Administrație Favorite 

PENTRU EI MUMĂ, PENTRU SALARIAŢI CIUMĂ: Salariile nete ale şefilor Consiliului Judeţean cresc cu peste 9%!

CALCULE. Trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi introducerea salariului minim de 1.900 lei brut începând cu 1 ianuarie 2018 se va traduce într-o leafă în mână mai mare pentru Victor Moraru, cei doi vicepreşedinţi şi protejata Larisa Mihai, administratorul public al judeţului Ialomiţa!

Consiliul Judeţean Ialomiţa este printre puţinele instituţii judeţene din ţară ce nu au crescut salariile angajaţilor începând cu jumătatea anului 2017. De la acea dată doar şefii instituţiei s-au bucurat de lefuri nete semnificativ mai mari, „prostimea” din subordine fiind lăsată să se descurce cu firimituri, politică social-democrată de mimare a modestiei bugetare preluată de la Vasile Silvian Ciupercă şi continuată acum de actual preşedinte. Modificările legislative mult contestate din cadrul „Revoluţiei Fiscale” marca PSD dau frisoane salariaţilor Consiliului Judeţean pe care-i scapă de scăderea lefurilor nete doar creşterea salariului minim de la 1.450 lei la 1.900 lei, o creştere ce le va aduce câţiva lei amărâţi la lefuri şi aşa foarte mici în comparaţie cu majoritatea colegilor din ţară.

Mai dă-le Tudose câteva sute de lei!

Nu la fel de îngrijoraţi sunt şefii instituţiei, cei care au salariile brute raportate la salariul minim brut din România. Cum acesta creşte de la 1 ianuarie 2018, pe cale de consecinţă şi lefurile ce le intră lunar pe carduri vor suferi o modificare pozitivă. Şi nu una de lepădat, sute de lei bune, în procente peste 9,2% raportat la actualele salarii nete!

Dar să o luăm pe rând şi să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, aţi ghicit, să-l analizăm la buzunarul de lefegiu bugetar pe preşedintele Victor Moraru. Acesta are în acest moment un salariu brut de 13.500 lei din care îi rămâne în mână suma de 9.468 lei. Având în vedere că leafa actuală brută reprezintă de 9,31 ori salariul minim brut actual şi că din prima zi a viitorului an acesta va creşte la 1.900 lei, prin aplicarea coeficientului salariul brut ar trebui să ajungă la valoarea de 17.690 lei! Deducând din acesta contribuţiile şi impozitul Victor Moraru va primi la final suma de 10.348 lei, adică în plus 880 lei. Să fie primiţi!

Soldaţi disciplinaţi şi mereu cu capetele plecate a supunere, cei doi vicepreşedinţi Cătălin Grigore şi Ionel Gae nu au nici ei motive de îngrijorare în ceea ce priveşte lefurile de încasat de anul viitor. În acest moment fiecare are un salariu brut de 11.100 lei, ceea ce le bagă în buzunar câte 7.784 lei în fiecare lună! Pe acelaşi mod de calcul ca şi în cazul lui Moraru, salariul brut ar trebui să crească de la 1 ianuarie la valoarea de 14.545 lei, ceea ce se traduce într-un salariu net lunar de 8.509 lei, cu un bonus de 725 lei faţă de ceea ce primesc în prezent!

În fine, ultima pe listă dar în mod evident primar şi cea mai importantă în ochii şi sufletul preşedintelui Victor Moraru, Larisa Mihai, unsă administrator public judeţean la dorinţa expresă a şefului instituţiei judeţene după un concurs croit special pe măsurile junei, se va bucura de aceleaşi satisfacţii material – financiare ca ale celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Ialomiţa!

Related posts