Sport 

MECI ABORDAT CU ÎNCREDERE: HCM Slobozia caută prima victorie în campionat împotriva formaţiei CSM Roman

ECHILIBRU. Meciurile disputate pe teren propriu de echipa feminină de handbal cu adversarele din Moldova au fost mereu unele pe muchie de cuţit, cu învingătoarea stabilită în ultimul minut al partidelor!

Etapa a patra va programa un nou meci pe teren propriu pentru HCM Slobozia, confruntarea cu CSM Roman, formaţie din prima categorie valorică a campionatului, echipă pregătită în trecut de actualul antrenor de la Slobozia. Meciul se va disputa de la ora 11.00 în micuţa sală „Andreea Nica” în care accesul va fi posibil doar pentru abonaţi şi pentru norocoşii ce vor pune mâna pe una dintre cele 20 de invitaţii oferite gratuit de club.

Din păcate Liga Naţională se joacă la distanţe mari de timp şi după pauza de trei săptămâni generată de meciurile echipei naţionale de handbal feminin, după această etapă urmează o altă pauză de două săptămâni, HCM Slobozia urmând a se deplasa pe data de 21 octombrie la Cisnădie pentru un meci cu una dintre echipele ce ne sunt adversare în lupta pentru evitarea retrogradării.

Tensiune la fiecare meci

Ultimele trei partide jucate de Slobozia pe teren propriu cu CSM Roman au fost caracterizate de tensiune şi suspans, cu echipa câştigătoare, atunci când a existat, stabilită în ultimele 60 secunde de joc. În februarie 2016, în returul campionatului, oaspetele s-au impus la limită, scor 23 – 22, după ce CSM Slobozia a trecut pe lângă un scor egal prin ratarea cu zece secunde înainte de final a unei aruncări de la 7 metri!

Câteva luni mai târziu, în turul următorului campionat, Ana Maria Horobeţ avea să fie cea care înscria cu 9 secunde înainte de final golul egalizator pentru remiza 28 – 28! În fine, în meciul de Cupa României ce ne-a dus în premieră în „Final Four”, calculele specialiştilor din handbalul românesc au fost date peste cap şi CSM Unirea Slobozia s-a impus cu 27 – 26 (foto), după un meci perfect făcut de fete, Andreea Pătuleanu fiind principala marcatoare.

Meciul cu CSM Roman găseşte echipa gazdă pe locul 12, cu o zestre de 3 puncte şi golaveraj 68 – 83 după trei meciuri disputate, în vreme ce oaspetele vin la Slobozia de pe locul 5, având în primele trei etape două meciuri câştigate pe teren propriu cu HC Zalău şi Danubius Galaţi şi un meci pierdut în deplasare cu echipa campioană CSM Bucureşti, golaverajul fiind unul negativ, 70 – 72.

Aşteptări mari de la Alina Ilie

Revenită de la echipa naţională unde a fost convocată în dubla cu Austria şi Portugalia şi a reuşit să înscrie 4 goluri, Alina Ilie vrea să se menţină la un nivel ridicat în campionat pentru a-şi păstra locul în lotul României. „A fost super la naţională, aşa este de fiecare dată când sunt covocată. Mi-am dorit foarte mult să fiu acolo şi important pentru mine este acum să mă menţin la acest nivel ridicat. Am început să joc şi simt că domnul Martin are încredere în mine şi aceasta este o motivaţie în plus. Naţionala este o rampă de lansare excelentă pentru orice handbalistă, poţi fi văzută de echipe de afară şi poate apărea o ofertă foarte bună.”, explică Alina Ilie perioada petrecută la lotul naţional.

Tânăra handbalistă de la Slobozia şi-a fixat deja ca obiectiv personal obţinerea unui contract într-unul dintre campionatele puternice din Europa şi nominalizează la acest capitol competiţiile din Ungaria, Franţa ori Germania. Până atunci îşi doreşte o victorie cu CSM Roman care să ajute echipa atât în clasament cât şi ca moral pentru un campionat ce se anunţă mai greu ca oricând.

Related posts