Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA NAŢIONALĂ: „Buturuga mică” HCM Slobozia a fost împiedicată să răstoarne „carul mare” SCM Craiova!

PENIBIL. Formaţia de pe locul 2 din Liga Naţională de handbal feminin a avut nevoie de ajutorul celor două arbitre pentru a nu pleca învinsă din sala „Andreea Nica” de o formaţie aflată pe penultimul loc al ierarhiei!

SCM Craiova a descins cu mândire la Slobozia pentru un meci în care specialiştii nu-şi făceau calcule decât în ceea ce priveşte diferenţa de pe tabela de scor în favoarea formaţiei din Bănie. O atitudine superioară afişată mai ales de antrenorul Bogdan Burcea, cel care la finalul meciului a fost la un pas să se încaiere cu spectatorii din tribune!

HCM Slobozia a fost peste SCM Craiova toată repriza întâi

Obligată să se lupte pentru fiecare punct pus în joc pentru a scăpa în al patrulea an consecutiv de Liga Naţională de emoţiile barajului de evitare a retrogradării, formaţia gazdă s-a avântat curajos în startul meciului spre semicercul advers. Cu o abordare pe cât de îndrăneaţă pe atât de inspirată, enervant de atente pe faza defensivă şi gata să speculeze şi cea mai mică eroare oferită de SCM Craiova, fetele pregătite de Gheorghe Covaciu au avut în Alina Ilie principala marcatoare în startul meciului, „trasoarele” de la semidistanţă fiind imposibil de respins pentru un 5 – 3 în minutul 14.

Avantaj dublu anulat însă de prima eliminare din tabăra gazdelor, experienţa Andreei Pricopi şi Nicoletei Tudor spunându-şi cuvântul cu două goluri la rând pe superioritate numerică. Odată revenite în şase handbaliste de câmp, gazdele punctează şi ele de două ori la rând şi se reface astfel diferenţa de două goluri în favoarea HCM Slobozia.

Antrenorul Burcea asistă liniştit pe bancă şi priveşte jocul perfect al gazdelor doar ca un simplu foc de paie dar sare ca ars cu două minute înainte de finalul primei părţi, atunci când la o fază încâlcită de atac patru handbaliste cad unele peste altele iar puternica Cristina Zamfir Florianu suferă o entorsă şi este scoasă pe braţe de pe teren iar la pauză tabela indică un incredibil 11 – 9 pentru HCM Slobozia!

Aportul decisiv al celor două arbitre

Spre surprinderea tuturor, tot HCM Slobozia este echipa mai bună şi de la revenirea de la cabine iar golurile marcate de Alina Ilie, Andreea Enescu şi bătăioasa Mădălina Toma ţin la respect adversarele. Totul este dublat pe faza defensivă de o apărare exactă şi de intervenţiile senzaţionale ale portăriţelor Ana Maria Inculeţ şi, mai ales, Mădălina Ion (foto), imposibil de păcălit de la 7 metri! Burcea simte că gluma se îngroaşă şi începe să gesticuleze nervos spre arbitrele Giorgiana Doană şi Ana Maria Gogiu iar cele două nu rezistă presiunii şi comit erori într-o singură direcţie, avantajând evident formaţia oaspete cu decizii diametral opuse luate la faze similare dar petrecute pe semicercuri adverse.

Sala începe să vibreze şi să taxeze zgomotos erorile de arbitraj şi cu zece minute înainte de final HCM Slobozia are trei goluri în plus, scor 18 – 15. Avea să fie începutul – sfârşitului pentru echipa lui Gheorghe Covaciu, obligată să se apere în cinci după ce Ioana Georgescu este eliminată foarte uşor, perioadă de om în plus în care SCM Craiova se apropie la un singur gol. Avantaj dublat însă în două rânduri de aruncările cu gol ale Alinei Ilie dar şi de două lovituri de la 7 metri parate consecutiv de Mădălina Ion (în total 5 apărate din 6 tot meciul!), Elisei Ardean şi Carmen Şelaru ratând în acelaşi minut 57!

Şi imediat după a doua ratare se consumă decizia cea mai controversată a meciului: Alina Ilie este eliminată două minute şi atacul HCM Slobozia se întoarce de către arbitre într-un atac al formaţiei vizitatoare! Invitate să atace şi să marcheze, handbalistele de la SCM Craiova reuşesc să egaleze la 20 cu doar un minut rămas de jucat. Gazdele îşi păstrează sângele rece şi cu 7 secunde înainte de final reuşesc un gol ce părea cel al victoriei. SCM Craiova repune de la centru, mingea este aruncată la disperare la poartă dar portăriţa Mădălina Ion mai scoate încă o dată miraculos.

Tribunele exultă însă oficialii partidei consideră că antrenorul Burcea a solicitat time-out în timpul regulamentar, ba chiar cu cinci secunde rămase de jucat! O ultimă şansă oferită oaspetelor care reuşesc în ultima secundă o aruncare cu podeaua transformată în gol de Nicoleta Tudor şi partida de încheie nedecis, scor 21 la 21, într-un cor de fluierături şi apostrofări la adresa arbitrajului cum n-au fost nicicând în micuţa sală din Slobozia, raportul sancţiunilor fiind elocvent: 5 eliminări şi 3 lovituri de la 7 metri HCM Slobozia, respectiv 2 eliminări şi 6 lovituri de la 7 metri în dreptul SCM Craiova. (Click aici www.infoialomita.ro pentru galerie foto de la meci!)

HCM SLOBOZIA: Ion, Inculeţ, Marchidanu, Georgescu (1), Pătuleanu (1), Enescu (4), Ivan (2), Burlachenko (1), Dăscălete, Toma (5), Ilie (7). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 SCM CRAIOVA: Dumanska, Stanciu, Rădoi, Trifunovic (1), Şelaru, Pricopi (1), Ţîcu (1), Nikolic (3), Ardean (4), Tudor (3), Klikovac (2), Vizitiu (3), Zamfir (3). Antrenor: Bogdan Burcea.

 

 

 

Related posts