Sport 

FOTBAL, CUPA ROMÂNIEI: Unirea Slobozia se impune la pas şi se gândeşte la o echipă din Liga Naţională

CALIFICARE. Unirea Slobozia a depăşit cu 4 la 1 Delta Dobrogea Tulcea şi vrea să treacă şi de următoarea fază din Cupa României pentru a juca în compania unei formaţii din Liga Naţională.

Unirea Slobozia şi-a mai lins rănile provocate de două înfrângeri consecutive în campionat şi a câştigat în faza a treia naţională a Cupei României. După un meci echilibrat doar 40 de minute trupa lui Enache Costea s-a impus fără emoţii pe terenul celor de la Delta Dobrogea Tulcea şi îi aşteaptă sâmbătă la Slobozia pentru meciul de campionat.

Meciul putea începe prost pentru Unirea dacă în primul minut Cristea nu şuta lamentabil după ce-şi făcuse bine mingea printr-un dribling inspirat şi eficient pe lângă Drăguţ. Unirea înţelege că nu este de glumă şi împinge jocul dincolo de treimea proprie încercând să-şi desfacă adversarii prin lansări în extremă la Gherasim şi Ibrian. De partea cealaltă Delta Tulcea joacă tăios, cu mingi aruncate peste linia de fundaşi pentru a duce atacanţii în postură de singur cu portarul Dumitrescu însă ultima pasă este greşită şi uşor de respins de Topor şi Apostol.

În minutul 15 Teodorescu, titularizat la Tulcea, îşi încearcă şutul de la marginea careului şi mingea este scoasă greu de portarul Glăvana. Zece minute mai târziu Bucă scapă pe dreapta, centrează paralel cu poarta şi în ultimul moment fundaşul Filip îi suflă mingea din picior lui Gherasim. Imediat au şi gazdele o mare ocazie, Moise este singur cu portarul dar ezită suficient de mult pentru ca Topor şi Marin să se arunce în faţa mingii şi s-o scoată în corner. Tot Moise are cea mai mare şansă de a deschide scorul în minutul 41 dar două şuturi consecutive de la mai puţin de 10 metri de poartă sunt respinse de inspiratul Dumitrescu şi Unirea Slobozia scapă basma curată dintr-o situaţie foarte grea.

Nu avea să fie scor alb la pauză pentru că în ultimul minut Ibrian îi trimite în adâncime lui Bucă, atacantul îi ia faţa fundaşului Filip şi este lovit de la spate în interiorul careului iar tuşierul Cristian Măndiţă ridică fanionul şi îi indică faultul arbitrului de centru. În ciuda protestelor gazdelor Răduca îşi păstrează sângele rece şi trimite în colţul opus celui în care a plecat portarul şi pentru prima dată în cele patru meciuri oficiale din acest sezon Unirea Slobozia deschide scorul.

Festival de ratări la poarta gazdelor

Repriza secundă începe cu Unirea în atac, greşeşte Iancu, mingea ajunge la Răduca, urmează o pasă la Bucă, şut în blocaj şi mingea este apoi trimisă de Teodorescu în braţele lui Glăvana. Unirea controlează autoritar jocul şi în minutul 54 este rândul lui Gherasim să tragă plasat din afara careului dar mingea trece la o palmă de rădăcina barei. Avea să fie ocazia care anunţa golul de peste doar un minut: Răduca este lansat în extremă, centrare perfectă în centrul careului până la Bucă, mingea trimisă cu capul loveşte transversala iar Bucă reia din nou, de data aceasta în poarta goală pentru 2 la 0.

Mingea este repusă de la centru, mijlocaşii Unirii recuperează şi mingea ajunge în faţă la Năstase care o trimite în plasă dar golul este anulat pe motiv de ofsaid. Nu la fel avea să se întâmple în minutul 59 când pică şi golul trei pe un traseu identic ca la golul doi: Teodorescu trimite o diagonală precisă la Răduca, stop elegant pe piept şi minge pusă în faţă atacantului Bucă, dribling din corp în faţa portarului şi finalizare simplă.

Delta caută golul de onoare şi profită de marcajul nepermis de larg de pe partea dreaptă a liniei de fund a Unirii iar incisivul Moise ratează în ultimul moment un şut decisiv din interiorul careului mic în minutul 66. Meciul se mută apoi aproape în totalitate în jumătatea gazdelor şi de două ori Ibrian din postură de singur cu portarul îl ia pe Glăvana la ţintă şi nu reuşeşte să marcheze. Îl imită Năstase care este singur în careu dar se lasă pe spate şi trage peste transversală.

Golul patru avea să pice firesc în minutul 87, de data aceasta Toma ia o minge din terenul propriu, aleargă în spate cu doi adversari şi lui Dragne nu-i rămâne decât soluţia faultului la câţiva centimetri în afara careului dar pe care centralul Ovidiu Robu îl vede în interior acordând lovitură de la 11 metri pentru Unirea. Trage în forţă Toma şi scorul devine 4 la 0. Doar pentru un singur minut căci centralul acordă mai mult în compensaţie o lovitură de la 11 metri şi gazdelor. Omniprezentul Moise trage, portarul Dumitrescu parează însă mingea îi revine şi Delta Dobrogea Tulcea încheie meciul cu un gol de onoare.(Vezi galerie foto aici www.infoialomita.ro!)

DELTA DOBROGEA Tulcea: Glăvana, Iancu, Apetrei, Filip, Dragne, Aioanei, Cristea, Moise, Creţu, Roman, Chiţu. Au mai jucat: Iliescu, Ghenciu, Ion. Antrenor: Nicolae Evdochim.

 UNIREA Slobozia: Dumitrescu, Marin, Apostol, Topor, Drăguţ, Lemnaru, Teodorescu, Gherasim, Răduca, Ibrian, Bucă. Au mai jucat: Năstase, Adăscăliţei, Toma. Antrenor: Enache Costea.

 

 

 

Related posts