Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Unirea Slobozia se impune în stil italian la Modelu şi urcă pe locul 4 în clasament

VICTORIE. Un singur gol a fost suficient pentru trei puncte aduse din deplasarea de la Modelu dintr-un meci controlat autoritar de trupa lui Enache Costea în faţa unor gazde ce au reuşit un singur şut pe spaţiul porţii adverse.

Înainte Modelu şi-a aşteptat adversarii pe acelaşi teren natural excelent, floare rară mai ales la nivelul ligii a treia. Cu un atac ce reuşise pe teren propriu o medie de aproape patru goluri pe meci, gazdele îşi doreau de la confruntarea cu Unirea măcar un punct aşa că antrenorul Virgil Niţoi şi-a dorit înainte de toate să nu primească gol şi a organizat o apărare arţăgoasă în jurul fundaşului Gabriel Lazăr, ani de zile în tricoul Unirii Slobozia.

Enache Costea, omologul de pe banca oaspeţilor, a abordat în stil ofensiv şi le-a cerut elevilor săi să joace cât mai sus, cu presing menit a recupera rapid mingea şi a desface apoi jocul pe benzi unde a mizat pe tehnicitatea şi pătrunderile lui Răduca şi Toma. Iar jucătorii l-au ascultat, Adăscăliţei şi, mai ales, Ibrian fiind stăpânii incontestabili ai centrului terenului, primul cu urcări în viteză, al doilea cu deposedări perfecte în faţa unor gazde incapabile să lege mai mult de trei – patru pase, şi acelea în treimea neutră.

Pe cât de bine a mers însă recuperarea baloanelor, pe atât de greu s-a comportat atacul, centrările repetate în careul celor de la Înainte fiind de cele mai multe ori departe de destinatar, „campion” la faze irosite fiind Răduca. Pe flancul opus, Toma şi Drăguţ au reuşit să fie mai periculoşi însă mingile aruncate în buza porţii s-au lipit ca un magnet de omniprezentul Lazăr, fundaşul care s-a auto-depăşit şi a vrut să demonstreze că Unirea a greşit atunci când nu l-a mai dorit.

Lazăr avea să fie omul care l-a incomodat suficient pe Năstase la pătrunderea din minutul 20, tot el avea să-i fure mingea de pe frunte lui Bucă cinci minute mai târziu pentru ca ocazia cea mai mare a primei reprize să-i aparţină lui Năstase: Toma dejoacă jocul la ofsaid, îl întoarce în careu pe portarul Plăcintă, îi pune mingea pe tavă lui Năstase însă acesta şutează slab şi trimite pe lângă poarta goală.

Pe fondul dominării teritoriale evidente, singura fază cât de cât periculoasă a gazdelor l-a avut în prim-plan pe Clătinici care a profitat de un moment de ezitare al căpitanului Soare, i-a suflat mingea însă tânărul portar Tudor Negruşa, titularizat pentru al doilea meci consecutiv, a fost atent şi a reuşit să degajeze mingea în aut.

 Nelu Bucă înscrie împotriva fostei sale echipe

Repriza secundă începe cu o ocazie pentru Unirea: centrare din lateral, Năstase este nemarcat în centrul careului însă reia slab cu capul şi mingea se duce peste transversală. Povestea se repetă apoi cu Drăguţ la servire şi fundaşul Ghinea la execuţie, iar pe contră Înainte Modelu bifează primul şi singurul şut pe poartă: Clătinici dejoacă inteligent pasul la ofsaid, are timp să-şi aşeze mingea pentru şut dar trage direct în braţele lui Negruşă.

Năstase preferă greşit un şut dintr-o poziţie grea în locul unei pase la Adăscăliţei demarcat la limita careului şi antrenorul Enache Costea îl înlocuieşte cu Mihăiţă Lemnaru. Imediat Răduca îşi bate joc la o fază ce-l găseşte singur în poziţie centrală la 9 metri de poartă dar aşteaptă prea mult şi şutul este blocat, mingea sare la marginea careului de unde „Ţâcă” Toma o reia spectaculos pe spate, puţin pe lângă bara porţii!

Unirea Slobozia controlează autoritar jocul şi Răduca este faultat chiar la limita careului mare, la lovitura liberă executată periculos de Toma mingea fiind respinsă de acelaşi Lazăr dintre trei adversari. Presiunea pusă pe apărarea formaţiei Înainte Modelu dă roade în minutul 68, Adăscăliţei (cel mai bun jucător de la Unirea) îşi depăşeşte în viteză adversarul, centrează perfect la un Bucă scăpat pentru o clipă din marcaj de Lazăr şi atacantul transferat în acest sezon chiar de la gazde are timp să şuteze plasat şi imparabil pentru Plăcintă.

Cu handicap pe tabelă, Înainte Modelu vrea să devină mai periculoasă în atac cu incursiuni pe benzi însă nou-intratul Rădan este incapabil să treacă de Dărguţ în vreme ce pe extrema stângă tânărul fundaş Ionuţ Ene joacă simplu şi eficient, respingând şarjele lui Daniel Gheorghe. Enache Costea răspunde cu trimiterea pe teren a lui Teodorescu, şutul plasat din afara careului fiind scos în ultimul moment în corner de portarul Plăcintă. Lovitură de colţ executată apoi perfect de Drăguţ, Ibrian este nemarcat dar reia imprecis cu capul şi meciul se încheie cu minutele de prelungire în care Înainte încearcă să obţină un egal nesperat şi nemeritat cu baloane aruncate la bătaie în careu, pradă uşoară pentru oaspeţi.

Unirea Slobozia bifează astfel a doua victorie din deplasare a săptămânii, după ce într-un meci restanţă marţi a trecut la pas cu 5 – 0 de Delta Dobrogea Tulcea iar cele două victorii urcă formaţia lui Enache Costea pe locul 4, la zece puncte în spatele liderului Farul Constanţa, doar egal pe terenul formaţiei CSM Râmnicu Sărat, acolo unde Unirea a câştigat la scor de neprezentare. (Pentru galerie foto de la meci DĂ CLICK AICI!)

ÎNAINTE Modelu: Plăcintă, Buliga, Lazăr, Dobre G., Marin, Diaconu, Popică, Ulmeanu, Radu, Gheorghe, Clătinici. Au mai jucat: Dobre S., Rădan, Alexa. Antrenor: Virgil Niţoi.

UNIREA Slobozia: Negruşa, Ene, Ghinea, Soare, Drăguţ, Adăscăliţei, Ibrian, Toma, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Lemnaru, Gherasim, Stănescu, Teodorescu. Antrenor: Enache Costea.

 

 

Related posts