Favorite Sport 

HANDBAL FEMININ: HCM Slobozia nu a mișcat în front pe terenul formației Dunărea Brăila

HCM Slobozia începe prost anul 2020 și bifează a doua înfrângere în Liga Florilor într-o singură săptămână.

Ultima etapă a turului Ligii Florilor nu a adus vreun punct echipei HCM Slobozia. Deplasarea la Brăila s-a lăsat cu o corecție usturătoare, scor 31 – 18.

HCM Slobozia a început curajos și meciul de la Brăila, poate și din dorința de a șterge impresia negativă de la CUPA Dunărea, atunci când a fost doar partener de antrenament.

Atente pe faza defensivă și inspirate pe linia de 9 metri adversă, handbalistele pregătite de Gheorghe Covaciu au avut un prim sfert de oră pe plus.

HCM Slobozia a punctat prin Ana Maria Vacariu, Florența Ilie și Alexandra Georgescu și s-a menținut la unul – două goluri în fața Dunării, scor 9 – 7 în minutul 18.

Avea să fie momentul psihologic al primei părți: HCM Slobozia are aruncare de la 7 metri, ratează Georgescu și imediat vine replica gazdelor cu trei goluri la rând.

HCM Slobozia nu-și mai găsește luciditatea și la pauză deja zarurile sunt aruncate, Dunărea Brăila intră cu avantaj liniștitor, 15 – 11.

Un ultim sfert de oră de coșmar

Gazdele trec apoi la un joc economicos, atente doar ca adversarele să nu se apropie periculos și în minutul 44 Dunărea conduce cu 21 la 16 după dubla Cătălinei Ciolan.

Din acel moment pe teren rămâne o singură echipă care este responsabilă cu spectacolul pentru sutele de susținători din tribune.

HCM Slobozia suferă două eliminări consecutive de 2 minute (Andreea Ivan, minutul 44, și Mihaela Obedeanu, min. 46) iar gazdele înscriu pe bandă rulantă.

Bianca Tiron (foto) înscrie de două ori și își desăvârșește meciul perfect cu nouă reușite, marchează și rezervele iar spectatorii sunt în extaz.

Cu doar două reușite în ultimele 16 minute ale partidei, HCM Slobozia încheie meciul în genunchi, scor final 31 – 18 pentru Dunărea Brăila.

Situația la coada clasamentului rămâne neschimbată după etapa a 13-a. Trei echipe, HCM Slobozia, CSU Cluj Napoca și Rapid București, se bat să scape de retrogradarea directă.

HCM Slobozia are doar 4 puncte și va juca următorul meci în Liga Florilor tot pe teren străin, la Slatina. Adversară ce a obținut la Slobozia în turul campionatului o remiză dramatică.

DUNĂREA Brăila: Razum, Dobre – Tiron (9), Dmitrovic (5), Udriștoiu (5), Constantinescu (4), Tamires (3), Dache (3), Safta (1), Preda (1), Ichim, Czeczi, Epureanu, Milic, Krnic, Bucur. Antrenor: Neven Hrupec.

HCM Slobozia: Polocoșer, Aron – Georgescu (4), Toma (3), Vacariu (3), Ilie (2), Ivan (2), Ciolan (2), Obedeanu (2), Jlezi, Moldoveanu, Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Related posts