Administrație Favorite 

EXCLUSIV: Primarul Sorin Gafiţoi renunţă la demisie şi revine în funcţia de primar al municipiului Feteşti! Cade la schimb capul viceprimarului PSD!

RĂZBOI INTERN. Şefii organizaţiei judeţene PSD au tranşat într-o manieră specifică bătălia din interiorul organizaţiei PSD. Parlamentarii de Ialomiţa ai partidului l-au întors din drum miercuri seara pe primarul demisionar şi au decis excluderea viceprimarului Silica Vali Tudor!

 O săptămână a ţinut demisia primarului municipiului Feteşti! Deranjat de scandalul dintre consilierii PSD şi PNL de la şedinţa de Consiliu Local Feteşti din data de 30 august primarul Sorin Gafiţoi, aflat în concediu medical, anunţa o zi mai târziu că va demisiona din funcţie începând cu data de 6 septembrie. Demisia nu s-a mai produs după intervenţia şefilor organizaţiei judeţene care au mers miercuri seara la Feteşti şi au pus lucrurile la punct în sânul organizaţiei dictând scurt: Gafiţoi nu demisionează, în schimb pleacă viceprimarul PSD!

Gafiţoi: „Nu-mi place cearta, nu face bine niciunei tabere!”

Contactat telefonic de www.infoialomita.ro, primarul Sorin Gafiţoi a confimat că a renunţat la demisie şi a anunţat că se va întoarce trup şi suflet în fruntea instituţiei săptămâna viitoare, când i se termină concediul medical. „Au venit (n.red. parlamentarii PSD de Ialomiţa) şi mi-au spus că trebuie să înţeleg că nu este cazul să demisionez, am înţeles, au înţeles şi colegii mei că trebuie făcută pace. Poate nu e bine spus pace căci eu nu mă cert, sunt pacifist. Trebuie să rezolvăm problemele calm, liniştiţi… Sunt un tip vertical şi nu stau să mă cert cu oamenii din oraş pentru unul sau pentru altul. Am venit să lucrez la Feteşti, cu necazurile care sunt în oraş.”, a spus edilul.

„Lumea ne vede în şedinţele de Consiliul Local şi constată cu amărăciune că este tot o ceartă: PNL-ul scoate ochii la PSD, PSD-ul la PNL… Oamenii care de ceartă sunt aleşi de comunitate. Circul ăsta nu face bine nimănui şi nu face bine, în primul rând, comunităţii.” (SORIN GAFIŢOI, primar Feteşti)

Certurile dintre cele două tabere de consilieri, colegii săi din PSD pe de o parte şi liberalii de cealaltă parte, au fost şi ele un factor important la decizia iniţială de a renunţa la mandatul de primar. Contrat inclusiv de tabăra PSD din Consiliul Local atunci când a fost vorba de modificarea organigramei, proiect de-al primarului trântit la vot de colegii de partid, şi deranjat în egală măsură şi de refuzul categoric al aleşilor PNL de a aproba continuarea investiţiilor de milioane de euro ale operatorului RAJA Constanţa (subiect prezentat pe larg aici www.infoialomita.ro) primarul speră ca revenirea sa în fruntea Primăriei Feteşti să deblocheze situaţia şi să elimine eterna dispută care aduce doar rău cetăţenilor.

„Lumea ne vede în şedinţele de Consiliul Local şi constată cu amărăciune că este tot o ceartă: PNL-ul scoate ochii la PSD, PSD-ul la PNL… mie nu-mi fac bine lucrurile astea, nu fac bine sănătăţii mele. Oamenii care de ceartă sunt aleşi de comunitate. Eu eram foarte hotărât să demisionez, mai ales după ce am văzut le şedinţa din data de 30 august. Circul ăsta nu face bine nimănui şi nu face bine, în primul rând, comunităţii.”, a adăugat Sorin Gafiţoi.

Primarul Gafiţoi a confirmat că domnişoara Silica Vali Tudor urmează să se retragă din funcţia de viceprimar. Ea fost găsită vinovată de şefii de la centru ai partidului pentru situaţia creată şi va renunţa inclusiv la funcţia de consilier local. Pe lista neagră se mai află încă doi consilieri de la PSD cărora li s-a cerut în mod expres fie să-l susţină necondiţionat pe primar fie să-şi de-a demisia din Consiliul Local Feteşti!

 

 

 

Related posts