Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia câştigă încântător cu Voluntari II şi speră în continuare la promovarea în liga secundă

VICTORIE. Unirea Slobozia s-a impus cu 4 – 2 după un meci deschis în care ambele echipe au fost preocupate să joace fotbal şi în care a fost condusă în două rânduri de satelitul formaţiei de primă ligă FC Voluntari.

Meciul ultimei speranţe a fost confruntarea Unirii Slobozia cu FC Voluntari II, o altă formaţie cu obiectiv de promovare în liga secundă. Obligaţi să nu mai facă paşi greşiţi după ce etapa trecută au pierdut lamentabil un meci condus cu 2 – 0 la pauză, fotbaliştii lui Enache Costea au jucat cu cuţiul la os şi asta s-a văzut pe tot parcursul meciului. Conduşi în două rânduri, jucătorii au strâns rândurile şi au avut o repriză secundă perfectă în care au marcat de patru ori.

O neatenţie în apărare a dus oaspeţii în avantaj

Echipele n-au mai avut răbdare să se scurgă sfertul de oră de tatonare şi s-au aruncat una asupra celeilalte imediat după fluierul de start al partidei. Atenţi pe linia defensivă, jucătorii Unirii au încercat să desfacă apărarea supra-aglomerată pe cele două benzi dar Răduca şi Toma nu au găsit culoarele potrivite pentru centrări periculoase. Unirea domină teritorial dar în minutul 9 este surprinsă pe un contraatac purtat pe flancul stâng al apărării, Voicu primeşte mingea la 30 metri, reuşeşte dintr-o schimbare de direcţie să scape de cleştele Răduca – Soare şi rămas singur cu Dumitrescu punctează cu un şut plasat în colţul lung!

Gazdele nu acuză şocul golului primit atât de repede şi se prăvălesc peste adversari generând ocazii mari şi oftaturi venite din partea a 600 de spectatori care nu înţeleg cum se poate rata atât de mult. În minutul 15 o aruncare de la margine este prelungită în careu acolo unde atacantul Bucă reia spectaculos cu foarfecă pe spate dar mingea se duce puţin alături. Trei minute mai târziu centrează Toma şi mingea este lovită cu capul de Adăscăliţei se duce peste transversală. Dublă ocazie în minutul 20: şutează în forţă Bucă dar portarul Petrariu este atent şi reţine la rădăcina barei pentru ca imediat o centrare a lui Răduca să ajungă la Toma iar şutul acestuia să ducă mingea la o palmă de bara laterală, fază la care portarul era spectator. Portar ce se revanşează în minutul 25, centrarea lui Răduca reluată cu capul de Toma fiind respinsă inspirat de Petrariu. La fel de atent este şi peste zece minute la centrarea venită din corner de la Drăguţ şi reluată cu capul de căpitanul Romeo Soare.

FC Voltunari II poate face dubla în minutul 37: mai întâi Voicu rămâne singur cu Dumitrescu dar trage în acesta iar mingea sare în faţă la Ilie însă şutul acestuia este scos cu piciorul ca la handbal de portarul Unirii. Repriza se încheie cu alte două situaţii clare avute de gazde: centrare Răduca şi Adăscăliţei încearcă să înscrie „la mişto” cu călcâiul pe la spate pentru ca imediat Toma să aibă o minge în interiorul careului dar şutul său trece la doar câţiva centimetri peste transversală.

Repriză într-un singur sens, la poarta oaspeţilor

Imediat după pauză antrenorul Enache Costea îl trimite pe teren pe atacantul Mihăiţă Năstase şi aportul său ofensiv se simte imediat în jocul Unirii care-ţi reia asaltul la poarta oaspeţilor. Mai întâi centrează Toma dar reluarea cu capul a lui Răduca nu pune probleme, pentru ca la faza următoare, în minutul 53, Unirea să reuşească egalarea după ce Ibrian nu renunţă la o minge în tuşă, îl păcăleşte pe Voicu, centrează în careu şi Adăscăliţei dă din prima bară-gol!

Bucuria gazdelor este de scurtă durată, oaspeţii reuşesc la o bâlbâială în lanţ a apărătorilor Unirii să înscrie prin nou-introdusul Ureche, acesta reuşind să împingă mingea în plasă din interiorul careului mic. Gazdele sunt obligate să o ia de la capăt şi nu stau pe gânduri reluând ratările monumentale în minutul 60 prin Năstase, şut direct în portar din poziţie centrală din interiorul careului. Minutul şi ocazia la poarta celor din Voluntari, Gişă lasă mingea să cadă în careu şi Romeo Soare se trezeşte singur cu mingea la picior, reluarea plasată ducând mingea puţin pe lângă bară. La fel de aproape se duce mingea, dar de data aceasta peste transversală, în minutul 63, centrare Răduca şi reluare cu capul Năstase.

Inevitabilul se produce totuşi în minutul 70, atacantul Bucă dejoacă pasul greşit la ofsaid al lui Mitache şi nu ratează punctând sec de la opt metri. Oaspeţii acuză şocul şi peste doar cinci minute Unirea Slobozia preia conducerea pe tabelă, la un contraatac purtat în doi Bucă îi pune mingea perfect lui Toma care se uită la portar şi trage fără speranţe la colţul lung. Zarurile sunt definitiv aruncate în minutul 83, centrare Toma din corner şi Ibrian vine fără marcaj pentru a relua imparabil cu capul iar Unirea Slobozia câştigă cu 4 – 2 un meci în care a ratat cât pentru trei – patru partide. Cu această victorie trupa lui Enache Costea a urcat pe locul 5 în clasament, cu 22 puncte din 11 partide, primele poziţii ale clasamentului fiind ocupate de Progresul Spartac şi Axiopolis Cernavodă, ambele cu câte 28 puncte. (Vezi aici www.infoialomita.ro galerie foto de la meci!)

UNIREA SLOBOZIA: Dumitrescu, Ene, Soare, Ibrian, Drăguţ, Apostol, Lemnaru, Adăscăliţei, Răduca, Toma, Bucă. Au mai jucat: Năstase, Gherasim, Teodorescu. Antrenor: Enache Costea.

FC VOLUNTARI II: Petrariu, Tăbăcariu, Costache, Leasă, Gişă, Tudorică, Cazan, Uţoiu, Ilie, Stan, Voicu. Au mai jucat: Ureche, Mitache. Antrenor: Cătălin Pană.

 

 

 

Related posts