Favorite Social 

SITUAȚIE ALARMANTĂ: Tot mai mulți șoferi se urcă băuți la volan

Trei șoferi s-au ales cu dosar penal după ce au fost depistați conducând cu alcoolemie peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice a devenit o modă printre conducătorii auto, mai ales în mediul rural.

Polițiștii au depistat în weekend trei șoferi aflați la volan după ce consumaseră cantități însemnate de băuturi alcoolice. Unul dintre ei a fost prins după ce a comis un accident.

Polițiștii din cadru Serviciului Rutier au oprit în trafic pe DN 2A, în Bucu, un conducător auto în vârstă de 40 ani, din localitate.

Testul cu aparatul Drager a indicat o valoare de 0,6 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul băut a fost condus la Spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu mai mult alcool la bord avea să fie depistat un bărbat de 44 ani, originar din județul Ilfov, în cadrul unui control al Poliției Rurale Jilavele.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscopic. Rezultatul testului a indicat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a refuzat prelevarea de probe biologice după ce a fost transportat la Spital. Pe numele lui a fost deschis dosar penal.

Alcoolemia însoțită de accident poate aduce ani de pușcărie pentru șoferi

Un accident soldat, din fericire, doar cu pagube materiale a fost produs la Manasia de un șofer în vârstă de 38 ani care s-a urcat băut la volan.

Acesta nu s-a asigurat corespunzător când a vrut să întoarcă autoturismul și a lovit o altă mașină aflată în trafic.

În cazul său aparatul etilotest a indicat 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, conducătorul auto avea și permisul de conducere suspendat.

Polițiștii atrag atenția că băutura la volan poate aduce inclusiv închisoarea de la 1 la 5 ani atunci când valoarea alcoolemiei este mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge și șoferii produc un accident rutier.

Related posts