Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia câştigă în inferioritate cu Progresul Spartac Bucureşti

VICTORIE MUNCITĂ ŞI MERITATĂ. Trei goluri marcate au fost suficiente pentru o victorie la limită obţinută după o repriză secundă în care gazdele cu evoluat cu un jucător în minus după o gravă eroare de arbitraj.

Unirea Slobozia şi-a luat tare adversarii veniţi din capitală să-şi vândă scump pielea pe un teren unde oaspeţii cu greu obţin ceva însă centrarea lui Florinel Ibrian din secunda 50 se finalizează cu reluarea din drop a tânărului Florin Bălan la care portarul Iulian Răduţă intervine salvator. Urmează apoi o centrare în careu, atacantul Marian Şerban este împiedicat să reia însă centralul Valentin se sperie că trebuie să acorde lovitură de la 11 metri încă din primul minut şi lasă faza să curgă.

Scăpaţi cu faţa curată, oaspeţii încearcă să ţină mai mult de minge dar nu reuşesc decât pe faza defensivă să ducă jocul departe de propriul careu, fără rezultate notabile în atac, portarul gazdelor asistând la joc ca un spectator fără loc pe scaun.

Atmosfera cenuşie se animă însă brusc în minutul 30. Constantin Toma înşiră trei adversari şi este trântit la 20 metri de poartă. Sărbătoritul Marian Şerban pune minge lângă bară şi cei 600 de spectatori se bucură. Aveau să repete uralele opt minute mai târziu, atacantul Mihăiţă Năstase intră în careu şi cu un şut în diagonală fixează scorul pauzei, 2 – 0 pentru gazde.

Repriză alterată de o eliminare gratuită

Partea secundă începe tot cu Unirea Slobozia în atac şi Florin Bălan doar şterge mingea la şapte metri de poartă. Progresul Spartac Bucureşti este incapabilă să reacţioneze, mai mult se apără decât atacă dar primeşte un cadou nesperat de la arbitrul Porumbel. Este minutul 62 şi la un fault de joc în locul a cel mult cartonaş galben centralul îl elimină direct de Alexandru Chebac. Gazdele iau foc şi centralul pune paie pe el cu alte trei cartonaşe galbene arătate pentru proteste.

Şi cum un necaz nu vine niciodată singur trec doar 60 de secunde şi la o cădere în careu a lui Petruţ Vlad oaspeţii primesc lovitură de pedeapsă transformată în gol de căpitanul Ciprian Stanciu. Jocul se încinge, duelurile fizice devin aspre şi fiecare decizie a centralului este huiduită de spectatorii supăraţi că Progresul Spartac a revenit în joc.

Cu un om în minus Unirea Slobozia face pasul înapoi dar excelenţii mijlocaşi rup orice şarjă ofensivă, Adrian Răduca fiind de departe greu de trecut. Dintr-o astfel de recuperare se naşte în minutul 78 un contraatac, mingea ajunge la Mihai Milotin care prinde un „trasor” din buza careului mare şi reface diferenţa de două goluri de pe tabelă.

Este rândul oaspeţilor să se clatine dar Florin Bălan, lansat perfect în adâncime pentru un duel de singur cu portarul, alege o „scăriţă” insuficient de înaltă şi Iulian Răduţă refuză gazdelor golul patru cu zece minute înainte de final.

Apar accidentările în tabăra Unirii şi oaspeţii profită de o nesincronizare la un atac purtat de-a latul, mingea ajunge cu noroc la oportunistul Ciprian Stanciu care o împinge în poartă din trei metri. Era minutul 85 şi până la finalul minutului 96 Unirea a tras cu dinţii de o victorie muncită şi meritată în faţa unui adversar ce este doar o umbră palidă a trupei care a fost în vară la o singură victorie de promovarea în liga a doua. (DĂ CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!)

UNIREA Slobozia: Dobre, Soare, Suciu, Ibrian, Toma, Chebac, Milotin, Răduca, Năstase, Bălan, Şerban. Au mai jucat: Bucă, Ene, Teodorescu. Antrenor: Enache Costea.

PROGRESUL SPARTAC Bucureşti: Răduţă, Vlad, Ghidurea, Leafu, Georgescu, Radu, Chivu, Donca, Stanciu, Boiangiu, Geană. Au mai jucat: Ivaşcu, Militaru. Antrenor: Erimia Andrei.

 

 

 

Related posts