Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia câştigă la scor de neprezentare cu CSM Râmnicu Sărat

VICTORIE. Unirea Slobozia începe în forţă returul de campionat şi câştigă cu 3 la 0 în deplasare după o primă repriză cu fotbal chinuit în care jucătorii lui Enache Costea au încercat să se reacomodeze cu gazonul natural după ce pregătirea de iarnă s-a desfăşurat aproape în totalitate pe teren sintetic.

Vreme frumoasă pentru fotbal vineri după amiază la Râmnicu Sărat, cu vreo 200 de localnici în tribune, dornici să vadă cum favoriţii încurcă una dintre formaţiile cu aspiraţii la promovare. De partea cealaltă Unirea Slobozia, formaţie condamnată la 13 victorii în tot atâtea etape, condiţie pentru a prinde primul loc în clasament, singurul promovabil în liga 2. Obligaţi să joace amicalele de iarnă mai mult pe terenuri sintetice, Romeo Soare şi compania au trebuit înainte de toate să se reacomodeze cu particularităţile unui teren cu gazon natural. Unul deloc rău după iarnă însă cu denivelări ce le-au creat probleme ambelor combatante.

Chinuit de două indisponibilităţi de ultim moment (tânărul Mihăiţă Năstase cu răni la picior pricinuite de o încălţăminte neadecvată şi atacantul Nelu Bucă ţinut rezervă pentru o uşoară entorsă căpătată la ultimul antrenament de dinaintea meciului), antrenorul Enache Costea i-a trimis din primul minut pe teren pe nou-veniţii Andrei Apetrei, Florin Cazan şi Roland Stănescu. Cu o echipă tânără în faţă, Unirea a pus stăpânire teritorială şi în minutul 10 are o primă mare ocazie de a marca: Răduca întoarce inspirat mingea la marginea careului, tânărul Lemnaru loveşte şiret balonul, portarul Mitache sare pe sub minge însă bara transversală îl salvează!

Cinci minute mai târziu Apetrei urcă în flanc, centrează în buza porţii, Roland Stănescu „bărbiereşte” mingea şi aceasta ajunge la Răduca, şut din prima mult peste poartă. Oaspeţii presează însă majoritatea tentativelor de atac se pierd după pase greşite şi după 20 de minute totul se transformă într-o luptă surdă la mijlocul terenului, cu echipele îngrămădite în treimea neutră şi cu baloane vândute foarte uşor dintr-o tabără în alta. Din nimic, în minutul 27 Cazan driblează pe dreapta, îl pune în valoare pe Drăguţ, dribling în careu şi pasă la Toma dar şutul se duce cu mult peste transversală.

Avea să fie ocazia ce anunţa deschiderea scorului: minge înaltă în colţul careului, Drăguţ se luptă aerian însă este lovit în săritură şi după o clipă de ezitare centralul arată spre punctul cu var, spre disperarea fundaşului echipei gazdă care se jură că nu şi-a lovit adversarul. Execută Constantin Toma în plasa laterală şi portarul Mitache rămâne doar cu satisfacţia că a ghicit colţul. Jocul gazdelor nu se schimbă radical după golul primit dar CSM Râmnicu Sărat îşi procură în finalul primei părţi o ocazie venită din fază fixă: lovitură din lateral, minge trimisă cu boltă ce aterizează în faţa lui Sava care din colţul careului mic bubuie mingea peste transversală.

Nelu Bucă intră şi înscrie la prima atingere de balon

Iritat de lipsa de claritate din atacul său, antrenorul oaspeţilor îi cere atacantului Nelu Bucă să strângă din dinţi şi să intre imediat după pauză iar mutarea inspirată avea să-i securizeze victoria în minutul 50. Mingea este aruncată perfect în adâncime de căpitanul Romeo Soare, Nelu Bucă scapă spre poartă chiar dacă este incomodat de un fundaş şi atinge mingea suficient cât să-l păcălească pe portarul Mitache şi să intre în plasă. Cîrjan are imediat o şansă bună de a readuce echipa sa în joc însă „ghiuleaua” din afara careului se duce pe centru direct în braţele portarului Dumitrescu.

Şutul lui Bucă puţin pe lângă bara laterală avea să anunţe golul trei marcat de Unirea Slobozia: Mihăiţă Lemnaru îl lansează pe extremă pe Marius Drăguţ, centrare din viteză în faţa porţii, Toma strigă la coechipieri să lase mingea şi o expediază cu stângul în vinclul porţii. Golul toarnă plumb în ghetele gazdelor şi pe teren rămâne o singur echipă, Unirea Slobozia, fiecare minge recuperată la mijlocul terenului fiind trimisă inspirat de Lemnaru mai ales pe zona de acţiune a tandemului Răduca – Drăguţ şi doar inexactitatea la finalizare face ca scorul să rămână neschimbat.

Cu un sfert de ceas înainte de final oaspeţii se relaxează şi oferă şansa gazdelor să urce spre careul advers însă încercările de pătrundere cu mingea la picior fie sunt dejucate de Soare şi Ibirian, fie se termină cu centrări previzibile şi uşor de reţinut de Dumitrescu. Meciul se încheie cu mingea circulând pe traseul Gherasim – Teodorescu însă şutul celui din urmă ocoleşte la o palmă încheietura barelor iar scorul final arată ca şi când gazdele nu s-ar fi prezentat. (Pentru galerie foto de la meci dă click AICI!)

CSM RÂMNICU SĂRAT: Mitache, Tănase, Sava, Tîrîlă, Tucă, Croitoru, Bodoc, Roman, Cîrjan, Oprea, Creţu. Au mai jucat: Burghelea, Chivu, Costache, Ilie. Antrenor: Dănuţ Paveliuc.

UNIREA SLOBOZIA: Dumitrescu, Drăguţ, Soare, Ibrian, Apetrei, Apostol, Lemnaru, Toma, Cazan, Răduca, Stănescu. Au mai jucat: Bucă, Adăscăliţei, Gherasim, Teodorescu,. Antrenor: Enache Costea.

 

 

Related posts