Eveniment Favorite Social Viața la țară 

Ialomița: Primăvară capricioasă, județul intră sub cod galben

Ialomița se va afla sub avertizare meteorologică COD GALBEN începând de luni, 3 aprilie, de la ora 23.00.

Județul Ialomița va avea parte de un nou episod de vreme rea, ce se va consuma, estimează meteorologii, timp de aproape 36 de ore.

În intervalul de valabilitate 3 aprilie, ora 23.00 – 05 aprilie, ora 10.00, sunt așteptate cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Din acest motiv Ialomița face parte din grupul județelor plasate în acest interval sub avertizare meteorologică COD GALBEN.

În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece și temporar vor fi precipitații mai ales în sudul, centrul și estul teritoriului, iar în noaptea de marți spre miercuri (04/05 aprilie) aria acestora se va restrânge către nord-est.”, anunță Administrația Națională de Meteorologie și Hidrologie.

În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte și în zonele joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania și Banat se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă.

Cantitățile de apă prognozate vor depăși 20 – 25 litri/mp și, pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest, 40 – 50 litri/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei iar vitezele la rafală vor depăși 55 – 65 km/h, pe arii restrânse 70 – 75 km/h.

Related posts