Sport 

HANDBAL FEMININ, CUPA ROMÂNIEI: Super-campioanele de la CSM Bucureşti, din nou în meci oficial la Slobozia!

OPTIMI. HCM Slobozia va întâlni în Cupa României echipa campioană CSM Bucureşti, într-un meci programat de Federaţia Română de Handbal în data de 17 februarie în sala „Andreea Nica” din Slobozia. Va fi a treia confruntare directă dintre cele două echipe în Cupa României la handbal feminin.

HCM Slobozia a avut ghinion la tragerea la sorţi pentru optimile Cupei României la handbal feminin, ediţia 2017 – 2018. Dacă sezonul trecut era alături de HCM Rm. Vâlcea una dintre cele două formaţii ce se calificau fără a juca în această fază, de data aceasta sorţii au fost nemiloşi şi au scos în calea echipei pregătite de Gheorghe Covaciu pe campioanele României, CSM Bucureşti. Meciul eliminatoriu se va juca pe 17 februarie (dacă până atunci Federaţia Română de Handbal nu va schimba data desfăşurării meciurilor din optimile de finală) în sala „Andreea Nica” din Slobozia.

Va fi al doilea meci din Cupa României disputat între cele două echipe la Slobozia, primul fiind cel din sezonul de debut în Liga Naţională, înfrângere suferită de CSM Unirea Slobozia cu scorul de 26 – 21, într-un meci în care poarta formaţiei din Slobozia a fost apărată de regretata Andreea Nica, handbalista ce avea să-şi găsească sfârşitul în urmă cu doi ani într-un groaznic accident petrecut pe aerodromul Clinceni. Al doilea duel direct s-a petrecut sezonul trecut chiar în turneul „Final Four”, acolo unde campioanele de la CSM Bucureşti nu au avut vreo emoţie şi au câştigat clar cu 37 – 28, un meci în care jucătoarele de la Slobozia au surprins plăcut prin eficienţa liniei de atac.

În cele trei prezenţe în Cupa României, formaţia din Slobozia a pierdut în optimi în ediţia 2014 – 2015 în faţa CSM Bucureşti, a câştigat un an mai târziu în „optimi” cu 32 – 22 în faţa Măgurei Cisnădie dar s-a oprit în „sferturile de finală” după un meci pierdut la şapte goluri cu Dunărea Brăila, pentru ca anul trecut să treacă în „sferturi” fără să joace şi să se califice ulterior în „Final Four” după un meci câştigat la un gol, scor 27 – 26, cu CSM Roman. În turneul celor patru, după înfrângerea suferită în faţa campioanelor de la CSM Bucureşti, CSM Unirea Slobozia a pierdut şi meciul cu CSM Bistriţa, scor 32 – 31, confruntare de mare luptă decisă în ultimul minut.

 

Related posts