Favorite Sănătate 

GRIJA PENTRU PROPRIUL BUZUNAR: Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia abia ajunge pentru plata salariilor

REPARTIZARE. Trei sferturi din totalul veniturilor anuale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia se duc pe plata celor 884 angajaţi. Deşi are cel mai mare buget dintre toate unităţile medicale din Ialomiţa, din nefericire pentru bolnavi, mai puţin de un sfert din bani ajung să finanţeze actul medical.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a ajuns să fie mumă mai mult pentru salariaţi decât pentru cei care-i trec pragul pentru a se trata de diverse boli. Gândirea managerială a doamnei Mariana Iancu a făcut ca la finalul anului 2018 cea mai mare unitate medicală din judeţ să toace trei sferturi din bani pentru achitarea lefurilor şi a celorlalte drepturi oferite salariaţilor. De departe, managera este cea mai fericită, cu o leafă lunară brută de, atenţie, 21.500 lei! Plus bonuri de masă şi vouchere de vacanţă, evident!

Peste 16 milioane euro la salarii

Cel mai mare spital din judeţul s-a transformat într-unul dintre cei mai mari angajatori din Ialomiţa. Pe hârtiile aprobate de Consiliul Judeţean Ialomiţa, instituţia judeţeană ce administrează şi varsă fonduri publice doar în bugetul acestei unităţii medicale (700.000 lei în 2018) deşi Ialomiţa are spitale şi la Urziceni, Feteşti ori Ţăndărei, schema de personal sare de mia de persoane, mai exact 1012 salariaţi şi 4 persoane în structura de conducere. Asta pentru ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia să poată fi încadrat la o categorie superioară, cu beneficiile financiare aferente, desigur. În realitate însă, lipsesc mai bine de o sută de angajaţi, în acest moment lună de lună semnează pentru lefuri 880 de salariaţi, plus, normal, cei patru şefi.

Alimentat din plin de la bugetul judeţean, de la Casa de Asigurări de Sănătate Ialomiţa dar, mai ales, de la bugetul de stat pentru asigurarea necesarului salarial, Spitalul din Slobozia nu reuşeşte în acest an să încheie pe zero în ceea ce priveşte raportul dintre venituri şi cheltuieli. Din cifrele contabile puse la dispoziţie de conducere, unitatea medicală înregistrează un deficit de peste 3 milioane lei, „realizat” graţie ponderii extraordinar de mari a cheltuielilor cu salarizarea şi celelalte drepturi acordate salariaţilor.

Pentru plata salariilor brute a celor 884 salariaţi sunt alocate în acest an fonduri totale de aproape 51,5 milioane lei, la care se adaugă alte 24 milioane lei pentru contribuţiile obligatorii la bugetul statului, plata orelor suplimentare, a voucherelor de vacanţă şi a indemnizaţiilor de hrană. Spitalul, din ce primeşte, nu ar reuşi să plătească integral lefurile şi celelalte drepturi dacă nu ar primi o „transfuzie” financiară însemnată de la bugetul de stat. Fondul Naţional unic de asigurări de sănătate varsă doar la spitalul din Slobozia peste 31 milioane lei, adică mai bine de 40% din totalul drepturilor angajaţilor. Practic, sumele colectate în judeţele care au mulţi contributori la fondul de sănătate nu mai ajung să le satisfacă acestora nevoia de servicii medicale de sănătate ci completează bugetul într-unul dintre cele mai sărace judeţe din România.

Normal, diferenţa până la valoarea totală de 109,8 milioane lei este insuficientă pentru a acoperi o gamă completă de servicii medicale de calitate. Tot mai mulţi bolnavi aleg să plătească bani frumoşi din buzunare pentru a se trata la spitalele din capitală în condiţiile în care multe dintre secţiile spitalului judeţean nu sunt acoperite cu medici specialişti. Ultima pierdere este doctorul Vasile Olaru care a ales să plece la spitalul Ţăndărei după ce a fost acuzat de conducere că a cusut unui pacient o plagă deschisă la cap pentru a-i salva viaţa deşi nu se afla în timpul programului.

Managera de 55.000 euro pe an

Mariana Iancu râde fericită după ce preşedintele Victor Moraru i-a făcut un salariu lunar de 21.500 lei!

Cu voie de la stăpânire, a se citi cu susţinere necondiţionată din partea lui Victor Moraru, vremelnic preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, managera Mariana Iancu se bucură de un salariu de lux având în vedere realitatea cenuşie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. În acest moment, Victor Moraru a decis că serviciile lunare prestate trebuie retribuite cu o leafă brută de 21.500 lei, cu mult peste ce câştigă manageri ai unor spitale mult mai mari şi mai dotate decât cel de la Slobozia.

Angajată iniţial fără concurs Mariana Iancu a fost tolerată luni bune pe funcţie deşi îi expirase mandatul interimar de manager. Imediat după ce a fost titularizată pe post, salariul i-a crescut pe cât de spectaculos, pe atât de ilegal, spun cei de la Camera de Conturi Ialomiţa. Aceştia au constatat în vară că Mariana Iancu a primit în mod incorect un salariu de, atenţie, 12.800 lei, aferent unui spital aflat la o categorie de clasificare net superioară celui pe care-l conduce.

Instituţia de control a solicitat atunci ca managera Mariana Iancu să restituie partea de salariu încasată necuvenit, lucru pus în vedere şi Consiliului Judeţean Ialomiţa. Ce-a făcut Victor Moraru în calitatea sa de preşedinte al instituţiei judeţene? A ales atitudinea sfidătoare specifică, mai ales că ea se consumă nu pe banii lui personali ci pe fondurile publice colectate de la ialomiţeni şi nu numai. Dintr-un condei, Victor Moraru a decis să-i dubleze salariul brut până la valoarea de astăzi de 21.500 lei, echivalentul a peste 55.000 euro pe an, ca să vadă şi fraierii de la Camera de Conturi cine este jupânul judeţului!

 

Related posts