Favorite Sănătate 

ECHITATE SOCIAL DEMOCRATĂ: Infirmierele Spitalului Judeţean pierd bani la salarii, şefei spitalului i se măreşte leafa lunară la 21.500 lei!

SCANDAL. Brancardierii şi infirmierele Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia au protestat în faţa unităţii medicale faţă de diminuarea veniturilor ca urmare a scăderii sporurilor. În timp ce acesţia pierd, Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, i-a mărit managerei Mariana Iancu salariul lunar brut cu 65%, de la 12.988 lei la 21.500!

Grevă spontană în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia! Zeci de brancadieri, infirmiere şi femei de serviciu au ieşit în stradă în semn de protest faţă de prevederile controversatei Legi 153/2017. Foarte supăraţi pe conducerea celei mai mari unităţi medicale din judeţ, angajaţii Spitalului s-au plâns că managera Mariana Iancu le-a interzis orice formă de protest, încercând să ţină departe de public scandalul ce mocneşte de o bună bucată de timp.

„Şi-au bătut joc de noi, au promis peste tot că vor fi mărite salariile, să avem răbdare că de la 1 ianuarie 2018 va fi o majorare de 25%. A fost cea mai mare minciună spusă vreodată şi noi i-am crezut ca proştii. Au trecut contribuţiile la salariaţi şi abia dacă sunt creşteri de 2 – 3% la salariul brut. Ca să nu mai spunem că este o discriminare pe faţă, eu ca infirmieră am sporurile diminuate iar asistenţii medicali nu!”, s-a plâns una dintre infirmierele abia ieşită din tura de noapte şi rămasă în faţa Spitalului pentru a-şi spune nemulţumirea.

„Am avut mai multe rânduri de negocieri dar nu am ajuns la vreun rezultat. S-au diminuat mai multe sporuri, cele pentru munca în zilele de sâmbătă şi duminică, cele pentru condiţii deosebite. Oamenii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate pentru că diminuările s-au produs doar la anumite categorii de personal iar cei mai afectaţi sunt infirmierele, brancardierii, femeile de serviciu, staticienii medicali… În aceste moment există un dezechilibru în sistemul sanitar iar prin diminuarea sporurilor au fost înregistrate scăderi ale veniturilor.”, a explicat situaţia Valentin Spătărelu, liderul de sindicat Sanitas Ialomiţa.

Practic, deşi salariul de bază a suferit în unele cazuri majorări de 40%, prin diminuarea cu 25% a sporurilor pentru orele lucrate în wwek-end şi în timpul sărbătorilor legale şi schimbarea modului de calcul a contribuţiilor, în venitul net se regăseşte o creştere de sub 10%, prea puţin, consideră protestatarii care se aşteptau ca sumele ce le rămân în buzunare din acest an să fie cu cel puţin 25% mai mari, aşa cum li s-a tot promis de la campania electorală din 2016 şi până la 1 ianuarie 2018.

Managera Mariana Iancu ia lunar în mână 12.577 lei!

Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, nu ratează nicio ieşire publică în care să nu laude magistrala administrare a Spitalului de Urgenţă din clipa în care acesta i-a fost dat pe mână Marianei Iancu.(foto) Şeful instituţiei judeţene s-a transformat în Iepuraşul de Paşti pentru managera Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia şi din aprilie i-a umplut acesteia coşul cu ouă.

Dacă până acum Mariana Iancu avea o leafă brută de „doar” 12.988 lei (salariu net 7.598 lei), din aprilie viaţa s-a schimbat mult în bine pentru cea care conduce unitatea medicală aflată în subordinea Consiliului Judeţean Ialomiţa. Dintr-un document extras de www.infoialomita.ro de pe site-ul instituţiei publice, reiese că noul salariu brut lunar al doamnei Iancu a crescut brusc cu peste 65%, până la valoarea de 21.500 lei (salariu 12.577 lei)!

Evoluţia retribuţiei lunare brute a Marianei Iancu este spectaculoasă dacă avem în vedere că la momentul semnării contractului de management, 6 octombrie 2017, salariul brut era de 10.390 lei! Pentru ce merite manageriale deosebite acesteia i-a fost dublat salariul brut în mai puţin de şase luni rămâne un mister pe care doar Victor Moraru îl poate elucida.

Managera se plânge că are salariul mic!

În ciuda celor peste 125 milioane lei vechi care-i rămân în buzunar la sfârşitul lunii, managera Mariana Iancu se plânge că are salariul mic! „Şi eu sunt nemulţumită de salariul meu, şi personalul TESA este nemulţumit că nu a primit nimic, iar act medical fără TESA nu se poate. Toţi suntem nemulţumiţi. Referitor la salarii, atât am putut aloca personalului, conform legii 153/2017 trebuie să ne încadrăm cu sporurile la maxim 30% şi acolo ne-am încadrat. O îngrijitoare la UPU ia 2.800 lei. Vi se pare un salariu mic? Mie nu! Este cât al unui profesor! Asta e, fiecare manager îşi face socotelile!”, a declarat pentru www.obiectiv.net managera Mariana Iancu.

Ea este supărată pentru că parte dintre cei aflaţi în stradă la proteste nu înţeleg că salarizarea trebuie făcută pe criterii de performanţă şi că trebuie să se ţină cont de secţia unde activează fiecare şi de importanţa muncii pe care o prestează. Mariana Iancu a promis că va convoca un Comitet Director în care va lua în discuţie majorarea salariilor chimiştilor şi biologilor, dar nu a suflat vreo vorbă despre salariul personal care a fost mărit peste noapte atât de spectaculos.

 

Related posts