Sport 

UNIREA SLOBOZIA – CSM RM. SĂRAT, SÂMBĂTĂ, ORA 17.00, STADIONUL MUNICIPAL SLOBOZIA: ENACHE COSTEA: „La ce condiţii avem plecăm cu prima şansă la promovare!”

OPTIMISM. Antrenorul principal al echipei Unirea Slobozia este convins că dacă lotul va fi valid din punct de vedere medical nicio altă echipă din serie nu are fotbalişti mai valoroşi.

Enache Costea este omul ales de conducerea administrativă să ducă din nou Unirea Slobozia în liga a doua, obiectiv dorit de toată lumea, de la primarul Adrian Mocioniu şi până la suporterii care vin să susţină meci de meci echipa fanion a judeţului. Antrenorul principal se declară mulţumit de cantonamentul montan şi de meciurile de verificare şi aşteaptă acum ca roadele muncii sale şi a jucătorilor să se transpună într-un parcurs fără sincope spre eşalonul secund.

Domnule Costea, cum se prezintă echipa la startul unui nou sezon competiţional?

Perioada de pregătire a fost una bună, cu un cantonament montan, ce am vrut ca antrenor am primit. Sunt mulţumit de modul în care au răspuns jucătorii chiar dacă am avut şi antrenamente mai tari iar în jocurile de pregătire, în mare parte, băieţii au răspuns cererilor mele. Mai sunt lucruri de pus la punct dar reglajele se mai fac şi pe parcurs. Ne-a dezavantajat plecarea lui Marc Khalil, un fotbalist crescut la Unirea şi care-şi câştigase un loc de titular în echipă, am rămas în doi atacanţi cu experienţă, Bucă şi Răduca, dar cu venirea lui Florinel Ibrian câştigăm mai mult pe partea de ofensivă.

Jucătorii pe care mi i-am dorit au fost aduşi şi ca antrenor este foarte important să lucrezi cu fotbaliştii care-ţi plac. Am legitimat doi copii sunt 19 ani pe postul de portar, l-am adus pe Valentin Apostol, un mijlocaş cu experienţă, a venit şi Adrian Ghinea, un fundaş cu jocuri multe la nivelul ligii secunde, plus Nelu Bucă în atac, jucător care ne aducem aminite cu toţii ce probleme ne-a pus anul trecut când am jucat cu Înainte Modelu.

Cum stăm cu jucătorii tineri?

Avem în lot jucători ce au debutat pentru noi la liga a doua, au jucat şi au acumulat experienţă, iar anul acesta i-am promovat pe cei care nu au jucat foarte mult. Sunt soluţii pe toate posturile, eu am încredere în ei, în jocurile de pregătire au jucat toţi. Un avantaj pentru noi este aducerea tinerilor portari Dragoş Dumitrescu şi Albert Popa şi ne rămân astfel de găsit doar doi fotbalişti sub 19 ani de introdus ca jucători de câmp. Le spun în fiecare zi că nu mai sunt copii, au trecut de 16 – 17 ani, trebuie să fie mai maturi şi să-şi schimbe un pic atitudinea, să fie mai responsabili, au şansa să joace pentru o echipă cu pretenţii şi trebuie să arate că-şi doresc să ajungă mari fotbalişti.

Seria este una accesibilă?

La prima vedere toată lumea spune că este o serie uşoară. Eu cred că este o serie echilibrată, nici foarte grea, nici foarte uşoară. Au ieşit echipele satelit Astra şi Dinamo dar au intrat FCSB II şi Voluntari II, o formaţie care anul trecut a încheiat pe locul 2 în seria de liga a treia unde a jucat. Farul Constanţa este o echipă care are ca obiectiv promovarea, apoi mai sunt echipe ca Axiopolis Cernavodă, Olteniţa, CSM Rm. Sărat…

„Sunt fotbalişti care s-au integrat foarte bine, avem o atmosferă foarte bună în lot şi sunt create toate condiţiile pentru performanţă. Dacă nu vom avea probleme cu accidentările nu văd o altă echipă din serie cu jucători mai valoroşi decât cei de la Unirea Slobozia.” (ENACHE COSTEA, antrenor principal)

Mai facem greşeala de anul trecut, atunci când am pierdut nepermis de multe puncte cu echipele nou-promovate?

Eu sper să nu pentru că acum sunt destul de multe echipe nou-promovate şi nu ne permitem să facem mulţi paşi greşiţi pentru că echilibrul de 7 – 8 echipe bune se poate rupe dacă începi să te încurci cu echipele mici.

Apasă greu pe umeri obiectivul asumat de promovare în liga secundă?

Asupra fotbaliştilor nu se vede acum presiunea promovării. Chiar dacă sunt la început ca antrenor principal am văzut multe la Slobozia din 2004 de când sunt la echipă. La condiţiile care ni s-au oferit de Primăria Slobozia şi de conducerea administrativă eu cred că plecăm cu prima şansă la serie. Dar asta depinde numai şi numai de noi. Dacă suntem concentraţi şi, în primul rând, sănătoşi, cu tot lotul apt medical care să ne permită să aliniem cel mai bun „11” la ora jocului, eu nu cred că există acum în seria noastră o altă echipă cu jucători atât de valoroşi cum sunt cei de la Unirea Slobozia.

ULTIMA ORĂ: Florinel Ibrian a fost legitimat şi va juca din prima etapă!

Vineri după-amiază Ilie Lemnaru, preşedintele AFC Unirea 04 Slobozia, a înregistrat la Federaţia Română de Fotbal contractul fotbalistului Floriel Ibrian(foto). Jucătorul în vârstă de 24 de ani a jucat pentru echipa din Slobozia în liga a doua sub comanda antrenorului Adrian Mihalcea care apoi l-a luat cu el la Dunărea Călăraşi. Venirea ca antrenor a lui Dan Alexa la formaţia călărăşeană a însemnat şi mutarea lui Ibrian în planul secund al lotului şi, de comun acord, acesta şi-a reziliat contractul şi a ales să vină la Unirea Slobozia pentru a pune umărul la promovarea în liga a doua.

„Este un câştig pentru echipa noastră. Am lucrat cu Ibrian, ştim ce calităţi are, este un fotbalist serios care poate fi folosit atât ca fundaş, mijlocaş dar şi ca vârf.”, a spus încântat antrenorul Enache Costea imediat ce Florinel Ibrian a devenit oficial jucătorul Unirii. Fotbalistul care va împlini 24 de ani pe 14 septembrie va purta numărul 21, cel pe care l-a avut şi atunci când evolua în liga a doua pentru formaţia din Slobozia şi poate debuta chiar la meciul de mâine, împotriva celor de la CSM Rm. Sărat.

Abonamente la fotolii pentru 100 lei tur şi retur!

AFC Unirea 04 Slobozia anunţă suporterii că şi în ediţia de campionat 2017 – 2018 intrarea pe stadionul municipal la meciurile de pe teren propriu va fi liberă. „Aşa cum am obişnuit sutele de spectatori la fiecare meci vor primi la intrare şi o Invitaţie – Program de meci cu ultimele date despre echipă, statistici, cronici şi galerii foto de la partidele din deplasare.”, transmite Ilie Lemnaru. Pentru cei care vor să ia loc în tribuna acoperită la fotolii conducerea a fixat un preţ de 100 lei pentru un abonament pentru tot sezonul, tur şi retur.

 

 

Related posts