Eveniment 

INVITAŢIE LA SĂNĂTATE: „Târgul Apicol” vă aşteaptă între 9 şi 11 martie în municipiul Slobozia

EVENIMENT. Casa Mierii Ialomiţa Cooperativă Agricolă organizează la stadionul municipal „1 Mai” împreună cu Primăria Slobozia şi Servicii Publice Slobozia SRL a noua ediţie a Târgului Apicol Slobozia, eveniment la care vor fi prezentate produse din miere, polen, propolis şi o serie de echipamente, materiale şi utilaje apicole.

Apicultorii sunt aşteptaţi pe 9 martie în incinta stadionului municipal din Slobozia să-şi instaleze standurile de prezentare pentru ca în următoarele două zile, pe 10 şi 11 martie, să participe altături de alte persoane interesate la o serie de întâlniri şi simpozioane pe teme apicole. Deschiderea oficială va avea loc pe 10 martie, de la ora 10.00, atunci când în numele organizatorilor vor vorbi reprezentanţi ai instituţiilor publice organizatoare. De la ora 11.00 începe expunerea „Reglementări naţionale şi europene privind producţia mierii – condiţii de calitate şi siguranţă alimentară” în prezentarea reprezentantului DSVSA Ialomiţa.

După prezentarea programului naţional apicol 2017 – 2019 timp de o oră OJFIR Ialomiţa le va descrie apicultorilor Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” cu posibilităţile practice de a accesa fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea de mici afaceri în domeniul apicol. Seara zilei de sâmbătă se va încheia cu Balul apicultorilor ce se va desfăşura la Restaurantul Select din Slobozia, ocazie în care apicultorii vor avea posibilitatea de a discuta într-un cadru ne-protocolar şi a-şi împărtăşi experienţele din domeniu.

Ziua de duminică va începe la ora 10.00 cu informări şi distribuiri de materiale privind legislaţia apicolă, amănunte despre legea apiculturii nr. 383/2013, formulare necesare accesări PNA, identificarea stupilor şi stupinelor, pentru ca de a ora 11.00 să se proiecteze filmul documentar apicol „Tehnici apicole pentru creşterea producţiei de miere”. Pe tot parcursul Târgului Apicol vizitatorii vor avea posibilitatea de a degusta din produse şi a le achiziţiona direct de la producători.

Related posts