Favorite Sport 

FOTBAL, SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE, ORA 15.00, STADIONUL “1 MAI” SLOBOZIA: Reuşeşte Florin Bălan să înscrie şi în meciul cu Popeşti Leordeni?

VIITOR. Venit parcă de nicăieri, Florin Bălan, cel alintat „spaniolul”, şi-a câştigat rapid un loc în prima echipă graţie tehnicităţii, ambiţiei şi disponibilităţii la efort. „Sunt fericit că am spart gheaţa şi am reuşit să înscriu!”, a spus el după primul gol oficial, cel din meciul cu Axiopolis Cernavodă.

Florin Bălan a fost surpriza începutului de campionat 2018 – 2019 în trupa lui Enache Costea. A început să joace fotbal la nouă ani în Spania, la echipe din zona Leganes iar fotbalul iberic şi-a pus amprenta în stilul său de joc.

A terminat junioratul la Juventus Bucureşti iar din toamnă a îmbrăcat tricoul Unirii Slobozia. În tur a fost de departe ghinionistul de serviciu şi nu a reuşit să se lipească de gol dar a făcut-o în primul meci de pe teren propriu din retur, gol spectaculos cu capul din plonjon.

Florin, în tur ai fost abonat la ratări, parcă mingea n-a vrut să intre în poartă…

Aşa este, nu am avut noroc cât a trebuit, golul nu s-a lipit de mine dar am fost încurajat de toată echipa, lucru ce mi-a dat încredere şi m-a făcut să trec mai uşor peste ratări. Acum sunt fericit că am spart gheaţa şi am marcat cu Axiopolis Cernavodă.

Cum ţi-a venit ideea să loveşti cu capul din plonjon?

Am văzut mingea în aer şi m-am gândit că decât să aştept să cadă pe pământ pentru a o şuta la poartă mai repede o pot lovi cu capul. L-am surprins nepregătit pe portar şi s-a dovedit că am fost inspirat. Imediat după ce am marcat m-am gândit la bunicul meu, mereu mă gândesc la el atunci când înscriu.

Una caldă, una rece, duşul cu Progresul Spartac…

A fost un meci intens disputat, cu o echipă care va câştiga multe meciuri pe teren propriu, este o suprafaţă sintetică pe care noi nu suntem obişnuiţi să jucăm şi care nu ne place.

Cum te-a păcălit autorul primului gol?

S-a plasat mai bine, din păcate l-am pierdut din marcaj şi a reuşit să lovească foarte bine mingea şi să o trimită în poartă. Este o greşeală ce mă obligă să lucrez mai mult la fazele fixe din defensivă pentru a nu o mai repeta.

 Ne-am îndepărtat de primul loc. Cât de motivant mai este acum campionatului?

A fost motivant şi înainte, este motivant şi în continuare. Nu s-a pus niciun moment ca subiect promovarea, noi trebuie doar să ne gândim cum să câştigăm primul meci pe care-l avem în campionat. Mergem înainte, jucăm cât mai bine iar la finalul sezonului tragem linie şi vom vedea unde suntem.

 Unde vrea să ajungă în fotbal Florin Bălan?

Cât mai sus posibil. Visul meu este să mă întorc în Spania, este altă mentalitate din toate punctele de vedere. Este alt stil de joc, nu se compară absolut deloc fotbalul de acolo cu fotbalul din România.

 

Related posts