Favorite Sport 

LOREDANA VARTIC, HCM SLOBOZIA: „Mergem la turneul semifinal pentru a ne impune!”

INTERVIU. Tânărul centru al echipei, văzut de specialişti drept o certitudine pentru handbalul mare în doi-trei ani, priveşte cu optimism turneul semifinal în care se pun la bătaie locurile pentru Liga Florilor.

Loredana Vartic era în clasa a patra atunci când a pus pentru prima dată mâna pe mingea de handbal şi a fost dragoste la prima vedere. Sub îndrumarea profesorului Ioan Holban, Loredana a trecut prin toate etapele de juniorat la Roman iar de la 15 ani a trecut vreme de trei ani printr-o pregătire riguroasă la Centrul Naţional de la Rm. Vâlcea.

Revenirea la Roman a însemnat şi debutul în handbalul mare, mai exact în Cupele Europene, unde Loredana Vartic a jucat în meciurile disputate de HCM Roman în Cupa Cupelor şi Cupa EHF. Din acest sezon joacă pentru HCM Slobozia, echipă pe care o vede o rampă de lansare la un club mare, fireşte odată cu promovarea din toamnă în Liga Naţională.

Loredana Vartic, centrul de care avea nevoie HCM Slobozia. Cum te simţi la echipă?

Mă simt excelent, atmosfera este una deschisă spre performanţă, suntem cu toate conectate la acelaşi unic obiectiv, promovarea în Liga Naţională, acolo unde cred că ne este locul.

Ai jucat în Cupele Europene pentru Roman şi acum eşti la Slobozia, angrenată într-un proiect de promovare în Liga Florilor. Cum este această trecere?

Muncesc zilnic şi dau tot ce pot pentru a avea o carieră cât mai frumoasă într-un sport pe care-l iubesc. Nu contează unde am jucat, important pentru mine este ca acum, la Slobozia, să ajut echipa în fiecare secundă în care domnul antrenor mă trimite pe teren. Este motivant pentru că nu este deloc uşor să te lupţi pentru promovare în Liga Florilor. Am venit la Slobozia să promovăm în prima ligă, acolo unde pot căpăta experienţa necesară.

Divizia A este departe ca valoare de Liga Naţională dar poţi întâlni şi adversari buni. Ce s-a întâmplat la meciul cu Neptun Constanţa?

Este adevărat că în serie sunt şi echipe mai slab cotate, şi echipe mai bune, dar noi trebuie să ne păstrăm concentrarea indiferent de numele şi valoarea adversarelor. Cu Neptun cred că am intrat prea relaxate în prima repriză şi la pauză eram conduse la şase goluri. Când ne-am trezit a fost un pic cam târziu şi asta ne-a costat. Vrem să ne luăm revanşa în faţa lor în meciul din Cupa României de săptămâna viitoare.

Aţi jucat cu Gloria Buzău un meci de pregătire şi nu v-aţi mişcat deloc rău…

Aşa este, eu m-am simţit foarte bine, altfel te motivezi atunci când ai în faţă o echipă din prima ligă. Am şi înscris multe goluri, am avut poftă de joc, ne-am concentrat, am vrut să câştigăm dar pe final, şi pe fondul oboselii acumulate, am pierdut.

Ai vorbit de promovare, echipa nu mai poate pierde calificarea la turneul semifinal. Ce echipe crezi că ar putea să ne pună probleme?

Din câte am văzut din celelalte serii Ştiinţa Bucureşti, CS Mioveni şi CSM Târgu Mureş sunt echipe tari. Pe primele două le-am întâlnit în meciuri de pregătire şi le-am învins. La turneul semifinal vom pleca de pe primul loc şi vrem să ne impunem.

 

Related posts