Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia atacă promovarea cu un fotbalist de prima ligă

PREGĂTIRI. Cinci fotbalişti au fost legitimaţi de Unirea Slobozia în pauza de iarnă, lotul formaţiei crescând atât ca valoare cât şi ca experienţă. La capitolul plecări, „Ţâcă” Toma a ales să pună capăt fotbalului pentru a munci în Germania.

Unirea Slobozia nu a renunţat la ideea promovării în liga secundă. Aflată pe locul 4, la o distanţă de şase puncte de liderul Progresul Spartac şi la patru puncte după Farul Constanţa, formaţie pe care o va întâlni la Slobozia chiar în prima etapă a returului programată pe 3 martie, echipa antrenată de Enache Costea se pregăteşte pentru un cantonament de o săptămână cu noi jucători în echipă.

Florin Cazan, un mijlocaş venit de la Juventus Bucureşti

Negruşă Tudor, 19 ani, este portarul venit de la ASA Tg. Mureş care le-a scos peri albi atacanţilor echipei Unirea în meciul din Cupa României, fiind aplaudat la final de toţi spectatorii, el fiind ajutat să capete experienţă de Leo Dobre, portarul de referinţă din perioada în care Unirea Slobozia uimea prin parcursul de senzaţie din liga a doua. Dobre va avea rol de antrenor cu portarii dar va putea fi introdus şi pe teren atunci când va fi nevoie.

Roland Stănescu, atacant în vârstă de 28 de ani, a venit de la Petrolul Ploieşti pentru a alcătui cu Nelu Bucă şi tânărul Mihăiţă Năstase un trident ofensiv necesar în vederea unui parcurs fără greşeală în retur. Un fotbalist crescut de Dinamo Bucureşti şi venit pe filiera Delta Tulcea este Andrei Apetrei, 19 ani, un jucător ce poate evolua la fel de bine fundaş stânga sau fundaş dreapta.

În fine, ieri a semnat pentru Unirea Slobozia un fotbalist venit din liga naţională de la Juventus Bucureşti, mijlocaşul de 21 ani Florin Cazan (foto, sursa facebook), un tânăr valoros născut în Fierbinţi-Târg. De la 12 ani este fotbalistul formaţiei bucureştene pentru care a evoluat în 26 de meciuri pentru ca în liga 1 să aibă 10 meciuri în turul de campionat.

„Ţâcă” Toma a ales să „evolueze” departe de gazon

Noii veniţi trebuie să compenseze plecările, de departe cea mai importantă fiind cea a lui Constantin Toma. „Ţâcă” a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti ai Unirii Slobozia şi, cu siguranţă, echipa este mai săracă la capitolul construcţie şi fantezie în atac, Toma fiind autorul celor mai multe pase decisive dar şi semnatar al unor goluri pe cât de frumoase, pe atât de importante. El a ales să agaţe ghetele în cui pentru a onora un contract de muncă în Germania.

Tânărul Bogdan Săvescu este student la facultatea de sport din Constanţa şi a ales să nu renunţe la fotbal, alegând să joace la formaţia din Medgidia, prima din liga a patra constănţeană şi favorită la promovarea în liga a treia. Alexandru Drezaliu este şi el în discuţii pentru a fi împrumutat la Înainte Modelu şi în cazul în care negocierile nu vor fi finalizate va rămâne în lotul Unirii Slobozia, lot din care a plecat alt tânăr, fundaşul Mădălin Marin, jucător care a decis să se lase de fotbal pentru un job în Bucureşti. În fine, de comun acord s-a hotărât rezilierea contractului cu portarul Popa Albert care a vrut să joace mai aproape de casă şi a plecat la o echipă din Braşov.

„Echipa s-a întărit, am adus jucători care pot fi oricând titulari, Stănescu şi Cazan având experienţă în ligile superioare, ca să nu mai vorbim de Leo Dobre care a intrat deja în pregătiri pentru a fi gata să apere dacă va fi nevoie de el. În ceea ce priveşte plecările, vă spun că nu aş fi vrut să pierd pe niciunul dintre tinerii jucători crescuţi la Slobozia dar, din păcate, atunci când ajung la seniorat este greu să-i păstrezi pentru că ori îşi aleg să meargă la facultate, fie se lasă de fotbal neacceptând concurenţa pe post. Este la fel de adevărat că nu-i poţi motiva atâta vreme cât nu le poţi oferi salariu decât 500 – 1000 lei, o problemă de care mă lovesc an de an.”, explică Ilie Lemnaru, managerul Unirii Slobozia raportul dintre plecări şi veniri.

Cantonament de o săptămână la Snagov

În lipsa unui teren sintetic necesar ca aerul în pauza competiţională de iarnă, Unirea Slobozia caută să-şi programeze meciurile de pregătire pe teren sintetic. În acest sens trupa lui Enache Costea va juca sâmbătă cu echipa Carmen Bucureşti la baza sportivă „Ion Ţiriac”, pentru ca miercurea viitoare, pe acelaşi teren, să evolueze împotriva formaţiei Gloria Popeşti Leordeni. Echipa are şi un cantonament în perioada 2 – 9 februarie la Baza de pregătire Snagov, acolo unde tot pe un teren sintetic sunt programate amicale cu Chiajna II (pe 3 februarie) şi cu Petrolul Ploieşti (pe 7 februarie).

Echipa ve reveni apoi cu antrenamente la Slobozia, până la reluarea campionatului având parafate meciuri de pregătire cu echipele Dacia Brăila, Înainte Modelu şi, posibil, cu Abatorul Slobozia. „Este o perioadă intensă pentru echipă şi sperăm ca la începutul returului să fim în formă maximă pentru că dacă vrem să avem şanse la promovare nu avem decât varianta victoriei în toate cele 13 meciuri rămase de jucat.”, concluzionează Ilie Lemnaru.

 

Related posts