Sport 

GHEORGHE COVACIU, ANTRENOR HCM SLOBOZIA: „Suntem opt echipe în Liga Naţională care ne luptăm pentru patru locuri”

HANDBAL FEMININ. Proaspăt numit antrenor al echipei HCM Slobozia, Gheorghe Covaciu a intrat deja în programul de pregătire alături de handbaliste şi aşteaptă săptămâna viitoare cele două meciuri de verificare cu Dunărea Brăila pentru a-şi face o idee asupra potenţialului echipei.

Gheorghe Covaciu nu a stat prea mult pe gânduri când i s-a oferit şansa de a deveni antrenorul echipei HCM Slobozia. Chiar dacă este conştient că a preluat frâiele unei formaţii de jumătatea inferioară a clasamentului Ligii Naţionale, tehnicianul care în trecut a pregătit cu succes echipe ca Universitatea Jolidon Cluj, CSM Ploieşti sau CSM Roman ţinteşte sus şi vrea ca împreună cu fetele să se bucure la finalul campionatului pentru o clasare în primele zece echipe din România.

Domnule Gheorghe Covaciu, să începem cu o întrebare uşoară, de ce antrenor la HCM Slobozia?

Am primit un telefon de la domnul preşedinte Nicolae Goidea care m-a invitat la o discuţie privind preluarea funcţiei de antrenor la HCM Slobozia. Mi-a plăcut ce obiective se pun pe termen scurt, mediu şi lung, mi s-a părut exact pe stilul meu şi am acceptat oferta făcută.

Aţi antrenat mai multe echipe cu mai multe obiective, la Roman, spre exemplu, vi s-a cerut participarea în cupele europene. La Slobozia care este obiectivul pe termen scurt? 

Dacă ar fi după mine aş vrea să câştigăm campionatul dar trebuie să fim realişti. Obiectivul meu personal şi al fetelor este să nu ajungem la barajul de evitare a retrogradării, adică o clasare în primele zece echipe din Liga Naţională. În următoarele zile le voi cunoaşte pe fete, până acum le-am văzut doar atunci când echipele pe care le-am antrenat le-au avut ca adversare. Eu sper ca prin muncă şi prin seriozitatea lor să realizăm împreună mult mai mult decât ce s-a reuşit până acum.

Orice antrenor şi-o doreşte pe Cristina Neagu în echipa sa. Dumneavoastră, la o primă evaluare, câte jucătoare v-aţi dori la HCM Slobozia?

Sunt două jucătoare pe care mi le-aş dori dar aş fi mulţumit ca din iarnă să vină măcar o handbalistă care să facă la fel de bine atât faza de atac cât şi faza de apărare. Ne trebuie jucătoare şi o bancă echilibrată pentru că inevitabil apar accidentări şi antrenorul trebuie să aibă soluţiile potrivite.

Cât de grea va fi bătălia pentru evitarea barajului?

Au trecut doar trei etape şi lucrurile încep să se contureze. Există CSM Bucureşti care este mult peste celelalte competitoare, apoi este grupul ce se luptă pentru Cupele Europene din care fac parte Vâlcea, Brăila, Braşov, Craiova şi Roman, pentru ca restul de opt echipe din Liga Naţională să se lupte pentru locurile 7 – 10 care să te scutească de emoţii şi de retrogradare. Sunt echipe apropiate ca valoare şi orice rezultat este posibil în confruntările directe. Mie nu-mi place să mă duc la barajul de evitare a retrogradării şi de aceea sper ca împreună cu fetele să facem tot ce este posibil să ne ducem cât mai sus în clasament. Din păcate noi avem meciurile cele mai importante imediat, cu Slatina, cu Rapid… Imediat după pauză pe 7 octombrie vine CSM Roman la Slobozia, o echipă de top, şi ar fi perfect din toate punctele de vedere să începem colaborarea cu o victorie. (Sursă foto: prosport.ro)

 

Related posts