Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: HCM Slobozia atacă Dunărea Brăila cu o handbalistă remarcată la Campionatul Mondial din Germania

TRANSFER. Tunisiana Mouna Jlezi este pivotul ce va debuta pentru HCM Slobozia în meciul de sâmbătă cu Dunărea Brăila. Handbalista a jucat în naționala Tunisiei și a marcat șapte goluri la Campionatul Mondial.

Mouna Jlezi este mutarea supriză reușită de conducerea HCM Slobozia în perioada de transferuri dintre tur și retur. Jucătoarea a semnat contractul în ultima zi din ianuarie dar a primit drept de joc din partea Federației Române de Handbal abia astăzi, așa încât debutul său în tricoul galben-albastru a fost amânat cu o săptămână și se va produce la partida de sâmbătă din deplasare cu Dunărea Brăila.

Mouna Jlezi este un pivot de 27 de ani care a înscris de 7 ori în meciurile de la Campionatul Mondial din Germania, acolo unde a avut un procentaj de 54% reuşită pe semicercul advers chiar dacă a avut în faţa sa super-puteri ale handbalului mondial feminin. „Mouna este una dintre jucătoarele remarcate la ultimul campionat mondial iar faptul că a ales să joace pentru HCM Slobozia ne face să fim mândri şi să credem că valoarea echipei va creşte odată cu venirea ei.”, a spus încântat de transfer managerul Nicolae Goidea.(sursă foto: europamester.dk)

Yulia Chernova va debuta și ea oficial

Tot astăzi FRH a aprobat transferul rusoaicei Yulia Chernova, o handbalistă în vârstă de 26 ani ce va juca primele minute oficiale tot cu Dunărea Brăila și care a semnat până la finalul sezonului viitor. Ea poate juca atât pe postul de inter-stânga cât şi coordonator de joc, ultimul club la care a evoluat fiind Iuventa Michalovce din Slovacia. Yulia a mai jucat la HC Lada Togliatti (Rusia), Bntu-Belaz Minsk (Belarus), câştigând campionatul şi cupa în ediţia 2013 – 2014, şi din nou HC Lada Togliatti în sezonul 2014 – 2015 (vice-campioană şi finalistă în Cupa Rusiei). În ce două sezoane în care a jucat la Iuventa Michalovce, Yulia Chernova a fost dublă-campioană a campionatului Slovaciei şi Ligii Cehe şi dublă-câştigătoare a Cupei Slovaciei, iar în competiţiile europene în care a evoluat a înscris 32 goluri.

Cu titlu de împrumut a venit la HCM Slobozia pentru meciurile rămase din retur extrema Elena Cristina Mitrache, adusă pentru a revigora jocul pe benzi al echipei. În vârstă de 21 ani, extrema dreaptă a fost împrumutată de la HCM Rm. Vâlcea şi vine la Slobozia dornică să joace cât mai multe minute la nivelul Ligii Naţionale, competiţie unde a debutat la HC Alba Sebeş (18 goluri) şi a mai jucat pentru Măgura Cisnădie (13 goluri) şi HCM Rm. Vâlcea (3 goluri).

 

Related posts