Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Victorie pierdută printre degete cu Axiopolis Cernavodă în ultimul minut de joc

DOAR EGAL. Unirea Slobozia nu se simte deloc bine pe terenul formaţiei Axiopolis şi rămâne din nou fără victorie la Cernavodă după ce primeşte un gol în minutul 95.

Axiopolis Cernavodă – Unirea Slobozia se anunţa un meci aprig, rivalitatea dintre cele două echipe fiind etalată în fiecare dintre întâlnirile anterioare. Plecată din nou cu gândul la primul loc şi, implicit, la promovarea în liga a doua, formaţia lui Enache Costea este obligată să strângă cât mai multe puncte pentru a-şi păstra şansele în faţa Rapidului Bucureşti, favorita – favoritelor în opinia unanimă a specialiştilor din fotbal.

Surpriza din poartă

Meciul de la Cernavodă a început cu o mare surpriză în poarta oaspeţilor. Obligat de accidentări, Enache Costea îl titularizează pe Leo Dobre, antrenorul cu portarii care făcea minuni în urmă cu patru – cinci sezoane, atunci când Unirea lega victoriile în eşalonul doi şi încheia pe un fantastic loc trei în liga a doua. Unirea începe pozitiv jocul şi are o primă şarjă ofensivă în minutul 10: Năstase este atent la o repunere greşită a mingii în joc, centrează în mijlocul careului şi tânărul Bălan reia din vole peste transversală. Gazdele realizează pericolul şi încearcă să blocheze în treimea neutră iar meciul se transformă rapid într-o luptă surdă la mijlocul terenului ca între doi boxeri care sunt mai atenţi să nu încaseze decât să lovească decisiv.

Din nimic apare în minutul 22 primul şut pe poartă semnat de Anton, „trasor” în diagonală din colţul careului mare, minge reţinută inspirat la rădăcina barei de Leo Dobre.  Peste cinci minute Chebac se distrează cu trei adversari în careul advers, îşi face inteligent mingea pe la spate şi pleacă spre poartă dar este prins ca într-o menghină între doi fundaşi şi cade însă centralul face semn că nu a fost nimic şi nu acordă lovitură de la 11 metri.

Se joacă aspru, niciuna dintre formaţii nu reuşeşte să lege mai mult de trei – patru pase, întreruperile curg şi încep să apară faulturile tari iar Milotin cade victimă după ce este călcat pe gleznă şi este înlocuit cu Comşa. Monotonia jocului este spartă atunci când nu se mai aştepta nimeni, în ultimul minut al prelungirilor primei reprize. Constantin Toma saltă din lovitură liberă o minge peste apărarea visătoare a gazdelor iar căpitanul Romeo Soare lobează cu capul peste un portar ieşit hazardat şi Unirea Slobozia merge la cabine cu un gol în plus.

Bătălie fizică pentru fiecare minge

De cinci minute din partea secundă a avut nevoie Unirea Slobozia pentru a-şi crea o mare ocazie de gol: la un corner respins în faţă Comşa are timp să-şi aşeze mingea pentru un şut care trece la o palmă peste vinclul porţii. În minutul 62 oaspeţii au două ocazii mari într-un singur minut, prima dintre ele avându-l ca protagonist pe Nelu Bucă, şut din interiorul careului mic care-l izbeşte în abdomen pe portarul Puia şi mingea sare în corner. Lovitură de colţ executată precis şi căpitanul Romeo Soare reia cu capul dar portarul este atent şi reuşeşte să respingă.

Iureşul se stinge şi preţ de 20 de minute mai mult se stă decât se joacă, duelurile individuale sunt sancţionate cu faulturi şi cartonaşe galbene iar fotbalul dispare în totalitate întreruperile contribuind la un meci urât şi departe de pretenţiile de echipe de top ale celor două combatante. Axiopolis se luptă cu apărarea supra-aglomerată a Unirii şi se limitează doar la a arunca mingea la bătaie în careu sau a şuta la disperare din afara careului, mingi prea uşoare pentru a-l pune în dificultate pe experimentatul Dobre. De partea cealaltă doar contraatacurile lui Năstase mai animă atmosfera însă tânărul atacant sfârşeşte de fiecare dată al doilea.

Pe teren este trimis şi Marian Şerban pentru a da prospeţime atacului iar acesta centrează foarte bine până la Comşa, mingea este întoarsă la Răduca dar şutul din 13 metri pare mai degrabă o pasă la portar. Mai sunt cinci minute de jucat şi Dobre intervine senzaţional la o reluare din apropiere a lui Beşleagă pentru ca apoi să se înalţe şi să-i fure mingea de pe frunte lui Lazăr care faultează şi vede al doilea galben fiind eliminat.

Chiar şi cu un om în plus Unirea Slobozia este înghesuită în propriul careu şi în al cincilea minut de pelungiri este egalată. Aruncare lungă de la margine, fundaşii oaspeţi nu reuşesc să trimită mingea departe de propriul careu, din îngrămădeala teribilă balonul loveşte bara laterală sărind în faţă la Gheorghe Rusu care-l împinge în poartă în ciuda plonjonului disperat al portarului Unirii. Axiopolis Cernavodă şi Unirea Slobozia termină la egalitate şi oaspeţii se cosolează doar cu faptul că şi Rapid Bucureşti s-a încurcat tot în deplasare cu Popeşti Leordeni, golul egalizator venind cu patru minute înainte de final dintr-o lovitură de la 11 metri controversată. (DĂ CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!)

AXIOPOLIS Cernavodă: Puia, Acasandrei, Lazăr, Andreescu, Gheorghe, Creţu, Coconaşu, Bolat, Anton, Beşleagă, Moise. A mai jucat: Crînganu, Rusu. Antrenor: Ionel Melenco.

UNIREA Slobozia: Dobre, Toma, Suciu, Soare, Gherasim, Chebac, Milotin, Răduca, Năstase, Bucă, Bălan. Au mai jucat: Comşa, Şerban, Topor, Ghinea. Antrenor: Enache Costea.

 

Related posts