Sport 

HANDBAL, LIGA NAŢIONALĂ Dunărea Brăila ne-a administrat o corecţie usturătoare cu doar 11 handbaliste

ÎNFRÂNGERE. HCM Slobozia a revenit cu picioarele pe pământ după ce a fost depăşită clar în disputa de pe teren propriu cu Dunărea Brăila, o formaţie care s-a prezentat la Sala „Andreea Nica” din Slobozia cu doar 11 jucătoare.

HCM Slobozia îşi freca mâinile de bucurie înaintea partidei cu vicecampioanele după ce a aflat că oaspetele nu şi-au rezolvat problemele organizatorice şi nu au reuşit în timp util să îşi legitimeze mai multe handbaliste. Aureolate de victoria din deplasare cu Danubius Galaţi Andreea Enescu şi compania calculau că o victorie cu Dunărea Brăila este mai uşor de obţinut ca niciodată şi le va aduce startul perfect de sezon.

Cu infinit mai multă experienţă în handbal antrenorul Dumitru Muşi era mult mai ponderat în zilele de dinanintea meciului şi avertiza că ne aşteaptă un meci foarte greu, în ciuda subţirimii lotului advers: „Va fi un meci extraordinar de greu cu Dunărea Brăila, vicecampioanele vin la Slobozia după ce au pierdut la doar un gol primele două meciuri jucate în acest campionat la Galaţi şi cu CSM Bistriţa pe teren propriu, cărora le-au marcat 30 de goluri. Asta spune multe despre potenţialul ofensiv în condiţiile în care din minutul 38 Axinte a fost eliminată cu roşu. Au handbaliste valoare, Szucs, Shutska, Horobeţ care a jucat la noi, Voicu în poartă…” Fetele sale nu l-au ascultat şi au primit o corecţie usturătoare, tradusă la final într-o înfrângere la 8 goluri, greu de digerat pentru preşedintele Nicolae Goidea care le-a băgat pe fete în şedinţă imediat după încheierea partidei.

N-am rezistat decât 4 minute din cele 60!

Dacă meciul s-ar fi terminat în minutul 4 HCM Slobozia ar fi câştigat la o diferenţă de două goluri. Aşa de bine au început meciul Enescu şi Ivan, fiecare autoare a câte unei „duble”, în timp ce apărarea nu făcea erori şi primea doar două goluri. N-avea să fie decât un simplu foc de paie căci antrenorul Constantin Pena îşi cravaşează verbal de pe margine jucătoarele iar acestea dau drumul la contraatacuri năucitoare ce produc rapid cinci goluri consecutive fără gol primit! Antrenorul Dunării cere inspirat time-out şi le explică handbalistelor sale unde sunt punctele slabe ale adversarelor şi până la pauză diferenţa urcă la cinci goluri, scor 13 la 8, cu o repriză penibil de slabă pentru gazde mai ales pe faza de atac unde „trasoarele” Alinei Ilie au fost pradă uşoară pentru portar.

Obligate să se lupte pentru a reveni în joc, Georgescu şi Predoi găsesc în sfârşit breşa şi o păcălesc pe excelenta Elena Voicu, portăriţa de echipă naţională plecată de la Slobozia spre handbalul de performanţă. Dunărea înţelege rapid pericolul iar puternicele Shutska şi Gheorghe (altă handbalistă născută la Slobozia, autoare a opt goluri!) sunt imposibil de ţinut pe semicerc şi punctează cu o cadenţă supărătoare. Fără ideile potrivite pe faza de atac, HCM Slobozia încheie în genunchi un meci de la care aştepta atâtea şi în ultimele şase minute mai primeşte cinci goluri pentru un final 18 – 26!

Cu trei puncte din trei meciuri HCM Slobozia intră în grupul celor opt echipe ce se întind cu punctaj egal între locurile 6 şi 13. Campionatul ia o pauză de trei săptămâni următoarea etapă fiind programată pe data de 7 octombrie, atunci când la Slobozia vine CSM Roman, formaţie de Cupele Europene. Antrenorul Dumitru Muşi spune că le va da fetelor o pauză de câteva zile pentru relaxare de ordin psihic după care le va introduce într-un program de încărcătură fizică pe stadion şi în sala de forţă, perioadă de pauză competiţională completată şi cu două – trei meciuri de verificare.

HCM SLOBOZIA: Ion, Inculeţ, Oancea, Georgescu (5), Pătuleanu, Enescu (5), Predoi (2), Nicolae, Ivan (2), Burlachenko (3), Dăscălete (1), Toma, Ilie. Antrenor: Dumitru Muşi.

DUNĂREA BRĂILA: Voicu, Stan, Gheorghe (8), Preda, Szucs (1), Horobeţ (1), Munteanu (1), Cîrstea, Axinte (5), Shutska (3), Czeczi (7). Antrenor: Constantin Pera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts