Favorite Social 

Ialomița are nouă focare de pestă porcină africană în gospodăriile crescătorilor de purcei

Cele mai multe focare de pestă porcină africană sunt în localități din vestul județului.

Ialomița nu scapă de pesta porcină africană. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a anunțat astăzi unde sunt cele nouă focare de pestă porcină africană.

Municipiul Urziceni, Adâncata, Jilavele, municipiul Fetești și Stelnica au câte un focar iar localitățile Armășești și Cotorca au câte două focare de pestă porcină africană, toate situate în exploatații non-profesionale.

Ultimul focar de pestă porcină africană a fost confirmat marți, 8 septembrie, iar alte două focare apărute în acest an la Slobozia și Grindu au fost stinse, anunță DSVSA Ialomița.

În ciuda tuturor eforturilor depuse se constată că reapariția bolii pe teritoriul județului și ulterior extinderea focarelor de boală are ca principală cauză nerespectarea, de către crescătorii din gospodăriile populației, a regulilor minime de biosecuritate și a normelor sanitare veterinare ce reglementează comerțul cu porcine.”, se arată într-un comunicat DSVSA Ialomița.

În ceea ce privește mediul silvatic, în prezent sunt confirmate 158 cazuri pe mistreți morți și 31 cazuri pe mistreți vânați pe un număr de 17 Fonduri de Vânătoare.

Aceste sunt: FV 10 Chirana, FV1 Căbăl, FV 2 Cegani, FV3 Făcăeni, FV7 Ciunga, FV11 Sudiți, FV12 Săveni, FV5 Vlădeni, FV18 Gheorghe Lazăr, FV33 Groasa, FV17 Gimbășani, FV19 Ciulnița, FV22 Slobozia, FV42 Dridu, FV15 Bucu, FV37 Alexeni, FV25 Marsilieni).

Related posts