Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA NAŢIONALĂ: HCM Slobozia pierde pe teren propriu cu CSM Roman iar la final oficialii gazdelor au pus tunurile pe cei doi arbitri

NEMULŢUMIRE. HCM Slobozia a pierdut cu 23 – 26 meciul disputat cu CSM Roman şi imediat după fluierul de final Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, şi Nicolae Goidea, managerul HCM Slobozia, i-au cerut observatorului Vasile Pavel, nimeni altul decât şeful CCA, explicaţii pentru erorile evidente ale arbitrilor Ionuţ Barbu şi Adrian Manafu.

Primul meci pe banca tehnică a formaţiei din Slobozia nu i-a adus antrenorului Gheorghe Covaciu o victorie. Chiar dacă echipa sa a început foarte bine meciul şi a avut o primă treime de meci perfectă în care fetelor sale le-a ieşit totul aşa cum exersaseră la antrenamente (scor 8 – 4 în minutul 20), finalul de primă repriză a fost unul cumplit, opt goluri primite în zece minute şi doar două marcate, e drept pe fondul a trei eliminări dictate împotriva HCM Slobozia faţă de doar una în tabăra oaspetelor.

În partea secundă tentativele de a recupera terenul pierdut s-au lovit de eficienţa dezarmantă pe atac a Jasnei Toskovic (autoare a 12 goluri!), de o apărare agresivă şi foarte bine organizată plus o poartă în care Tymoshenkova, păstrată 60 minute pe teren, a fost în zi de graţie şi a scos din orice poziţie. Elocventă este diferenţa de acţiuni ale celor două formaţii, HCM Slobozia cu 23 de goluri marcate din 35 acţiuni la linia de 9 metri şi 4 aruncări de la 7 metri, faţă de 26 de goluri marcate de CSM Roman după nu mai puţin de 47 de acţiuni finalizate cu aruncări de la 9 metri şi 6 din 7 aruncări de la 7 metri fructificate.

Finalul de meci a aruncat sala în aer

Faza care avea să irite la maxim spiritele şi să le inflameze pe gazde s-a petrecut cu două minute înainte de final. La scorul 23 – 25 CSM Roman ratează un atac şi contraatacul periculos al gazdelor este oprit eronat de fluierul arbitrilor care întorc faza şi dictează aruncare de la 7 metri pentru oaspete. Toskovic nu ratează şi diferenţa urcă la trei goluri, scor ce avea să se menţină până la ultimul fluier al meciului.

Moment în care observatorul Vasile Pavel, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, este asaltat de Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, şi de Nicolae Goidea, şeful HCM Slobozia, care îi reproşează maniera de arbitraj a tandemului Barbu – Manafu. „Este strigător la cer ce s-a întâmplat, la Slobozia handbalul este susţinut cu bani publici şi nu putem să ne batem joc de ei. Nu vrem să fim ajutaţi, vrem doar să fim arbitraţi corect. Până nu se va petrece în arbitrajul din handbal ce s-a întâmplat la un moment dat cu arbitrajul din fotbal lucrurile vor continua în această notă. Dacă şi-au permis să facă acest lucru de faţă cu şeful arbitrilor atunci lucrurile sunt de două ori mai grave!”, a spus Mocioniu, făcând trimitere la arestările produse cu ani în urmă în rândul arbitrilor din fotbalul românesc.

Alături de el, Nicolae Goidea a promis că va trimite un memoriu complet Federaţiei Române de Handbal în care va demonstra cu probe video deciziile greşite luate de arbitri împotriva echipei din Slobozia. Iritat de protestele gazdelor, observatorul a ales ce-a mai simplă metodă de apărare: „Nu mă speriaţi pe mine cu memoriu depus la Federaţie! Vreţi să nu mai jucaţi următoarele două meciuri aici? Mie nu mi-e greu să scriu, eu fac un raport şi jucaţi unde vreţi dumneavoastră, la Feteşti, unde vreţi!”

Ulterior avea să recunoască şi el că la faza din minutul 58 cei doi arbitri au greşit: „La ultima fază aveţi dreptate, le-am spus şi lor că nu a fost 7 metri şi că trebuiau să lase faza să continue, dar astăzi eu spun că nu aţi pierdut din cauza arbitrilor.” Gazdele mai acuză şi faptul că la time-out-ul din minutul 17, la scorul de 8 – 6 pentru HCM Slobozia, cei doi arbitri au fost băgaţi de observatorul Vasile Pavel într-o scurtă şedinţă (foto), iar din acel moment deciziile contradictorii de pe teren au dezavantajat mai ales echipa din Slobozia.

Antecedente neplăcute cu acelaşi cuplu de arbitri

Oficialii clubului HCM Slobozia au anunţat că vor cere ca tandemul Ionuţ Barbu – Adrian Manafu să nu mai fie delegat la meciurile disputate de echipă în Liga Naţională de Handbal mai ales că aceştia nu sunt la primul meci cu cântec de la Slobozia. Sezonul trecut, la partida disputată de echipa din Slobozia cu formaţia Corona Braşov, în ultimele două minute de joc, la scorul 23 – 22, Barbu şi Manafu au dictat trei eliminări din tabăra gazdelor iar Corona, având superioritate pe teren, a reuşit în ultimele 60 de secunde să marcheze de două ori şi să întoarcă scorul la 24 – 23 în favoarea ei şi să câştige nesperat!

Related posts