Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia învinge fără probleme o formaţie cu cinci fotbalişti din primul lot al vicecampioanei FCSB

CONSTANŢĂ. Cele şapte zile perfecte pentru Unirea Slobozia s-au încheiat cu a treia victorie din tot atâtea meciuri, de data aceasta un succes obţinut în campionat în faţa echipei secunde a vicecampioanei României, FCSB Bucureşti.

„Ăştia de la Slobozia vor să promoveze. Hai să le arătăm noi cine este şeful astăzi!”, şi-a îndemnat jucătorii unul dintre oficialii FCSB chiar la intrarea pe teren a echipelor, mizând şi pe faptul că jumătate din echipa de câmp era formată din jucători pe care Nicolae Dică (aflat în tribună alături de Mihai Stoica) îi foloseşte şi la echipa mare. Pe teren însă diferenţa de valoare a fost inexistentă chiar dacă în primele minute FCSB II a jucat mai avansat în jumătatea oaspeţilor şi a avut o posesie ceva mai consistentă dată de un presing eficient exercitat atât individual cât şi în zonă. Atenţi în defensivă, fotbaliştii Uniri au prima şarjă ofensivă în minutul 6, Toma scapă în viteză de căpitanul Pleaşcă, centrează perfect până la Năstase dar acestuia îi sunt necesare două atingeri pentru a prelua şi este deposedat eficient de Cană.

FCSB II reacţionează imediat şi îi lipsesc doar câţiva centimetri pentru a deschide scorul: o centrare precisă venită din dreapta ajunge la Nicola, lovitura de cap duce mingea peste portarul Dumitrescu dar loveşte bara transversală. Gazdele îl pierd la mijlocul reprizei pe Daniel Benzar, schimbat după o accidentare, şi Unirea începe să avanseze periculos spre poarta gazdelor cu acţiuni în viteză purtate pe zona de acţiune a lui Răduca. Dintr-o astfel de fază se naşte ocazia lui Bucă din minutul 31, lansat în careu atacantul îşi fentează din corp adversarul direct dar şutul din unghi este scos greu în corner de Lupescu.

Peste doar trei minute Unirea Slobozia deschide scorul: balon recuperat de apărători şi preluat la mijlocul terenului de Ibirian, toată lumea aşteaptă mutarea jocului pe una dintre cele două benzi însă fotbalistul profită că nu-i iese niciun adversar în întâmpinare şi are tot timpul de lume pentru a-şi pregăti un „trasor” letal de la 30 metri direct în vinclul porţii! Iritat de ezitarea colegilor, Achim încearcă să arate că şi la FCSB sunt oameni care ştiu să şuteze dar mingea trimisă cu efect de la 30 metri trece la o jumătate de metru de bară.

Mihăiţă Năstase, gol şi penalty obţinut

Dornici să-şi dubleze avantajul pentru a-şi face meciul uşor, fotbaliştii lui Enache Costea au prima mare ocazie în minutul 49: centrare Adăscăliţei şi reluare cu capul din plonjon a lui Bucă pe lângă bara laterală. Gazdele sunt incapabile să reacţioneze şi încercările de pătrunderi prin dribling ale lui Mario Mihai sunt anulate de intervenţiile precise ale liniilor de fundaşi şi mijlocaşi. Rând pe rând ies din teren şi fotbaliştii din primul lot şi în minutul 59, la mai puţin de 30 de secunde de la schimbarea lui De Amorim, Unirea îşi dublează avantajul: Răduca spintează pe extremă, pune mingea în faţă pentru urcarea lui Adăscăliţei, centrare paralel cu poarta şi tânărul Năstase îndeplineşte formalitatea din interiorul careului mic!

FCSB II nu acceptă situaţia şi primul care dă semne că gazdele vor să schimbe ceva este Mario Mihai, şut în forţă din afara careului care se duce la un metru peste transversală. Unirea Slobozia face pasul înapoi după schimbarea lui Toma şi are parte de zece minute în care este sufocată şi obligată să se apere supranumeric, presiune ce avea să aducă o lovitură de pedeapsă după un fault făcut de portarul Dumitrescu. Execută sigur pe el Mario Mihai şi scorul de strânge din nou la un singur gol în minutul 75.

Suspansul durează doar cinci minute pentru că o nouă acţiune a lui Răduca pe extrema dreaptă se finalizează cu o centrare înaltă în careu la care căpitanul Pleaşcă nu găseşte decât soluţia de a-l împinge pe Năstase împiedicându-l astfel să reia cu capul spre poartă. Lovitură de la 11 metri fructificată de Răduca în ciuda faptului că portarul Lupescu a ghicit colţul iar golul trei toarnă plumb în ghetele steliştilor. Trimis pe teren Teodorescu are o fază personală de toată frumuseţea în minutul 85: sprint din propriul teren cu doi fundaşi lângă el, îi fixează la marginea careului iar şutul înşelător cu latul duce mingea în stâlpul porţii gazdelor!(Click aici www.infoialomita.ro pentru galerie foto!)

FCSB II Bucureşti: Lupescu, Gavrilă, Pham-huy, Ion, Pleaşcă, Nicola, Achim, Cană, De Amorim, Szecui, Benzar. Au mai jucat: Botă, Mihai, Neg, Mehedinţu. Antrenor: Alin Dumitru.

UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Ene, Ibrian, Ghinea, Drăguţ, Adăscăliţei, Soare, Toma, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Topor, Teodorescu, Apostol, Gherasim. Antrenor: Enache Costea.

 

Related posts