Sport 

HANDBAL, LIGA NAŢIONALĂ: HCM Slobozia a deraiat Rapidul Bucureşti şi a câştigat primul meci în sala „Andreea Nica”

VICTORIE. Echipa feminină de handbal a răzbunat toate nerealizările din partidele precedente din Liga Florilor şi a trecut în mare viteză pe lângă Rapid Bucureşti, meci important în economia campionatului adjudecat încântător de fetele pregătite de Gheorghe Covaciu.

Iubitorii handbalului slobozean aşteaptau cu înfrigurare meciul cu Rapid Bucureşti, unul dintre adversarii pe care vrem să-i devansăm la finalul campionatului în tentativa de a ocupa o poziţie mai sus de locul 10. „Este un meci de şase puncte şi deşi mă aştept la un meci de mare luptă la cum le-am văzut pe fete de concentrate toată săptămâna la antrenamente astăzi vom câştiga.”, spunea optimist înaintea meciului Gheorghe Covaciu, antrenorul HCM Slobozia.

Şi experienţa de atâţia ani de pe bancă a arătat că nu s-a înşelat, chiar dacă oaspetele s-au avântat în atac şi au reuşit primul gol prin Andreea Popa. Gazdele reacţionează perfect iar patru goluri la rând susţinute perfect de trei parade consecutive ale portăriţei Mădălina Ion (la cel mai bun joc al său sub culorile HCM Slobozia) asigură după doar opt minute un avantaj de trei goluri.

Vulcanicul Vasile Mărgulescu, antrenorul rapidistelor, îşi cheamă elevele la margine şi reuşeşte să le reconecteze la importanţa meciului iar handbalistele sale reuşesc cea mai bună perioadă din meci, şapte goluri marcate într-un interval de zece minute faţă de doar trei primite producând întoarcerea tabelei în favoarea Rapidului, scor 8 – 7 în minutul 20.

Avea să fie ultimul moment de graţie al oaspetelor, Alina Ilie intrându-şi în mână cu o serie de „trasoare” de la semi-distanţă imposibil de apărat, Burlachenko de pe semicerc, Enescu şi Pătuleanu din poziţii centrale generând o diferenţă de cinci goluri la pauză: 15 – 10 pentru HCM Slobozia!

Poarta perfectă, atacul perfect

Bine strunite de pe bancă de antrenorul Covaciu, jucătoarele de la HCM Slobozia au ştiut să gestioneze ca la carte situaţia de pe teren şi au reluat meciul cum se putea mai bine: două goluri Ilie plus un şut senzaţional Pătuleanu şi zarurile sunt aruncate încă din minutul 37, scor 18 – 10 pentru gazde. Antrenorul Rapidului schimbă din mers, încearcă la un moment dat şi o apărare avansată la Andreea Ilie dar toate soluţiile sunt intuile în faţa iureşului gazdelor care-şi încântă asistenţa şi galeria zgomotoasă la fiecare fază de atac.

Mădălina Ion se încăpăţânează să scoată aproape tot ce-i vine pe poartă, intră şi Georgescu şi puncetează de trei ori cu aruncări puternice, înscrie din extremă şi bătăioasa Cătălina Sava iar golurile marcate de Oana Bucă ori Alexandra Trifan pentru Rapid nu fac decât să limiteze proporţiile scorului, HCM Slobozia câştigând la pas cu 31 – 22 şi reuşind să urce pe locul 11 în ierarhia Ligii Florilor.

Din păcate sărbătoarea unei victorii atât de frumoase la care Alina Ilie (foto) a avut un rol hotărâtor cu 12 goluri marcate a fost umbrită de accidentarea gravă a extremei Mădălina Predoi căreia după ce a călcat strâmb i-a fost imobilizat piciorul drept şi a fost transportată de urgenţă la spital.

HCM SLOBOZIA: Ion, Inculeţ, Oancea, Marchidanu, Georgescu (3), Pătuleanu (5), Enescu (6), Ivan, Burlachenko (3), Toma (1), Ilie (12), Sava (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

RAPID BUCUREŞTI: Arghir, Simion, Niculae, Dorp, Bucă (5), Trifan (4), Chirigiu (1), Popa (3), Cruceanu (2), Dache (2), Trăilă (3), Doica (2), Carabulea. Antrenor: Vasile Mărgulescu.

 

Related posts