Favorite Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Romeo Soare,căpitanul echipei Unirea Slobozia, pune degetul pe rană: „Fără un buget corespunzător nu poţi promova!”

SUPĂRARE. Căpitanul echipei pune degetul pe rană şi vorbeşte deschis despre salarizarea de la echipa de fotbal comparativ cu cea de la echipa de handbal, spunând că fără o motivare corespunzătoare nu ne putem gândi la promovarea în liga a doua.

Romeo Soare, cel mai longeviv fotbalist de la Unirea Slobozia, consideră că locul pe care echipa termină această ediţie de campionat este unul onorabil având în vedere condiţiile create şi lotul de jucători. Căpitanul atrage atenţia că dacă se va merge pe aceeaşi linie mai ales în ceea ce priveşte salariile promovarea este un proiect fantezist.

Romeo, mulţumit de un sezon în care ne-am mulţumit doar cu locul 3?

La ce s-a întâmplat, la schimbările de trupe şi cu lotul pe care l-am avut este mai mult decât onorabil. Mie nu mi se pare că am avut acest campionat condiţii de promovare, la promovare intervin şi alţi factori, nu poţi să te baţi la promovarea în liga a doua cu bugetul acesta, cu prime plătite doar dacă eşti la obiectiv. La promovare se joacă mereu cu prime, cu salarii decente. Am câţiva colegi care nu au bani să-şi ia o pereche mai bună de ghete, cu 1.000 lei salariu le cerem performanţă. Nu poţi face performanţă pe burta goală! La aşa salarii jumătate dintre ei se gândesc să se lase de fotbal şi să-şi găsească de muncă. În fiecare an am crescut juniori dar apoi pleacă la facultate ori se lasă de fotbal că nu pot sta cu salarii de 1.000 de lei.

Este vorba doar de salariile tinerilor fotbalişti sau şi de salariile celor cu experienţă?

Nu, şi acum mă refer la mine. Mă simt inferior, joc de atâţia ani la echipă, de cinci ani de zile la handbal este un confort total, vorbim de sute de milioane salarii iar la noi, cu 500 de euro salariul cel mai mare vrem să luăm taurul de coarne. Lumea s-a învăţat că la fotbal sunt performanţe şi cu bani puţini dar nu merge la nesfârşit. În momentele grele lumea vine şi-i înjură pe Soare, pe Toma şi pe încă vreo doi, că ne ştiu de atâta vreme. Noi suntem aici la greu, ducem echipa asta cu bani puţini şi nu te apreciază nimeni iar la handbal toată lumea este atentă cu jucătoarele, le creează cele mai bune condiţii, le plăteşte la cel mai bun nivel.

Banii sunt singura problemă?

Banii nu asigură sută la sută promovarea, dacă ne uităm la Farul Constanţa care a avut un buget pe jumătate de an cât am avut noi tot anul şi care a promovat doar pentru că Progresul s-a încurcat în penultima etapă. În mare măsură contează un buget adecvat, dacă ai bani poţi să creezi o emulaţie. Când am fost în liga 2 ne-am ridicat doar prin muncă, ne-am dorit să avem rezultate şi prin ele să câştigăm un bănuţ cinstit. Eu aveam cel mai mare salariu atunci 4.000 de lei şi la handbal se dau sute de milioane iar de patru ani nu învăţăm nimic, jucăm doar să câştigăm un meci – două. Noi ne-am mulţumit cu puţin dar nu poţi juca doar din plăcere, este presiune pe noi să câştigăm toate meciurile, nu ca la handbal… Şi mai zic ceva, acum şapte ani când am promovat aveam 3.500 lei salariu şi prime de 300 cu 600 lei. S-au mărit peste tot salariile iar la fotbal ele au scăzut şi noi vrem ca acum cu salarii de 2.000 de lei să facem performanţă!

În aceste condiţii crezi că putem vorbi de promovare pentru campionatul viitor?

Pentru promovare, după părerea mea, trebuie făcut un lot de 25 de jucători buni care să fie capabili să suplinească un jucător care este suspendat ori care se accidentează. Fără cel puţin zece fotbalişti cu vârste între 25 şi 30 de ani, dornici de performanţă şi care vor să tragă să joace la liga a doua, nu cred că se poate face mai mult la anul. Eu am jucat accidentat de trei etape, trag de mine pe teren, mi-e şi ruşine dar nu are cine să joace. Dacă am ajuns eu la 34 de ani să joc meci de meci nu cred că putem vorbi de performanţă, eu poate că trebuia să intru când echipa avea un 2 – 0, să ţin de minge, să pun un umăr, să dau o pasă. Dacă am ajuns să stea echipa doar în Soare şi în încă vreo doi – trei nu putem evolua.

 

 

Related posts