Favorite Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: HCM Slobozia nu a produs surpriza la Slatina. Retrogradarea rămâne o afacere în trei

HCM Slobozia a pierdut la cinci goluri primul meci din returul Ligii Florilor în fața formației CSM Slatina și rămâne în subsolul clasamentului.

HCM Slobozia nu a produs surpriza startului returului de campionat deși a evoluat pe terenul uneia dintre echipele aflate în partea inferioară a clasamentului.

Conștiente că o victorie împotriva formației din Bărăgan le va asigura în proporție de 99,9% prezența fără emoții în Liga Florilor și în campionatul viitor, CSM Slatina a tras tare încă din primele minute.

Știau din urmă cu două sezoane, de la meciul pierdut atunci pe teren propriu, că nu vor avea deloc un meci ușor.

De partea cealaltă, apăsarea grea a lipsei punctelor le-a făcut pe fetele lui Gheorghe Covaciu să se țină scai de adversare.

A rezultat un prim sfert de ceas echilibrat (6 – 6 în minutul 15), cu un joc pe alocuri aspru, dominat de dueluri aprige pe cele două semicercuri.

CSM Slatina are apoi o serie fantastică până la odihnă, nu mai puțin de 10 goluri înscrise din 11 acțiuni ofensive.

Depășite clar, handbalistele de la HCM Slobozia nu au fost la fel de inspirate în atacul lor și la pauză liniștea plutea în tabăra gazdelor, 16 – 12.

O nouă deplasare din care HCM Slobozia se întoarce fără punct

Beneficiind de om în plus, echipa pregătită de Gheorghe Covaciu se întoarce de la cabine mustind a dorință de recuperare a terenului pierdut.

Aruncările semnate de Ioana Georgescu și Ana Ciolan aduc goluri pe tabelă și HCM Slobozia reușește să strângă periculos la doar două goluri, 22 – 20 în minutul 47.

Vine eliminarea Anei Maria Vacariu dictată ușor de brigadă (raport eliminări meci: CSM Slatina 1 – HCM Slobozia 5) și totul se rupe în angrenajul echipei.

CSM Slatina are dibăcia de a profita de omul în plus, înscrie rapid de două ori de la 7 metri pe superioritate și-și recâștigă liniștea.

Trupa Victorinei Bora știe să gestioneze avansul de pe tabelă și în ciuda a patru goluri în ultimele patru minute semnate HCM Slobozia meciul este câștigat de CSM Slatina cu 31 – 26.

Trei echipe se bat să scape de un loc ce retrogradează sigur

Victoria cimentează poziția a 11 pentru CSM Slatina, echipă ce este scăpată de grijile retrogradării.

Amenințarea Diviziei A rămâne doar asupra HCM Slobozia, CSU Cluj-Napoca și Rapid București, echipe ce trebuie să evite locul 13 ce duce automat în liga secundă.

Decizia definitivă a Federației Române de Handbal de a retrograda Corona Brașov pentru dopaj reprezintă o gură de oxigen pentru echipa din Slobozia.

Chiar și așa, dacă nu reușește victorii în meciurile directe cu echipele aflate acum mai jos în clasament (în deplasare cu CSU Cluj-Napoca și pe teren propriu cu Rapid București), HCM Slobozia va retrograda direct.

CSM Slatina: Stan, Nagy – Cârligeanu (5), Ostase (7), Andrei (8), Rusu (3), Popescu (7), Stoicănescu (1), Vasiliu. Antrenor: Victorina Bora.

HCM Slobozia: Polocoșer, Aron – Obedeanu (2), Naumecnko (1), Toma (4), Georgescu (6), Jlezi (1), Vacariu (2), Ivan (3), Ilie (2), Ciolan (3), Nicolae (1), Moldoveanu (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Related posts