. Dorinţa de a înscrie s-a concertizat încă din prima etapă, Alexandru Chebac marcând al doilea gol în meciul cu Înainte Modelu, reuşită venită după o demarcare perfectă şi un şut din unghi dintr-o poziţie dificilă în care cu greu se găseşte culoarul ideal spre plasă.

Care este prima impresie a lui Alexandru Chebac în tricoul Unirii Slobozia?

Una foarte bună. Sunt familiarizat cu băieţii, am jucat cu mulţi dintre ei şi la alte echipe, îmi place oraşul, am fost foarte bine primit la Unirea Slobozia de antrenori şi mi-a fost uşor să mă adaptez.

De ce Unirea Slobozia şi nu altă echipă?

Am considerat că mă voi simţi foarte bine aici, am vrut să îmbrac acest tricou şi atunci când Unirea juca în liga a doua dar conjunctura nu a fost favorabilă iar acum aş vrea să fiu unul dintre fotbaliştii de bază într-o echipă care la finalul campionatului să se bucure pentru promovare.

Ai reuşit să marchezi chiar din prima etapă. Cum te-ai simţit?

A fost pentru prima dată în carieră în care am reuşit să debutez cu gol la o echipă nouă. A fost un sentiment foarte plăcut, m-am bucurat enorm că acest lucru s-a întâmplat pe teren propriu, în faţa unor spectatori care ţin din tot sufletul cu Unirea Slobozia. Sper să am parte de cât mai multe astfel de momente frumoase.

De la bucurie la duş rece la Cernavodă…

Da, din păcate am pierdut pe mâna noastră, am avut victoria în mână dar ne-a scăpat în ultimul minut. Ştiam că ne aşteaptă un meci foarte greu, a fost o luptă teribilă pentru fiecare minge. Am avut o şansă de a marca şi la Cernavodă dar am fost faultat în careu exact înainte de a scăpa spre poartă însă arbitrul nu a acordat 11 metri.

Cum crezi că va fi lupta pentru primul loc în care echipa noastră porneşte cu şansa a doua?

Toată lumea o vede favorită pe Rapid Bucureşti, ca lot, ca buget, ca tradiţie şi dorinţă de a reveni cât mai repede în prima ligă. Poate că acest statut de non-favorită ne va avantaja şi cu un joc atent noi putem produce surpriza. Luăm fiecare meci cu gândul de a-l câştiga, indiferent de numele adversarului şi sperăm să avem rezultatele pozitive care să ne ofere posibilitatea de a lupta umăr la umăr cu Rapid sau cu orice altă echipă.

 

 

 

 

Related posts