Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Florinel Ibrian: „Am venit să joc fotbal şi să promovez cu Unirea Slobozia”

AMBIŢIE. Talentatul fotbalist care joi a împlinit 24 de ani a revenit la Unirea după meciuri jucate în liga secundă pentru Dunărea Călăraşi pentru a pune umărul la ambiţiosul proiect al promovării.

Ibrian a fost şi a rămas unul dintre fotbaliştii apeciaţi de iubitorii fotbalului din Slobozia. Aruncat în confruntările teribile din liga secundă la o vârstă fragedă din punct de vedere fotbalistic, Florinel Ibrian a arătat că este omul care face aceeaşi treabă excelentă fie că joacă fundaş lateral, fundaş central, mijlocaş ori extremă, aportul său ofensiv aducând de multe ori goluri importante. Acesta a fost motivul pentru care oficialii echipei nu au stat pe gânduri şi l-au „repatriat” în momentul în care noul antrenor al Dunării Călăraşi a anunţat că nu mai mizează pe serviciile fotbalistului.

Ibrian, cum este revenirea la echipă?

Am venit să joc fotbal, puteam rămâne la Dunărea Călăraşi doar ca să stau să mă uit la fotbal. Ori să stai să te uiţi la fotbal ca fotbalist de 24 de ani nu este deloc bine. Revenirea nu este aşa de uşoară cum ar părea la prima vedere. Este alt nivel, este o diferenţă mare între liga a treia faţă de liga a doua, se joacă alt fotbal şi trebuie să mă acomodez la nivelul puţin mai scăzut. În liga a treia se joacă altfel, se pune accent de multe ori pe duelurile fizice decât pe un joc deschis. Din punct de vedere fizic nu sunt probleme, sunt apt să joc un meci întreg, chiar dacă la Dunărea nu am jucat prea mult în ultima perioadă pregătirea am făcut-o complet.

Ai fost integralist cu Progresul Spartac. Unde crezi că am pierdut meciul?

Am pierdut pe greşelile noastre, am primit foarte uşor goluri. Când faci erori atât de mari nu poţi emite pretenţii să câştigi meciul. Am plecat de la 0 – 2 şi nu am reuşit să întoarcem scorul.

Suntem o echipă de moral, dacă luăm primii gol se simte o scădere de încredere?

Din păcate dacă primim gol parcă uităm ce am pregătit la antrenamentele de dinaintea jocului. Ne precipităm şi din dorinţa de a egala cât mai repede ne desfacem şi de multe ori primim din nou gol. Aşa s-a întâmplat şi cu Farul, când am primit două goluri în repriza secundă şi totul s-a rupt dar şi în etapa trecută cu Progresul când golul de 3 la 1 parcă ne-a turnat plumb în ghete. În meciul de Cupă cu Delta am fost noi cei care am înscris primii, ne-am făcut meciul uşor şi apoi am mai marcat de trei ori.

Că ai adus vorba de meciul de Cupa României, ai fost abonat la ratări…

Da, aşa este, nu am putut s-o bag în poartă, am avut trei ocazii foarte mari. Trebuie să mă revanşez, sunt convins că va veni şi golul, eu vreau să vină chiar în meciul de astăzi dacă se poate.

Crezi că înfrângerile cu Farul şi Progresul ne-au anulat şansele de promovare?

Nu, este prematur să ne gândim la aşa ceva. Este doar începutul, au trecut doar trei etape mai sunt de jucat 23 de meciuri, campionatul este lung şi pot apărea suprize oricând. Am început mai greu dar cred că o victorie astăzi ne va da încredere şi nu vom mai pierde.

 

 

 

Related posts