Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: HCM Slobozia pierde previzibil la Craiova şi rămâne pe loc retrogradabil

ÎNFRÂNGERE. SCM Craiova, finalistă în Cupa EHF, nu a avut emoţii în meciul restanţă cu HCM Slobozia, echipă decimată de accidentări şi care are un final de campionat teribil, cel mai greu din ultimele patru sezoane de Liga Naţională.

HCM Slobozia a mers la Craiova fără căpitanul echipei Mădălina Toma, extrema accidentându-se la meciul de pe teren propriu cu CSM Bistriţa şi obligată să stea departe de terenul de joc alături de Alina Ilie, Andreea Ivan şi Ioana Georgescu. Misiune de-a dreptul imposibilă pentru antrenorul Gheorghe Covaciu care nu a mai avut cum să pună pe teren echipa ce în turul campionatului furniza una dintre marele suprize încheind la egalitate cu SCM Craiova în sala din Slobozia, cu golul egalizator marcat de oltence în ultima secundă de joc!

Pentru a evita orice emoţii, SCM Craiova a început tare meciul şi a avut un prim sfert de oră perfect, cu zece goluri marcate faţă de doar trei primite. A contat foarte mult şi maniera agresivă pe propriul semicerc la fazele de apărare, lucru ce le-a deranjat teribil pe Andreea Enescu şi compania, cea mai experimentată handbalistă de la echipa oaspete fiind autoarea a două dintre reuşite. De partea cealaltă au zburdat pe atac Andreea Pricopi, Cristina Zamfir şi Valentina Ardean-Elisei, ultimele două cu câte o triplă în primul sfert de ceas.

Condus pe tabelă cu 10 la 3, Gheorghe Covaciu sună „deşteptarea” şi le spune fetelor sale unde au greşit, arătându-le culoarele de pătrundere şi tactica ce trebuie folosită pe faza ofensivă. Sfaturile sale sunt rapid metamorfozate în goluri şi HCM Slobozia reuşeşte să reducă gazdele la tăcere timp de zece minute, SCM Craiova nereuşind să marcheze vreodată iar scorul se strânge la 10 – 7.

Infuzată cu încredere, HCM Slobozia prinde curaj dar are ghinionul unei decizii controversate la scorul de 11 – 8, pe un contraatac în care se ajunse în poziţie de singur cu portarul se fluieră paşi la Andreea Enescu şi Craiova profită din plin de momentul prielnic intrând la cabine cu un avans liniştitor de patru goluri, 14 la 10.

Minutele de cădere au cântărit decisiv

Exact ca-n prima repriză, gazdele sunt peste tot şi au din nou 15 minute în care le iese aproape totul. Pătrunderi frontale şi şuturi imparabile, demarcări subtile pe extreme şi siguranţă la aruncările de la semi-distanţă, goluri frumoase marcate de Zelkja Nikolic şi neobosita Cristina Zamfir (cele mai bune handbaliste ale meciului, fiecare autoare a câte opt goluri) iar diferenţa urcă la opt goluri în ciuda reuşitelor Ralucăi Dăscălete de la linia de 7 metri.

La 24 – 16 în minutul 46 antrenorul Bogdan Burcea îşi permite să ruleze tot lotul avut a dispoziţie şi pe teren apar junioarele echipei din Craiova, Lorena Stoican şi Alexandra Colac, lucru de care profită Andreea Pătuleanu, două aruncări imparabile de la 7 metri iar Slobozia strânge în doar două minute la cinci goluri. Avea să fie însă un simplu foc de paie căci oboseala fizică acumulată îşi spune cuvântul iar finalul de partidă aparţine gazdelor ce fixează pentru statistici un scor final de 29 – 20, poate puţin prea aspru faţă de multele momente în care HCM Slobozia s-a ridicat la nivelul proaspetei finaliste de Cupă Europeană.

Succes ce urcă pe locul 2 formaţia din Bănie care mai are şi un meci restant şi menţine la polul opus echipa din Bărăgan, locul 13 la egalitate de puncte cu CSM Slatina, într-un final de campionat plin de tot soiul de rezultate ciudate obţinute mai ales de echipele aflate în lupta pentru evitarea locurilor ce duc direct în Divizia A.

SCM Craiova: Stanciu, Dumanska, Zamfir (8), Nikolic (8), Elisei (5), Pricopi (3), Rădoi (2), Trifunovic (2), Ţicu (1), Şelaru, Klikovac, Tudor, Vizitiu, Stoian, Colac. Antrenor: Bogdan Burcea.

HCM Slobozia: Inculeţ, Ion, Oancea, Dăscălete (4), Pătuleanu (4), Enescu (3), Mitrache (2), Burlachenko (2), Jlezi (1), Nicolae (1), Chernova (1), Marchidanu (1), Predoi (1), Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

Related posts