Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: HCM Slobozia a pierdut la două goluri confruntarea echilibrată cu Dunărea Brăila

ÎNFRÂNGERE. HCM Slobozia nu a reușit să lege două rezultate pozitive după victoria cu Danubius Galați și a înclinat steagul în deplasarea cu cealaltă echipă de la Dunăre după un meci în care arbitri au dictat 13 eliminări de câte două minute iar fiecare echipă a condus și putea câștiga.

„Fiecare meci este important, fiecare punct contează, suntem cinci echipe care ne luptăm pe un singur loc şi de la locul 2 în jos orice rezultat este posibil. Mergem la Brăila să obţinem măcar un punct!”, spunea încrezător înainte de meci Nicolae Goidea, managerul HCM Slobozia. El anticipa un meci pe muchie de cuţit şi nu s-a înşelat. Fără Andreea Ivan accidentată grav şi care va rata restul sezonului după ce se va opera la piciorul stâng, HCM Slobozia a început meciul de la Brăila cu Andreea Enescu inspirată şi autoare a două goluri venite după pătrunderi individuale de toată frumuseţea. Gazdele au replicat prin contraatacurile tăioase duse până la capăt de Alina Czeczi şi primul sfert de ceas s-a caracterizat prin echilibru pe tabelă, de fiecare dată cu gazdele alergând după egalare, scor 5 la 5 la mijlocul reprizei.

Grupată în jurul tandemului Dăscălete – Marchidanu apărarea HCM Slobozia rezistă şi reuşeşte să blocheze culoarele de pătrundere, Pătuleanu o ia om la om pe Ilyna iar fetele antrenorului Florentin Pera au probleme evidente la finalizare şi atacurile împinse spre limita pasivului se termină de multe ori cu şuturi nepregătite, departe de ţintă. Este drept că nici pe semicercul advers lucrurile nu stau mai bine, apărarea avansată a gazdelor cu arţăgoasa Daniela Corban împinsă în faţa semicercului de 9 metri funcţionează la fel de bine şi doar execuţiile cu şuturi în forţă semnate de Pătuleanu o iau prin surprindere pe Medvedova şi produc efecte pe tabela de marcaj iar formaţia din Slobozia are avans minim pe tabelă cu trei minute înainte de odihnă. Minute pe care Dunărea le gestionează perfect şi cu lansări precise de mingi lungi dinspre portar spre Czeczi şi Stheriova, plus avantajul omului în plus, răstoarnă scorul şi pleacă la cabine cu avans de două goluri, scor 12 la 10.

Greşelile neforţate ale oaspetelor au fost transformate de gazde în golurile victoriei

HCM Slobozia are posibilitatea de a reintra rapid în joc având un om în plus în primele două minute dar cele care sunt mai proaspete sunt handbalistele de la Dunărea Brăila care reuşesc să ridice mia de spectatori în picioare pentru a aplauda o şarjă ofensivă ce produce pentru prima dată trei goluri pe tabelă mai mult decât adversarele. Meciul este însă departe de a fi jucat, HCM Slobozia pune presiune pe adversare şi punctează în premieră în joc de trei ori la rând fără să primească şi fatidicul număr 13 este în dreptul fiecărei echipe în minutul 40, graţie şi intervenţiilor senzaţionale din poartă ale Mădălinei Ion.

Tensiunea pune stăpânire pe combatante, faulturile se înteţesc iar brigada Barbu – Manafu taie în carne vie şi dictează eliminare după eliminare: mai întâi HCM Slobozia are două jucătoare în plus dar numai pentru jumătate de minut căci raportul de forţe se schimbă imediat şi în doar şase minute sunt trimise pe margine nu mai puţin de cinci jucătoare, spre supărarea celor doi tehnicieni care-i cer pe rând socoteală observatorului Vasile Pavel, nimeni altul decât şeful arbitrilor! Dunărea Brăila profită din plin de bulversarea produsă de eliminări şi se duce din nou la trei goluri, avantaj păstrat până în minutul 48, scor 18 la 15.

Antrenorul Gheorghe Covaciu încearcă ceva nou în ofensivă cu noile achiziţii Yulia Chernova, Mouna Jlezi şi Elena Mitrache dar greşelile pe faza de atac, cu mingi trimise direct în braţele adversarelor, sunt amendate rapid de viteza şi execuţiile cu sânge rece ale celei mai bune jucătoare de la Dunărea, Alina Czeczi, autoare a 8 goluri în meci. Replica vine din partea Andreei Enescu, şi ea cu 10 reuşite, impecabilă de la aruncările de la 7 metri şi HCM Slobozia are şansa de a se apropia la un singur gol cu două minute înainte de final şi a muta astfel presiunea pe umerii echipei din Brăila. Greşesc însă din nou fetele lui Covaciu, pe un contraatac al lor intră pe teren şi antrenorul gazdelor care vede doar cartonaşul galben şi Dunărea Brăila reuşeşte să ţină cu dinţii de o victorie, 23 la 21, ce duce echipa la 11 puncte de primul loc ce trimite ocupanta la barajul de evitare a retrogradării.(Click aici pentru fotografii de la meci!)

DUNĂREA BRĂILA: Medvedova, Aron, Gheorghe (2), Horobeţ (2), Craiu, Munteanu (1), Cîrstea, Corban (2), Ilyna, Shutska, Czeczi (8), Shteriova (8). Antrenor: Florentin Pera.

HCM SLOBOZIA: Ion, Inculeţ, Chernova, Mitrache (1), Marchidanu, Georgescu, Pătuleanu (4), Enescu (10), Predoi (1), Jlezi, Burlachenko (3), Dăscălete, Toma (2). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Related posts