Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia a obţinut un egal cât o înfrângere pe terenul Metalului Buzău

NEATENŢIE. Frustrarea este maximă la Unirea Slobozia după un gol primit în minutul 97 dintr-o lovitură liberă la care portarul Dumitrescu a scăpat mingea din mâini iar autorul golului a împins-o în poartă cu mâna!

Unirea Slobozia a plecat la meciul cu Metalul Buzău cu teama terenului sintetic, suprafaţă pe care echipa are un bilanţ negativ. Gard în gard cu stadionul „Gloria” Buzău cu o suprafaţă excelentă de iarbă, nou-promovata a ales ca pentru meciurile de pe teren propriu să-şi „poftească” vizitatorii pe un sintetic de proastă calitate, un teren înghesuit pe care orice veleităţile tehnice sunt anulate. Obişnuiţi să joace în aceste condiţii precare fotbalişii Metalului au intrat mai bine în meci şi în primul minut Iacob intră decis pe partea tânărului Ene, şutează în forţă dar mingea trece paralel cu linia porţii. Unirea reacţionează şi la un corner executat precis în minutul 4 de Toma mingea ajunge la Bucă, acesta o întoarce la Ibrian dar şutul duce balonul la o palmă de bara laterală.

Fotbaliştii Metalului Buzău nu arată imaginaţie în joc, cum prind mingea se întorc spre poarta lui Dumitrescu şi încearcă şuturi de la distanţă din orice poziţie. La o astfel de fază mingea venită de la Ion din flancul stâng al apărării traversează careul şi ajunge la Tănase care este scăpat din marcaj de Drăguţ iar şutul plasat la colţul scurt îl păcăleşte pe Dumitrescu şi gazdele exultă pentru un gol marcat atât de uşor şi atât de repede. Unirea îşi reia controlul teritorial la centrul terenului şi încearcă mai ales pe partea lui Răduca să producă centrări precise pentru atacanţii Bucă şi Năstase. Fază ce iese în minutul 18 însă reluarea cu capul a lui Bucă duce mingea pe lângă poartă.

Gazdele joacă ezitant şi în minutul 25 Adăscăliţei trage imprecis din interiorul careului. Cinci minute mai târziu Bucă este oprit prin fault la marginea careului, Toma execută cu efect, mingea izbeşte transversala şi revine în teren la Soare care îndeplineşte formalitatea şi egalează. Repriza se încheie cu ocazia Metalului, lovitură liberă de la 25 metri, trage peste zid Stan însă Dumitrescu este atent şi se întinde suficient cât să arunce mingea în corner.

Fatidicul minut 97 scoate două puncte din tolba Unirii

Unirea Slobozia simte că este superioară ca posesie şi împinge jocul spre careul Metalului Buzău încă din primele minute ale părţii secunde. Toma ţine foarte bine de minge în dreapta, îi trimite precis lui Bucă, atacantul îl lansează printre pe Răduca, pasă din prima la Adăscăliţei dar soluţia este proastă, nici şut, nici centrare, şi gazdele răsuflă uşurate. Aşa cum aveau să o facă şi în minutul 61, când Teodorescu, trimis pe teren în locul modestului Apostol, trece prin dribling de doi adversari, centrează la Bucă dar portarul Toader este în zi de graţie şi respinge în ultimul moment în corner. Lovitură executată de Drăguţ, Ibrian reia cu capul, mingea care la un metru în faţa liniei porţii şi Soare o împinge în plasă pentru 2 la 1!

Golul dă aripi formaţiei lui Enache Costea şi Bucă prinde şi el un şut din interiorul careului în minutul 70 dar din nou Toader are o intervenţie de mare portar. Metalul nu mai are forţa să ducă prin pase succesive mingea în careul advers şi singura ocazie apare în minutul 75, centrare din corner şi reluare cu capul pe lângă poartă a lui Cosmin Puşcă. Teodorescu are în două rânduri ocazia unui gol dar de fiecare dată şuturile sale sunt departe de ţintă.

Şi când nimeni nu se mai aştepta la ceva notabil, în minutul 97, în al treilea minut peste cele patru arătate de central, mingea şutată nu foarte tare din lovitură liberă de la 30 de metri cade în faţa lui Dumitrescu, portarul Unirii o scapă din mâini şi din bara laterală sare în faţa porţii, căpitanul Puşcă urmăreşte şi cu mâna o împinge în poartă spre disperarea jucătorilor lui Costea care sunt egalaţi la ultima fază a meciului şi pierd astfel două puncte ce cântăresc enorm în economia clasamentului seriei.(click pe www.infoialomita.ro pentru galerie foto)

METALUL Buzău: Toader, Spătaru, Păun Ş., Puşcă M., Ion, Stan, Iacob, Tănase, Lungoci, Grăjdaru, Trăistar. Au mai jucat: Puşcă C., Păun D., Manea. Antrenor: George Timiş.

UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Ene, Ibrian, Soare, Drăguţ, Adăscăliţei, Apostol, Toma, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Teodorescu, Topor, Gherasim, Marin. Antrenor: Enache Costea.

 

 

Related posts