Sport 

SÂMBĂTĂ, ORA 15.00, UNIREA SLOBOZIA – PROGRESUL SPARTAC BUCUREŞTI: Liderul seriei este aşteptat la Slobozia pentru prima înfrângere pe teren străin

REALIST. Antrenorul Unirii Slobozia se bucură că a început returul cu o victorie în deplasare dar recunoaşte că elevii săi au avut probleme mai ales în prima repriză a meciului cu CSM Râmnicu Sărat. Enache Costea apreciază forţa ofensivă a liderului Progresul Spartac Bucureşti dar nu se gândeşte decât la victorie, singura variantă pentru promovarea în Liga 2.

Unirea Slobozia a avut parte în iarnă de un cantonament la superlativ, cu meciuri amicale cu echipe tari şi condiţii excelente de pregătire pe terenul sintetic de la Izvorani. La polul opus, au lipsit meciurile pe gazon natural şi pregătirea pe terenuri de dimensiuni normale, echipa fiind obligată să exerseze doar în condiţiile restrictive ale unui teren sintetic acoperit de dimensiuni reduse, lucru ce şi-a pus amprenta în mod negativ asupra jocului de la Râmnicu Sărat, acolo unde Năstase a fost indisponibil iar Nelu Bucă a intrat după pauză.

„Din păcate ne-a lipsit gazonul natural şi pregătirea pe un teren de dimensiuni normale. Nu am legat din păcate mai mult de o săptămână cu pregătire pe teren normal şi acest lucru s-a văzut în meciul de vinerea trecută, nu am avut ritm, nu am reuşit să legăm pase şi să generăm cursivitate în joc. Eu sper să reglăm din mers lucrurile, returul a început şi deja am intrat în meciurile cu miză, toate partidele sunt pentru noi obligatoriu de câştigat dacă vrem să ne mai gândim la promovarea în liga secundă. Mă bucur că am câştigat chiar dacă per ansamblu nu suntem mulţumiţi de cum a arătat jocul nostru dar aşa este în fotbal, te poţi impune când joci mai slab şi poţi pierde atunci când joci mai bine.”, explică tehnicianul cum a arătat primul meci oficial din 2018.

Victoria este singura variantă luată în calcul

Echipa a lăsat în urmă bucuria victoriei şi se concentrează doar pe confruntarea cu Progresul Spartac Bucureşti, revelaţia seriei a doua. Pornită la drum din postură de nou-promovată, formaţia din capitală a impresionat prin constanţă, având o linie de clasament impresionantă: 12 meciuri câştigate, un egal şi o singură înfrângere, cele 49 de goluri marcate vorbind de la sine de forţa ofensivă. Mai mult, oaspeţii de astăzi nu au cunoscut gustul amar al înfrângerii în deplasare, acolo unde Progresul a înregistrat cinci victorii, un rezultat de egalitate, a punctat de 22 de ori şi a primit doar 4 goluri.

„Meciul cu Progresul este vital pentru noi, aşa cum sunt toate etapele din retur, dacă vrem să realizăm ce ne-am propus. Va fi greu, liderul vine la Slobozia, nu întâmplător sunt pe primul loc, au şase puncte avans faţă de Unirea, au calitate mai ales pe faza ofensivă dar noi vrem să ne luăm revanşa pentru înfrângerea din turul campionatului. Au şi ei problemele lor pe care vrem să le speculăm la maxim. Ce echipă va prinde o zi mai bună şi va face mai puţine greşeli aceea va câştiga. Noi trebuie să ne dăruim total, din toate punctele de vedere, aştept asta de la jucătorii meci şi sunt sigur că vor face tot ce le stă în putere să luăm cele trei puncte.”, prefaţează meciul Enache Costea.

Related posts