Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia a câştigat în deplasare cu 8 – 0, pe terenul uneia dintre cele mai slabe echipe din serie

CONCENTRAŢI. Fotbaliştii lui Enache Costea nu şi-au privit de sus adversarii mai modeşti de la Sportul Chiscani şi au jucat serios 90 de minute pentru victoria la cea mai mare diferenţă de scor obţinută pe teren străin în istoria participărilor în liga 3.

Unirea Slobozia a descins la Chiscani pentru un meci cu Sportul, o echipă nou-promovată, dornică să nu mai facă paşi greşiţi pentru a obţine clasarea la finalul turului de campionat pe podium şi reducerea distanţei de şase puncte ce o separă în acest moment de prima poziţie, singura ce asigură promovarea în liga a doua. Echipa brăileană este penultima în clasament, nu a obţinut pe teren propriu nici măcar un punct din precedentele partide şi avea înaintea meciului un golaveraj de 3 goluri marcate şi 12 primite după trei înfrângeri la diferenţe mai mari de trei goluri. În aceste condiţii jocul a curs la o singură poartă, firesc având în vedere că s-au întâlnit o echipă ce aspiră îndreptăţit la promovarea în liga a doua cu o formaţie care-şi face doar calcule legate de evitarea retrogradării în liga a patra judeţeană.

Cinci goluri până la pauză şi încă pe atâtea ratări mari

Profitând şi de o suprafaţă de joc deloc potrivită pentru pretenţiile unei ligi inter-judeţene, fotbaliştii Sportului au încercat în primele minute „să-şi marcheze teritoriul” prin intrări ceva mai bărbăteşti la mai tehnicii lor adversari. Oaspeţii au primit provocarea şi „au băgat materiale”, spre disperarea antrenorului Georgel Pascu, tehnician care nu a acceptat „afrontul” jucătorilor Unirii Slobozia.

Sfertul de oră tradiţional de tatonare s-a terminat cu ratarea lui Bucă, centrare înşelătoare în careu dar atacantului îi lipsesc câţiva centimetri pentru a devia în poartă. Imediat avea să cadă primul gol în poarta lui Costandache: centrare din fază fixă Toma şi reluare simplă cu capul a lui Ibrian. Gazdele acuză şocul şi primesc a doua lovitură trei minute mai târziu: inspiratul Ibrian îl lansează în adâncime pe Adăscăliţei şi acesta şutează din cădere la rădăcina barei.

La fix jumătate de oră de la primul fluier nefericitul Costandache este nevoit să scoată pentru a treia oară mingea din poartă, după un corner executat foarte bine de Drăguţ la care Ghinea vine lansat din spate şi plasează mingea cu capul în plasă. Bine aşezaţi la centrul terenului, fotbaliştii Unirii reuşesc recuperări şi declanşează contraatacuri rapide iar în minutul 33 Toma este altruist şi în locul unui şut în forţă îi pune mingea pe tavă lui Ibrian care nu ratează ţinta din interiorul careului mic. Nu avea să fie ultimul gol al reprizei căci în prelungirile arătate de central oaspeţii au un corner executat foarte bine, mingea este săltată pe spate de Ibrian şi fundaşul Topor, urcat şi el în atac, înscrie cu capul pentru un sec 5 – 0!

Singurul şut pe poartă a gazdelor s-a produs în prelungirile meciului!

La pauză antrenorul gazdelor face trei schimbări, ca la hochei, doar pentru a vedea dacă oamenii de pe bancă dacă sunt mai buni decât titularii care se făcuseră de râs. Mutările nu schimbă aspectul jocului şi pe rând Adăscăliţei, singur cu portarul, Răduca şi Bucă nu reuşesc să mai puncteze. Atacantul Unirii avea să rupă ghinionul în minutul 70 când o combinaţie frumoasă Apostol – Bucă îl pune pe ultimul în postură de singur cu portarul şi mingea intră în poartă după un lob de efect.

Bucă recidivează în minutul 76 când Drăguţ, în mare poftă de joc, trece în viteză de un fundaş, îi întoarce mingea lui Teodorescu, acesta pasează paralel cu linia porţii şi atacantul Unirii pune latul pentru 7 la 0. Antrenorul gazdelor schimbă portarul dar Turiac primeşte şi el gol cu cinci minute înainte de final de la Teodorescu, şut plasat la firul ierbii din interiorul careului.

Meciul se încheie cu singurul şut pe poartă expediat de gazde, Costache scapă singur cu portarul, Dumitrescu respinge inspirat şutul puternic şi apoi cei doi fotbalişti se ciocnesc iar gazdele îşi manifestă vizibil indignarea că nu primesc o lovitură de la 11 metri ce le-ar fi putut aduce golul de onoare. (Dă click aici www.infoialomita.ro pentru galerie foto de la meci!)

 

SPORTUL CHISCANI: Costandache, Gaspar, Moroianu, Milea, Dumitrana, Bogdan, Bălan, Boariu, Pascu, Chihaia, Techiu. Au mai jucat: Boga, Costache, Crăciun, Turiac. Antrenor: Georgel Pascu.

 

UNIREA SLOBOZIA: Dumitrescu, Ene, Ghinea, Topor, Drăguţ, Ibrian, Lemnaru, Adăscăliţei, Răduca, Toma, Bucă. Au mai jucat: Apostol, Soare, Teodorescu, Gherasim. Antrenor: Enache Costea.

Related posts