Sport 

FOTBAL, UNIREA SLOBOZIA – ADRIAN GHINEA: „Trebuie să fim mai maturi şi mai inteligenţi în joc!”

SUPĂRARE. Fundaşul central venit în vară la Unirea Slobozia regretă enorm cele două puncte pierdute în meciul cu Metalul Buzău şi pune semi-eşecul pe seama dorinţei prea mari de a demonstra că locul echipei este în liga a doua.

Adrian Ghinea este fundaşul central de 24 de ani chemat la Unirea Slobozia să pună umărul la promovarea în liga secundă. A început să joace fotbal de mic, a făcut junioratul la Dinamo, perioadă în care a câştigat două titluri de campion naţional, performanţe ce l-au propulsat în prima ligă la Săgeata Năvodari. Au urmat apoi campionate jucate în liga secundă la Farul Constanţa, Gloria Buzău, Delta Tulcea, Berceni şi CS Tunari, echipă de unde a venit să joace pentru Unirea Slobozia.

Adrian, de ce Unirea Slobozia?

Domnii antrenor şi manager mi-au explicat care este proiectul echipei şi mi-a plăcut să aud că la Slobozia se doreşte performanţa şi se vizează promovarea. A contat mult şi că mă ştiam cu o parte dintre băieţii, cu unii dintre ei am jucat la alte echipe şi am acceptat provocarea. Chiar dacă am mai avut şi alte oferte la Slobozia mi s-a părut cel mai serios proiect şi vreau să ne îndeplinim obiectivul promovării.

Nu ai prins toată perioada de pregătire dar nu ţi-a luat mult să te integrezi în echipă şi cât ai jucat te-ai descurcat foarte bine…

Am venit un pic mai târziu dar am tras tare şi am recuperat perioada de pregătire pierdută. Am avut câteva meciuri amicale reuşite împreună, jocul ne-a mers şi am intrat optimişti în campionat. A venit însă meciul cu Progresul Spartac Bucureşti unde nu pot să-mi explic de ce am jucat atât de slab, nu ne-a ieşit absolut nimic din ce pregătisem la antrenamente. Poate a contat şi meciul pierdut cu Farul cu trei zile înainte, partidă în care am fost peste adversari dar în care de fiecare dată am fost obligaţi să alergăm după egalare.

Ne-a costat atitudinea noastră pozitivă, dorinţa de a câştiga spectaculos orice meci?

Cu Farul am simţit că suntem mai buni ca ei şi plini de ambiţie ne-am avântat spre careul lor. Poate ar fi trebuit să fim mai cumpătaţi, să ne urmărim un pic interesul. Ceea ce s-a întâmplat şi la meciul cu Metalul Buzău. Având dorinţa de a demonstra că suntem o echipă de nivelul ligii secunde am vrut cu orice preţ să încheiem în atac, era minutul 96, conduceam şi urcam în atac să mai înscriem un gol. Trebuie să fim un pic mai disciplinaţi tactic şi un pic mai inteligenţi pentru că pierdem puncte şi este frustrant, scorul nu reflectă realitatea de pe teren iar fiecare punct contează enorm în economia campionatului.

„Trebuie să fim un pic mai disciplinaţi tactic şi un pic mai inteligenţi pentru că pierdem puncte şi este frustrant, scorul nu reflectă realitatea de pe teren iar fiecare punct contează enorm în economia campionatului.”(ADRIAN GHINEA, Unirea Slobozia)

Să înţelegem că nu veţi mai repeta aceste greşeli în meciul cu Înainte Modelu?

Nu avem voie să greşim nici cu Modelu, nici cu următorii adversari. Avem nevoie foarte mare de puncte, suntem conştienţi de importanţa partidei şi nu avem decât varianta victoriei. Urmează meciul de Cupa României cu Dunărea Călăraşi, una dintre formaţiile foarte bune din liga secundă, o ocazie perfectă pentru noi de a arăta ce putem pe teren. Este o competiţie a surprizelor, nu ştiu dacă ei se aşteaptă la un meci uşor cu Unirea Slobozia dar noi simţim că avem o echipă peste nivelul ligii a treia. Îmi doresc să ne calificăm şi să aducem la Slobozia o echipă din prima ligă, spectatorii care ne susţin merită din plin acest lucru.

Te-am văzut în plină procedură medicală înainte de antrenamentele de săptămâna aceasta. Ţi-ai revenit?

Am avut ceva probleme cu spatele şi nu am putut juca în meciurile cu Delta Tulcea. Mă tratez dar antrenamentele le-am făcut la aceeaşi intensitate, urmează trei meciuri importante într-o săptămână şi nu stau să mă gândesc la dureri, strâng din dinţi şi trag cât pot de mine pentru a juca şi a ajuta echipa să câştige. Am venit la Unirea Slobozia pentru că vreau să joc şi vreau să fiu util, dacă stau pe bancă nu ajut pe nimeni şi, în primul rând, nu mă ajut pe mine.

 

Related posts