Sport 

HANDBAL FEMININ: HCM Slobozia a terminat pe locul 2 în „Cupa Dunărea” după ce a învins Rapid Bucureşti şi Danubius Galaţi

PREMIU. Andreea Enescu a avut o poftă teribilă de joc şi la finalul competiţiei a fost desemnată cea mai tehnică handbalistă de la „Cupa Dunărea”. După pauza de Revelion HCM Slobozia va juca pe 5 ianuarie, pe teren propriu, cu echipa campioană CSM Bucureşti în optimile Cupei României.

HCM Slobozia nu a avut timp de odihnă între Crăciun şi Anul Nou. Cum reluarea meciurilor oficiale pentru trupa lui Gheorghe Covaciu a fost devansată cu cinci zile de meciul din Cupa României, „Cupa Dunărea”, o competiţie organizată de Dunărea Brăila la care au mai participat Rapid Bucureşti şi Danubius Galaţi, a fost ocazia perfectă pentru trei meciuri grele în doar două zile. Un ritm care solicită din toate punctele de vedere, o competiţie la care HCM Slobozia a avut ocazia să joace împotriva a două dintre formaţiile pe care vrea să le depăşească în clasament la finalul returului pentru a scăpa în premieră de emoţiile barajului de evitare a retrogradării.

Peste Rapid Bucureşti şi Danubius Galaţi

HCM Slobozia a jucat mai întâi cu Rapid Bucureşti cu ambiţia de a demonstra că victoria din tur nu a fost întâmplătoare şi a reflectat diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Deşi bucureştencele sunt în clasament cu două puncte peste ele, handbalistele pregătite de Gheorghe Covaciu au controlat autoritar meciul, jucând atent pe faza de apărare (solicitare expresă a antrenorului îndrăgostit în primul rând de defensivă) şi combinând inspirat în faţa semicercului advers. Cu multe goluri marcate pe contraatac, lucru deficitar în trecut pentru echipa din Slobozia, meciul avea să fie câştigat la trei goluri de HCM Slobozia, scor 28 la 25.

Câteva ore mai târziu, Mădălina Toma şi compania au revenit pe teren pentru al doilea meci, cel cu Danubius Galaţi. Gălăţencele, învinse chiar pe teren propriu de formaţia din Slobozia la începutul campionatului au vrut să răzbune aruncarea de la 7 metri irosită atunci cu două secunde înainte de final şi să arate că merită să ocupe locul 10 în ierarhia Ligii Florilor, ultimul loc ce asigură prezenţa în prima ligă şi în campionatul viitor.

Cu apărări agresive şi sufocante pentru pivoţii adverşi, HCM Slobozia şi Danubius Galaţi au mers cap la cap, cu diferenţa minimă pe tabelă rând pe rând de partea fiecăreia dintre echipe. Abia în minutul 23 HCM Slobozia reuşeşte să pună două goluri în plus pe tabelă după două contraatacuri finalizate de Toma şi Ivan. Finalul primei părţi a fost însă al gălăţencelor iar scorul de la pauză, 14 – 14, a oglindit perfect raportul de forţe de pe teren.

Pe muchie de cuţit avea să fie şi partea secundă, una în care deciziile greşite ale celor doi arbitri din Galaţi, majoritatea luate în favoarea concitadinelor, au inflamat serios spiritele inclusiv în tribune (acolo de unde au „zburat” spre arbitri fluierături din partea spectatorilor neutri din Brăila) şi au indus o stare de nervozitate ce s-a tradus în eliminări şi vociferări venite de pe cele două bănci. Cu o perioadă de nouă minute în care nu s-a marcat vreun gol, HCM Slobozia a forţat pe final şi a reuşit să câştige la limită, scor 25 – 24, graţie a trei parade senzaţionale ale Mădălinei Ion, o victorie pe care Gheorghe Covaciu o vrea repetată şi în campionat.

Finală pierdută cu Dunărea Brăila

Cum era de aşteptat, formaţia ce avea să câştige „Cupa Dunărea” a fost Dunărea Brăila care nu a avut emoţii în meciul decisiv cu HCM Slobozia, scor final 30 – 23 (la pauză 15 – 12), succes la care un aport decisiv l-au avut puternicele jucătoare din Rusia. Pe locul 3 s-a clasat Danubius Galaţi, învingătoare cu 29 – 20 în meciul cu Rapid Bucureşti. La finalul turneului au mai fost premiate Alina Vatu pentru cele mai multe goluri marcate, Elena Voicu pentru cel mai bun portar şi Andreea Enescu pentru cea mai tehnică jucătoare.

Imediat după Revelion fetele de la HCM Slobozia reiau antrenamentele pentru pregătirea meciului de pe 5 ianuarie, programat de la ora 17.30 în sala „Andreea Nica” împotriva campioanelor de la CSM Bucureşti, meci contând pentru optimile Cupei României devansat cu o lună la solicitarea oaspetelor care au de disputat meciuri foarte grele în Champions League.

 

 

 

Related posts