Sport 

FOTBAL, LIGA 3: Meciul puştiului Mihăiţă Năstase, două goluri şi o bară în meciul câştigat cu 4 – 0 de Unirea Slobozia cu Delta Tulcea

VICTORIE. Unirea Slobozia a avut nevoie de doar două minute pentru a marca primul gol în cel mai uşor meci disputat până acum sub comanda lui Enache Costea.

Meciul din campionat cu Delta Dobrogea Tulcea a venit la doar trei zile după succesul cu 4 – 1 din Cupa României obţinut chiar pe terenul adversarilor şi exista pericolul ca victoria facilă să-i determine pe fotbalişti să creadă greşit că meciul este de dinainte câştigat. Nu au făcut-o şi asta s-a văzut încă de la primele schimburi de pase. Nu trecuseră o sută de secunde şi Unirea Slobozia deschidea scorul: Adăscăliţei recuperează în faţa propriului careu, îi trimite lui Nelu Bucă, acesta este lovit dar centralul lasă inspirat jocul să continue cu Mihăiţă Năstase plecat în viteză din propriul teren, trecând cu uşurinţă de fundaşul Filip şi şutând pe lângă portarul Glăvana.

Delta Tulcea acuză şocul golului primit şi în minutul 8 Răduca sprintează pe dreapta, centrează în faţa porţii, fundaşul Apetrei luftează şi mingea ajunge la Bucă dar atacantul trimite din cădere la o palmă de rădăcina barei. Portarul oaspeţilor nu mai scapă două minute mai târziu, Adăscăliţei îl serveşte perfect pe Năstase, o nouă cursă în viteză pe lângă Filip finalizată cu şut în diagonală la colţul lung.

Se joacă într-o singură direcţie şi în minutul 20 Nelu Bucă rămâne singur cu portarul, îl întoarce şi şutează spre poartă dar Filip îşi mai spală din păcate şi respinge de la un metru de linia porţii. Ratează apoi Toma (şut peste din interiorul careului) pentru ca abia în minutul 34 Delta să înţeleagă că a venit la Slobozia să joace fotbal însă o face anemic, şut slab din afara careului trimis de Moise. Unirea repune mingea şi după o succesiune de pase Bucă trimite la Adăscăliţei, şutul acestuia este scos în faţă în ultimul moment de portar, reia din prima Năstase însă mingea loveşte bara transversală!

În minutul 40 pasa filtrantă a lui Răduca duce mingea la Adăscăliţei, încercare de scăriţă însă Glăvana reuşeşte căzut fiind să întindă mâna şi să evite golul trei. Nu avea ce să mai facă însă în ultimul minut al reprizei atunci când este rândul lui Răduca să ia solidar un balon de la centrul ternului, să treacă printre doi fundaşi lenţi şi să-l execute simplu pe Glăvana.

Primul şut pe poartă expediat de oaspeţi în minutul 90!

Oaspeţii dau impresia la începutul reprizei secunde că au înţeles dimensiunea scorului şi nu vor să plece umiliţi de la Slobozia şi încearcă să ţină mai mult de minge şi să combine în jumătatea Unirii însă în afara unei posesii mai bune nu reuşesc ceva notabil la poarta lui Dumitrescu. Le iese însă doar 10 minute, până când Bucă intră în careu, şutează puternic dar mingea izbeşte bara laterală. Mijlocaşii recuperează rapid şi Toma trece în viteză de Iancu, intră în careu şi dintr-un unghi aproape imposibil trimite sub transversală pentru 4 – 0.

Unirea nu se mulţumeşte şi ghinionistul de serviciu Bucă intră în careu cu Aioanei alături de el, îl driblează dar este lovit însă centralul face semn că nu este fault. În minutul 84 atacantul are din nou mingea în careu, îl fixează pe portar dar Glăvana se întinde şi reuşeşte să respingă şutul din 8 metri, baloniul sare la Teodorescu dar şi acesta îl ia la ţintă pe portar. Aşa cum avea să facă în ultimul minut şi Gherasim, şut plasat scos în corner. Oaspeţii au şansa golului de onoare la ultima fază a meciului, şut din lovitură liberă expediat de Chiţu şi reţinut în doi timpi de Dumitrescu. (click aici pentru galerie foto www.infoialomita.ro)

UNIREA SLOBOZIA: Dumitrescu, Ene, Ibrian, Soare, Drăguţ, Apostol, Adăscăliţei, Toma, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Topor, Gherasim, Lemnaru, Teodorescu. Antrenor: Enache Costea.

DELTA DOBROGEA TULCEA: Glăvana, Moise, Filip, Dragne, Creţu, Aioanei, Cristea, Iancu, Roman, Chiţu, Apetrei. Au mai jucat: Iliescu, Matei, Tudorache, Iordan. Antrenor: Nicolae Evdochim.

 

 

Related posts