Favorite Sport 

HANDBAL FEMININ, DIVIZIA A: HCM Slobozia a trecut la pas şi de Neptun Constanţa

VICTORIE. Echipa feminină de handbal nu a avut vreo emoţie cu Neptun Constanţa, echipă văzută drept contracandidată la prima poziţie în clasament. Cu o viteză în plus faţă de adversare HCM Slobozia a câştigat la o diferenţă de nouă goluri.

HCM Slobozia şi Neptun Constanţa îşi măsuraseră forţele în turneul de pregătire de dinaintea startului sezonului competiţional şi atunci lucrurile au arătat că echipele sunt de valori similare. Bătălia a fost aprigă, cu dueluri fizice duse de multe ori dincolo de limita regulamentară ce s-a lăsat cu două eliminări directe din ambele tabere. Se anunţa astfel o confruntare la fel de tare şi în primul dintre cele patru meciuri oficiale din campionatul Diviziei A, disputat în sala „Andreea Nica” din Slobozia.

Din fericire pentru echipa antrenată de Gheorghe Covaciu, din Neptun Constanţa în acest moment a rămas mai mult numele decât o echipă redutabilă şi capabilă să le facă faţă Mădălinei Toma şi colegelor sale. Este drept că HCM Slobozia are de departe în seria A cel mai bun lot, cu multe handbaliste rodate în Liga Naţională şi cu un nivel de salarizare superior eşalonului secund al handbalului feminin românesc, semn că oficialii clubului chiar îşi doresc cu adevărat o revenire de la anul în Liga Florilor.

Start perfect de meci

În faţa unei săli arhipline şi cu o galerie mai gălăgioasă ca niciodată, HCM Slobozia a debutat pe teren propriu în campionatul 2018 – 2019. Şi a făcut-o cu start la viteză maximă. Mariana Filip a fost din nou gura de foc din faţa semicercului advers şi a punctat în primul sfert de ceas de patru ori cu aruncări în forţă ce au lăsat fără replică poarta Neptunului. De partea cealaltă oaspetele şi-au procurat cinci aruncări de la 7 metri în acelaşi interval graţie pătrunderilor în forţă mai ales pe partea centrală.

Ocazii perfecte de a se menţine în plasa gazdelor dacă în poartă nu ar fi dat de experimentata Natasa Savko. Plasament perfect, anticipare şi reflexe de felină i-au dat satisfacţia a trei aruncări de la 7 metri parate, intervenţii ce au inusflat doza de siguranţă din poartă ce a lipsit echipei de atâtea şi atâtea ori în bătăliile din Liga Naţională. Consecinţa? Un 9 – 3 în minutul 17 care transpunea perfect în cifre diferenţa dintre cele două echipe.

Cu un avans atât de uşor obţinut relaxarea apare în rândul jucătoarelor de la HCM Slobozia şi oaspetele acceptă bucuroase invitaţia de a reveni în joc. Gheorghe Covaciu simte pericolul şi cere time-out însă nu reuşeşte să le scoată din amorţeală pe fetele sale şi Neptun Constanţa renaşte din propria cenunşă cu nouă goluri marcate în ultimele douăsprezece minute pentru un 17 – 12 la pauză.

Seriozitatea aduce liniştea

Şedinţa de la pauză produce efecte imediate pe tabelă, HCM Slobozia are trei goluri la rând în primele cinci minute ale mitanului secund. Andreea Ivan şi Irina Marchidanu sunt stâlpii unei apărări greu de depăşit, Mădălina Toma iese inspirat din extremă pentru a puncta din poziţie centrală iar Loredana Vartic suprinde cu aruncări plasate în zonele neacoperite de portar.

Cu o diferenţă liniştitoare pe tabelă antrenorul gazdelor le trimite pe teren pe Mouna Jlezi (revenită după o accidentare suferită chiar înaintea primului meci oficial) şi Alexandra Georgescu, încă nerefăcută sută la sută după operaţia suferită în primăvară dar tot HCM Slobozia rămâne vioara întâi şi pentru că oaspetele nu mai pot din punct de vedere fizic. Era şi greu să reziste de vreme ce pe teren au fost folosite doar 11 dintre cele 15 handbaliste ce au făcut deplasarea.

Intră şi Ana Maria Neagu, speranţa de 16 ani din lotul HCM Slobozia şi meciul se încheie perfect, golul tinerei handbaliste ridică sala în picioare pentru a aplauda o victorie clară cu 31 la 22 ce menţine gazdele pe primul loc în clasamentul seriei, un bilanţ de 9 puncte din 9 posibile, cu 3 mai multe decât HCF Piatra Neamţ, poate singura echipă ce poate emite în acest moment pretenţii să se bată pentru primul loc. DĂ CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!

Antrenorul aşteaptă pauza

La finalul meciului Gheorghe Covaciu a aplaudat victoria fetelor sale dar a privit cu ochiul critic al tehnicianului şi a admis că echipa mai are de lucrat mai ales pe faza defensivă, acolo unde a avut căderi şi în precedentele două meciuri disputate. „Aşteptăm pauza de 40 de zile pe care o va lua campionatul, este posibil să mergem şi într-un cantonament în care avem răgazul să eliminăm aceste momente mai puţin bune din jocul nostru. Cu siguranţă, în condiţiile în care calendarul competiţional în Liga Naţională va permite, vom perfecta meciuri amicale cu echipele din Liga Florilor, avem Buzăul, Brăila şi Galaţi în apropiere şi ne putem întâlni pentru a ne menţine la un nivel cât mai apropiat de cel din prima ligă.”, a precizat la finalul partidei antrenorul HCM Slobozia.

HCM Slobozia: Savko, Aron, Filip (9), Toma (4), Ivan (3), Naumenko (3), Vartic (3), Codrea (2), Dragu (2), Jlezi (2), Obedeanu (2), Neagu (1), Marchidanu, Georgescu, Nicolae. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

NEPTUN Constanţa: Marchidanu, Moldoveanu (8), Căldare (3), Pintilie (3), Bostan (2), Bari (2), Oprica (2), Ciucanu (1), Stănciulescu (1), Mada, Rebeca. Antrenor: Ionuţ Puşcaşu.

 

 

Related posts