Sport 

FOTBAL: Unirea Slobozia caută calificarea în Cupa României în deplasare cu Delta Dobrogea Tulcea

UN SINGUR MECI. Unirea Slobozia îşi dispută astăzi, de la ora 16.30, cu Delta Dobrogea Tulcea meciul de calificare în faza a patra naţională a Cupei României. La ultima vizită în oraşul de pe malul Dunării formaţia antrenată acum de Enache Costea s-a impus cu un categoric 4 la 2.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat programul etapei a treia din faza naţională a Cupei României, ediţia 2017 – 2018. Tragerea la sorţi duce echipa Unirea Slobozia în deplasare pentru un meci cu Delta Tulcea, confruntare din care formaţia victorioasă se va alege cu o calificare ce-i va aduce automat un premiu de cel puţin 1.000 de euro. Este valoarea stabilită de FRF pentru formaţiile ce evoluează în faza a patra a Cupei României şi nu reuşesc să se califice mai departe, echipele câştigătoare urmând a fi recompensate cu 3.000 de euro. Meciul cu Delta Tulcea va avea prelungiri şi lovituri de departajare dacă niciuna dintre echipe nu va conduce după 90, respectiv 120 minute. În campionatul trecut în confruntările cu Delta Dobrogea Tulcea Unirea Slobozia s-a impus în deplsare cu scorul de 4 la 2 (foto) şi a remizat pe teren propriu, scor 3 la 3.

„Ne dorim calificarea şi un parcurs cât mai lung în Cupa României. Dacă vom trece de Delta Dobrogea Tulcea avem ocazia de a întâlni o formaţie de liga a doua şi, apoi, de ce nu, o echipă din Liga Naţională. Sunt ocazii excelente pentru noi de a ne măsura forţele cu echipe foarte bune.”, prefaţează antrenorul Enache Costea meciul de astăzi.

În această rundă programată pe durata a două zile participă 29 de echipe calificate din turul anterior (când Unirea Slobozia s-a calificat  după un meci maraton cu Popeşti Leordeni decis la loviturile de la 11 metri), plus alte 5 echipe din liga 3 şi două echipe din liga 2. În urma partidelor de ieri merg mai departe în Cupa României formaţiile Petrolul Ploieşti, Performanţa Ighiu, Aerostar Bacău, AFCM Alexandria, ACSO Filiaşi, ACS Şirineasa, CSM Şcolar Reşiţa şi Şoimii Lipova. În faza următoare a Cupei României ce va avea loc pe 3 – 4 octombrie vor participa cele 18 echipe calificate plus restul de 18 echipe din Liga 2.

 

 

 

Related posts