Sport 

HANDBAL FEMININ: Antrenorul Gheorghe Covaciu şi handbalistele de la HCM Slobozia s-au cunoscut şi pe teren!

PREGĂTIRE. HCM Slobozia şi-a exersat pe teren mai multe variante de echipă atât pe faza de apărare cât şi pe faza de atac în primele două meciuri cu Gheorghe Covaciu pe banca tehnică.

„Am avut doar discuţii cu jucătoarele şi vom avea două meciuri de pregătire cu Dunărea Brăila atunci când le voi cunoaşte pe fete şi voi vedea ce potenţial au, până acum le-am văzut doar când echipele pe care le-am antrenat le-au avut ca adversare.”, spunea imediat după preluarea băncii tehnice antrenorul Gheorghe Covaciu. Şi cele două părţi aveau să se cunoască vineri şi sâmbătă, în dubla amicală cu formaţia care ne-a administrat în campionat umilinţa ce avea să ducă la plecarea antrenorului Dumitru Muşi. Mai întâi în meciul pierdut la limită, 29 – 30, şi apoi în revanşa pierdută la patru goluri pe fondul unui final mai puţin inspirat.

Poarta a făcut diferenţa în prima repriză

„Ieri am învins la un singur gol, astăzi vreau mai multă atenţie în apărare şi determinare pe atac şi la final să avem trei – patru goluri în plus, să se cunoască un progres.”, le-a cerut elevelor sale înaintea meciului de sâmbătă antrenorul Constantin Pera. Handbalistele au fost receptive şi au pornit ca din tun, cu patru goluri marcate în primele cinci minute fără să primească vreunul, profitând din plin de spaţiile din apărare şi marcând mai ales pe contraatacuri rapide, în vreme ce atacul Unirii a păcătuit cu un şut peste, altul în bară şi un al treilea direct pe portariţa Voicu. Este momentul în care Gheorghe Covaciu intervine şi le cheamă la margine pentru a le arăta unde greşesc şi Andreea Enescu dă primul semnal că pe teren există şi HCM Slobozia.

Se remarcă apoi cele două fete din poartă, Elena Voicu, portăriţa născută în Slobozia cu prezenţe la echipa naţională, şi Mădălina Ion, prima cu trei parade consecutive şi a doua cu intervenţii decisive iar scorul se strânge la 6 – 3 pentru gazde după golurile marcate de Mădălina Toma şi Andreea Pătuleanu. Dunărea se menţine la conducerea jocului şi la mijlocul reprizei are din nou cinci goluri avans graţie intervenţiilor senzaţionale din poarta Brăilei ce au generat o secetă în atac de 6 minute a oaspetelor.

Ivan este trimisă pe extremă şi păcăleşte de două ori la rând defensiva gazdelor iar Mădălina Toma inventează un lob perfect pe contraatac iar HCM Slobozia strânge din nou pe tabelă pentru 11 – 8 cu zece minute înainte de odihnă. Covaciu o trimite apoi pe Georgescu pe faza de apărare în extremă, permutând din mers jucătoarele pe posturi pentru a le vedea potenţialul pe zonele respective. Ratează de la 7 metri Georgescu, punctează Pătuleanu cu un „trasor” în diagonală imposibil de apărat dar la mijlocul meciului scorul este în favoarea gazdelor, 14 la 10.

Trei minute cumplite pe final de meci

Handbalistele lui Covaciu au intrat mai decise în joc şi cu o apărare agresivă ce le-a dat mari bătăi de cap gazdelor au început cursa de recuperare a terenului pierdut. Profitând de intrarea în poarta Dunării a Lăcrămioarei Stan, Toma, Pătuleanu şi Burlachenko punctează şi handicapul se reduce la un singur gol. Dorinţa de egalare este mare dar precipitarea portăriţei Ana Inculeţ face cadou trei mingi lungi aruncate greşit spre jucătoarele din faţă după tot atâtea parade reuşite. Dunărea profită şi în loc să fie egal Dunărea Brăila se duce iarăşi la două goluri graţie unei aruncări de la 7 metri fructificată cu noroc.

Se merge cap la cap, cu gazdele mereu cu cel puţin un gol pe tabelă şi Dăscălete, în două rânduri, are şansa egalării însă aruncările în forţă sunt ghicite de portar. Jocul se încinge, apar tot mai multe contacte fizice peste limita regulamentului dar arbitrul nu vrea să strice echilibrul unui meci amical şi nu dictează vreo eliminare de două minute. Cu zece minute înainte de final Dunărea Brăila apasă pe acceleraţie şi creşte diferenţa de scor la cinci goluri în trei minute în care HCM Slobozia are două atacuri ratate complet şi sancţionate cu gol primit pe contraatac. Gheorghe Covaciu încearcă să le încurajeze şi să le spună că meciul nu este pierdut şi că pot reveni dar oboseala îşi pune amprenta şi meciul se încheie cu Dunărea Brăila învingătoare, scor 28 la 24.

„Avem mult de lucru şi vreau ca până la meciul cu Roman de săptămâna viitoare să punem la punct ce nu a mers în cele două meciuri amicale. Am încercat mai multe formule de echipă, eu sunt un antrenor care pune mare accent pe faza de apărare şi sper să găsesc rapid formula unui prim „7” câştigător. Fetele vor, trebuie puţin timp până ne acomodăm unii cu alţii, dar prima impresie este foarte bună.”, a tras concluzia antrenorul Gheorghe Covaciu la finalul meciului de sâmbătă.(click pe www.infoialomita.ro pentru galerie foto!)

 

 

 

Related posts