Sport 

HANDBAL FEMININ, LIGA FLORILOR: HCM Slobozia respiră după o victorie la două goluri în Giuleşti în vreme ce Rapid Bucureşti tremură cu gândul la retrogradare!

VICTORIE. HCM Slobozia a câştigat cu 26 la 24 meciul din Sala „Giuleşti” în faţa unei echipe care se bazează pe doar opt – nouă handbaliste şi care a picat fizic în ultimul sfert de ceas. A fost victoria Alinei Ilie, revenită cu 9 goluri după luni bune de absenţă, a pivotului Yaroslava Brulachenko (autoare a 7 goluri) şi a celor două portăriţe Mădălina Ion şi Ana Maria Inculeţ.

Meci de care pe care pentru evitarea retrogradării între Rapid Bucureşti şi HCM Slobozia, confruntare în care fiecare tabără viza doar victoria pentru a se menţine cu şanse în lupta pentru menţinerea în Liga Naţională. Tensiunea iminentă s-a transpus perfect pe teren încă de la primele atacuri, cu handbaliste agresive pe propriul semicerc în încercarea de a rupe cât mai repede din cursivitatea atacurilor. Chiar şi aşa Rapid începe în viteză şi reuşeşte să găsească breşe mai ales în partea mediană a apărării adverse dar şi pe extrema strângă.

De partea cealaltă, la Slobozia a revenit în echipă valoroasa Alina Ilie, jucătoare de echipa naţională accidentată grav în noiembrie şi obligată să aştepte luni bune până să reintre în joc, şi acest lucru a lăsat urme pe tabela de marcaj încă din primele şapte minute, două goluri venite din aruncări de la 9 metri imposibil de scos de Andreea Arghir.

Trec doar nouă minute şi echilibrul se rupe pentru prima dată în favoarea rapidistelor împinse de la spate de 500 de suporteri „împrumutaţi” de la echipa de fotbal ce fac un vulcan din sala „Giuleşti”. HCM Slobozia ratează un atac, rapidistele scapă pe contraatac iar tunisiana Mouna Jlezi face aiurea un fault din spate şi-şi lasă echipa în inferioritate numerică. Una de care profită din plin gazdele, Andreea Cruceanu (o dublă) şi Andreea Trăilă reuşind să puncteze de trei ori în mai puţin de două minute iar la mijlocul reprizei gazdele zburdă pe teren, scor 6 la 3.

Gheorghe Covaciu simte că fetele sale pierd contactul cu adversarele şi mută decisiv trimiţând-o pe semicercul advers ca pivot pe puternica Yaroslava Burlachenko, imposibil de oprit şi autoare a unei duble într-un singur minut. Beneficiază şi Slobozia de o superioritate însă ratează două atacuri la rând şi doar paradele senzaţionale ale Mădălinei Ion limitează scorul.

Finalul de repriză este electrizant, Mădălina Predoi scapă singură pe contraatac însă şutează slab şi Olivia Nanu reuşeşte să oprească mingea înainte de a trece linia porţii şi imediat Rapid punctează şi reface diferenţa de două goluri pentru ca apoi gazdele să rateze din nou de la 7 metri, minge scoasă cu piciorul de Mădălina Ion în faţa Alexandrei Trifan dar chiar şi aşa Rapid merge la odihnă cu un 10 la 8 normal după cum a arătat jocul în prima lui jumătate.

Epuizarea fizică şi-a spus cuvântul pe finalul meciului

Burlachenko dă tonul la revenire în primele secunde de la reluare şi HCM Slobozia are apoi şansa egalării însă tânără extremă Elena Mitrache o ia la ţintă pe Nanu. Alina Ilie este mai inspirată şi cu o aruncare plasată face 12 la 12 pe tabelă. Nu pentru mult timp căci tot ce-au agonisit cu multă trudă oaspetele risipesc în mai puţin de două minute, Rapid taxând inexactităţile tehnice cu tot atâtea atacuri cu gol, trei la număr semnate de Trăilă (două) şi Cristina Niculae.

Hotărâtă să ţină cu dinţii de avantajul de pe tabelă Alina Dobrin îi cere Elenei Dache să se apere avansat la Andreea Enescu însă lansările inspirate cu mingi cu podeaua la Burlachenko sunt letale pentru apărarea giuleşteană, ucraineanca punctând de fiecare dată când reuşeşte să se întoarcă spre poarta adversă chiar şi atunci când este ţinută de câte două apărătoare. HCM Slobozia are însă trei inferiorităţi numerice consecutive, este obligată la un moment dat să joace 45 de secunde cu două jucătoare mai puţin şi Rapid Bucureşti reuşeşte să menţină două – trei goluri avans pe tabelă.

Doar până în minutul 45, atunci când lucrurile iau o întorsătură neplăcută pentru gazde pe fondul epuizării fizice evidente. Mult mai experimentate şi mai proaspete, handbalistele de la Slobozia încep să marcheze şi să aducă liniştea în sala „Giuleşti”, degringolada de pe teren mutându-se şi în tribune unde două dintre taberele galeriei sunt la un pas să se ia la bătaie. Burlachenko şi Ilie profită de lipsa de reacţie, în poarta Rapidului Olivia Nanu nu mai are noroc şi inspiraţie şi fiecare atac al oaspetelor se lasă cu gol, în timp ce pe celălalt semicerc acţiunile ofensive sunt previzibile şi uşor de împins spre limita pasivului şuturile la disperare lansate fiind pradă uşoară pentru Ana Maria Inculeţ iar HCM Slobozia se duce la trei goluri în plus cu tot atâtea minute rămase de jucat.

Prea puţin timp pentru Rapid să mai câştige măcar un singur punct, finalul de partidă consfiinţind un 26  – 24 pentru HCM Slobozia iar în sala „Giuleşti” nu se mai aude decât micuţa şi zgomotoasa galerie galben – albastră. O victorie ce duce HCM Slobozia la patru puncte peste locurile de retrogradare directă, o gură de oxigen venită la momentul potrivit, în vreme ce peste Rapid Bucureşti se adună nori negri pe finalul unui campionat mai echilibrat ca niciodată în ceea ce priveşte formaţiile angrenate în lupta pentru menţinerea în Liga Florilor. (Dă click AICI pentru fotografii de la meci!)

 RAPID Bucureşti: Arghir, Nanu, Cozma, Niculae (5), Cruceanu (7), Trăilă (5), Doica (1), Brătulescu (1), Dache (1), Bucă, Trifan (2), Carabulea (2). Antrenor: Adriana Milea.

 HCM Slobozia: Ion, Inculeţ, Chenova, Mitrache (1), Marchidanu, Pătuleanu (3), Enescu (2), Predoi (1), Jlezi, Burlachenko (7), Dăscălete, Toma (3), Ilie (9). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

 

Related posts