Politică 

ROCADĂ LA PSD: 12 consilieri municipali l-au uns pe Laurenţiu Şonchereche viceprimar de Feteşti

DISPUTE. Bătălia dintre cele două tabere din PSD a fost tranşată în favoarea celei a primarului Sorin Gafiţoi care are de ieri un alt viceprimar în locul demisionarei Vali Silica Tudor.

Demisia cerută şi obţinută a domnişoarei Vali Silica Tudor din funcţia de viceprimar al municipiului Feteşti, soluţie identificată de conducerea PSD Ialomiţa pentru a-l determina pe primarul Sorin Gafiţoi să revină asupra deciziei de a renunţa la funcţie, a fost urmată de alegerea unui alt viceprimar. Procedura s-a petrecut într-o şedinţă extraordinară în care a lipsit orice urmă de suspans atâta vreme cât PSD a avut o unică propunere iar consilierii opoziţiei nu s-au obosit să-i ofere un contracandidat.

Laurenţiu Şonchereche, consilier municipal PSD şi fost consilier judeţean al aceluiaşi partid, a fost persoana desemnată de organizaţia locală a partidului pentru a-i lua locul demisionarei Vali Silica Tudor. Aceasta a încercat să-şi păstreze scaunul şi după revenirea în funcţie a primarului Gafiţoi dar „rezistenţa” n-a durat decât o lună, până când aceasteia i s-a spus de către şefii PSD că nu are de ales şi dacă nu renunţă de bună voie la funcţia publică va fi dată afară din partid şi va pierde astfel şi calitatea de consilier municipal, implicit pe cea de viceprimar.

Vulgarităţi pe buletinele de vot!

„Grupul PSD îl propune pentru funcţia de viceprimar al municipiului Feteşti pe domnul Laurenţiu Şonchereche.”, a sunat anunţul sec al doamnei consilier Olga Petcu, una dintre apropiatele fostei viceprimăriţe. „Grupul de consilieri locali PNL nu va nominaliza nicio persoană pentru funcţia de viceprimar, o să vă lase să vă alegeţi viceprimarul, aveţi primar PSD, veţi avea viceprimar PSD, la judeţ PSD, Guvern PSD şi trebuie să vă apucaţi de treabă în municipiul Feteşti!”, a fost replica venită din partea opoziţiei.

Cum Şonchereche a candidat de unul singur alegerea sa a fost o simplă formalitate, 12 voturi „pentru”, 3 voturi nule şi 3 voturi „împotrivă”. Interesant este că voturile nule au fost anulate de comisia de validare pentru că trei consilieri municipali au ales în locul lui „Da” sau „Nu” să treacă în dreptul numelui candidatului caracterizări vulgare!

„Vreau să cred că suntem o echipă, vreau să cred că vom face lucruri foarte bune pentru locuitorii municipiului Feteşti, va trebui să-i mulţumim prin deciziile pe care le vom lua. Vă mulţumesc şi am convingerea că convingerile noastre politice, indiferent de ce culoare sunt ele, nu vor afecta buna desfăşurare a activităţii Primăriei şi a Consiliului Local.”, au fost primele cuvinte rostite în calitate de viceprimar de Laurenţiu Şonchereche.

 

 

Related posts